Buna seara !
Revin si eu cu o mica intrebare ... Pestii mei cei mici de cateva ori pe zi se scarpina de nisip. Nu stiu daca e OK.
In special Mbamba bay.
Am facut teste de apa si totul pare OK.
Amoniac - 0
NO2 - 0
No3 - 20 - 25 (Schimb apa 30% de doua ori pe saptamana) Dar nu am ajuns la 30 nici inainte de schimbul de apa.
Ph - 8.0 - 8.2
Gh - 7
Kh - 14 - 15 (Aici s-ar putea sa fie o problema)
Apa din retea are standard Gh 5 si Kh 12. PH-ul e bun intre 7.8 si 8.0. Am repetat testele de mai multe ori si cam asta e. Eu am mai adaugat JBL AquaDur Plus la schimburile de apa dizolvat in prealabil 24 de ore in bidonul de "invechit" apa.
Nu-mi place ca AquaDurul albeste un pic apa si persista chestia asta o zi sau doua in acvariu - ca o ceata fina. Dupa care apa devine cristalina.
Nu stiu cum sa maresc putin Gh-ul fara sa cresc Kh-ul.
Poate fi asta cauza "scarpinatului" ???
Pietrele mele fiind granit se pare ca sunt inerte chimic pentru ca nu modifica apa in nici un fel si nici algele nu se prind de ele ... Am mai sters de pe geam o mica depinere dar pietrele sunt curate ca in prima zi. Am pe jos niste spartura dintr-o piatra poroasa si alea au prins o usoara tenta verzuie dar pe bolovanii mari nimic. Pestii vad ca par sa cuiguleasca ceva si de pe ele dar eu cu ochiul liber nu vad nimic.
In rest toate bune ... Astept sa se mai coloreze piticii - prind culoare de la o zi la alta

Si imi iau mistouri de la toti membri familiei si de la amici care mai trec pe la birou - "tu esti sigur ca pestii astia se vor colora intr-un an sau si-au batut astia joc de tine"

Si soacra mea mi-a zis intr-o zi - de ce ti-ai luat pestii astia asa de gri - ca am vazut eu altii muuult mai frumosi.
Numai bine !