[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Arhitectul
Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Intr-un cub de 49 cm profunzime 53 cm latime si 58 cm inaltime se poate realiza un sump ? Sau trebuie sa atac 2 cuburi pentru 2 sumpuri mai mici sau sa pun 2 bazine cu un furtun pentru a fi vase comunicante pentru volumul de material filtrant.

Se poate monta incuietoare pe usa ... La asta nu m-am gandit ...

O sa te sun Dragos daca ai amabilitatea sa-mi explici o jumatate de ora cum e treaba cu sumpul.

Multumesc !
Momentan am 27 dupa calculele mele. Nu mai am cum sa-i numar decat in poza sau cu stop cadru in film.

Nu stiu daca proportia de noi veniti este cea pe care am comandat-o eu. Cred ca am un Acei in plus. Nu stiu daca e in minus in alta specie sau nu. O sa fac un recensamant cand mai cresc. Teoretic ar trebui sa fie 7 galbeni - Pestii initiali si 20 noii veniti. De ieri am bagat toti pestii in acvariul mare. (O sa prezint niste poze in noua configuratie). E mult mai bine in acvariu de cand am introdus si pestii din acvariul carantina pentru ca acum merg in bazin 3 filtre. Cel intern de la Juwel si cele 2 JBL unul jbl e1501 si celalalt jbl e901. Filtrarea supradimensionata chiar se simte la ciclide.

Pestii mei galbeni par a fi din ce am vazut pe net Maylandia Esthere (Rot-Rot). Ei au fost luati din pet shop ca fiind Pseudotropheus zebra red (asa scria pe eticheta) - nu stiu daca e acelasi lucru cu alta denumire.

Multumesc de urari si sa ne creasca ciclidele mari si sanatoase !

P.S. Deja imi fac calcule pentru acvariul cel mare. In schimb nu cred ca este pozibil sa-l fac cu sump. Fiul meu de 3 ani este cu degetele in fiecare zi prin furtunele de la filtre si am mare noroc ca sunt etanse si fara butoane. E foarte greu de stapanit cand isi baga degetele pe acolo ... Si nu cu mine isi face de cap - dar cu soacra-mea e jale pentru ca nu are autoritate asupra lui.

Cred ca o sa va cer ajutorul pentru realizarea unui bazin de 240 cm x 55 cm baza cu inaltime de 55 - 60 cm nu m-am decis. As vrea neparat un sistem de schimb la picatura combinat cu filtrare de 3-4 canistre (cate o sa fie nevoie pentru o filtrare beton).

Numai bine !

LA MULTI ANI MAESTRE !

Ce linistiti sunt pestanii tai ... Ai mei parca au cherosen in apa ... Asa sunt astia mici ...

Felicitari !
@Koala

Multumesc Stimabile !

O sa-i bag si pe galbeni saptamana asta in bazinul mare. Par mai agresivi cei galbani decat piticii - si asa au fost de mici. Astia din bazinul mare zici sa sunt o gasca de hipioti pe pajiste pe cand galbenii se contrau si se luau la tranta de mici.

P.S. Al tau este Nissanul ala pe care l-am vazut de 3 ori pe strada Teheran ? (Am vazut sigla pe luneta cu galben)
Seara buna !

Nu ai specificat daca vrei sa vinzi pesti de acvariu sau pesti de pus in tigaie ??? Peste viu dar cu ce scop il comercializezi ???
Salutare tuturor !

A mai trecut o saptamana peste acvariul meu ( 2 saptamani de la START ) si e timpul pentru o noua sesiune foto.

Nu am facut schimb de apa dupa w-end. E neschimbata apa de miercuri si NO3 este abia pe la 25.

Pestii sunt bine sanatosi - mananca tot din farfurie , se zbenguie toti ca o mare familie si cresc de la o zi la alta. Culorile incep sa prinda contur, cred ca sunt departe de cromatica de la maturitate dar macar se vede ceva culoare in acvariu.

Cred ca o sa le trebuiasca o casa mai mare mai repede decat mi-am inchipuit.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Sunt foarte aratosi cei mari galbeni care stau in acvariul de carantina. Dar nu stiu cand sa-i introduc cu piticii ??? Aia au spre 8-9 cm si astia au maxim 4 cm cei mai mici. Nu stiu daca se lasa cu violente.

Numai bine !
Piatra respectiva se numeste Rosso Levante - daca mai ai nevoie de pietre similare iti dau eu un contact de unde poti sa-ti iei cate vrei. In Nordul Bucurestiului e depozitul.

Numai bine !
Foarte frumos !
Am si JBL Biotopol si Tetra Aquasafe. De obicei folosesc JBL Biotopol. La umplerea initiala de cand am pus acvariul la ciclat am folosit Tetra Aquasafe.

Lucrurile par sa mearga bine !

Stau cu ochii pe ei.

O zi buna va doresc si spor la deszapezire
Toate bune pe la mine !

Baga poze !
O sa monitorizez atent tot frecusul pestilor.

Din ce am vazut se intampla mai ales dupa schimbul de apa. Eu am in casa JBL Gyrodol 2 si JBL Ektol Cristal. Am si albastru de metil. Cu formolul nu stiu cum se procedeaza.
Totusi as mai astepta 2 saptamani sa vad cum evolueaza treburile pana sa incerc orice fel de tratament. (Aveti vre-o sugestie de tratament pentru parazitii de piele ?)

Azi nu am vazut pe nici unul tarandu-se cu laterala de nisip. Ieri am schimbat 40% apa.

Multumesc !
Cum mai evolueaza noul acvariu ?

Ai introdus pestisori ?
smilie

Pozeeee !
Buna seara !

Eu am inceput acvaristica in 2013. Nu ma pot numi crescator de Ciclide pentru ca sunt un simplu incepator invatacel.

Ce pot eu sa spun este ca in Bucuresti am gasit foarte putine PetShopuri care comercializeaza ciclide africane. La celebrul Hornbach au doar 2-3 specii de Malawi si ceva din Tanganyka dar pe acestia nu ii recunosc dupa denumire. Am vazut ceva ciclide la Coralis in Drumul Taberei dar putine fata de varietatea de pesti de acolo. La Maxi Pet in militari m-am dus dupa niste teste de apa pe care nu le-am gasit in Hornbach si pot spune ca erau si ei slab reprezentati la capitolul ciclide africane. Aveau alte ciclide spectaculoase.

Si mai sunt magazinele online binecunoscute.

Nu am vazut nicaieri la un petshop un acvariu cum vad pe net la crescatorii cu vechime.

Chiar nu sunt crescatori in tara de africani sau iubitori de ciclide care sa-si prezinte locatiile din orasul lor unde se gasesc ciclide, pentru a fi cunoscute? Sau sunt prea comozi ca sa se prezinte si sa se faca cunoscuti tuturor....oare de ce ???

Cred ca sunt crescatori multi care fac asta doar din pasiune si nu sunt interesati de latura comerciala. Si probabil nu ii intereseaza sa se prezinte aici. Cred ca fiecare are furnizori proprii de ciclide autoctone sau din import. Maestrul Pomi mi-a recomandat pe forum 2 alternative de a ma dota cu ciclide dar nu vreau sa postez aici. Mi se pare normal sa-si prezinte fiecare marfa proprie. Eu pot spune doar ca am fost multumit de serozitatea lui Relu din Timisoara. Cred ca oricine stie cine e.

Cand o sa trec la acvariul cel mare in vara asta voi studia atent speciile compatibile cu ce am acum pentru a realiza o populate "armonioasa". Pana atunci astept si alti cunoscatori si crescatori de africani sa se prezinte aici. Cred ca si daca nu vand ciclide unii din colegii nostri de forum pot oferi informatii despre achizitiile lor. Si de ce nu poate unii se pot asocia la un import sau la un transport de departe pentru diminuarea costurilor. (e doar o parere)

Numai bine !
Buna seara !

Revin si eu cu o mica intrebare ... Pestii mei cei mici de cateva ori pe zi se scarpina de nisip. Nu stiu daca e OK.

In special Mbamba bay.

Am facut teste de apa si totul pare OK.

Amoniac - 0
NO2 - 0
No3 - 20 - 25 (Schimb apa 30% de doua ori pe saptamana) Dar nu am ajuns la 30 nici inainte de schimbul de apa.
Ph - 8.0 - 8.2
Gh - 7
Kh - 14 - 15 (Aici s-ar putea sa fie o problema)

Apa din retea are standard Gh 5 si Kh 12. PH-ul e bun intre 7.8 si 8.0. Am repetat testele de mai multe ori si cam asta e. Eu am mai adaugat JBL AquaDur Plus la schimburile de apa dizolvat in prealabil 24 de ore in bidonul de "invechit" apa.
Nu-mi place ca AquaDurul albeste un pic apa si persista chestia asta o zi sau doua in acvariu - ca o ceata fina. Dupa care apa devine cristalina.

Nu stiu cum sa maresc putin Gh-ul fara sa cresc Kh-ul.

Poate fi asta cauza "scarpinatului" ???

Pietrele mele fiind granit se pare ca sunt inerte chimic pentru ca nu modifica apa in nici un fel si nici algele nu se prind de ele ... Am mai sters de pe geam o mica depinere dar pietrele sunt curate ca in prima zi. Am pe jos niste spartura dintr-o piatra poroasa si alea au prins o usoara tenta verzuie dar pe bolovanii mari nimic. Pestii vad ca par sa cuiguleasca ceva si de pe ele dar eu cu ochiul liber nu vad nimic.

In rest toate bune ... Astept sa se mai coloreze piticii - prind culoare de la o zi la alta Si imi iau mistouri de la toti membri familiei si de la amici care mai trec pe la birou - "tu esti sigur ca pestii astia se vor colora intr-un an sau si-au batut astia joc de tine" Si soacra mea mi-a zis intr-o zi - de ce ti-ai luat pestii astia asa de gri - ca am vazut eu altii muuult mai frumosi.

Numai bine !
Foarte frumos domnule ! Acvariile marine au niste culori hipnotizante !

Fara cuvinte - Felicitari !
Am reusit sa fac niste poze cu pestii in seara asta ... Greu mai e sa fotografiezi pestii astia

Din 100 de poze am reusit sa adun 10 mai ca lumea ...

Aceii stau la poza tot timpul - plutesc in jumatatea superioara a acvariului ca niste elfi

Am doi Hongi red care stau in mijloc si tot timpul se plimba - astia sunt mai uniform portocaliu si am si cativa Hongi care sunt vargati.

Mbamba bay in schimb sapa ca niste orci si mai tot timpul stau pe langa pietre (camuflati complet).

Sunt simpatici toti - abia astept sa mai creasca si sa se mai coloreze.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Numai bine !
Si mie mi se pare laudabila initiativa.
Din pacate sunt foarte la inceput si nu siu daca voi putea emite pareri - intalnirile intre acvaristi si "expozitiile" mi se par benefice.

Numai bine !

Trebuie sa imi fac temele si sa-l proiectez in cel mai mic detaliu. Dupa asta voi aduna oferte. "Nu-mi place sa ma duc sa-mi iau masina fara sa am carnet de conducere" Vreau sa stiu eu foarte bine ce vreau de la acest acvariu si dupa asta voi astepta si sfaturi de la executanti pentru a-l realiza cat mai bine.

Cred ca e prea devreme pentru asta ... Vor fi peste 700 litri de apa acolo si nu vreau sa fac compromis. Vreau sa imbin cat mai bine latura estetica si cea functionala. Inca studiez ca sa-mi dau seama care va fi sistemul de filtrare si ce alte optionale trebuie sa fie musai.

Numai bine !

@ Florin Motiu - Salut in primul rand !

Imi plac foarte mult Caeruleusii dar sunt deja in posesia a 7 pesti galbeni (cum m-am procopsit cu ei am mai scris deja) care au fost luati din Pet-shop ca fiind Pseudotropheus zebra red. Maestrul Pomi spune ca ar fi corciti cu Caeruleus. Sunt mult mai mari decat cei pe care i-am adus acum de la Timisoara. Cei mai mari doi dintre ei au 7-8 cm. O sa-i introduc in bazinul meu dupa ce vor mai creste putin cei mici.

Eu intentionez cum am mai spus deja ca in maxim jumatate de an sa trec la un bazin mare de 240x55x60h Standul e conceput sa tina acest bazin pentru care inca ma documentez. Vreau sa arate impecabil si nu am gasit inca pe cineva care sa-l execute asa cum vreau eu. Si sa aiba si capac de calitatea celui de la Juwel. Nu-mi plac improvizatiile. Atunci o sa vad ce specii mai introduc in acvariu.

Si mai am de calculat pe unde sparg niste pereti prin casa (Rigips doar) sa trag alaturi de acvariu scugere si sursa de apa.

Standul acvariului pe care sta acum cel existent arata asa :

image

Pun cateva poze cu pestii pe care ii am de mai bine de o luna si care poposesc in acvariul "carantina" de mai bine de 3 saptamani. Sunt frumosi si tin la ei foarte tare (desi i-am urat la inceput). Au fost alaturi de mine in toata aceasta perioada de inceputuri acvaristice

image

image

image

Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Go to: