| Message |
|
|
|
hermit is alive!!
l-am gasit ascuns într-o scorbura din piatra!
mi s-a luat un pietroi de pe inima! mai am unu.. sau doo:
facui teste. no3 si po4!
in bazin no3 mare (peste 25 cred) la iesirea de la teava de osmoza... spre 0
po4 - spre 0. sau insesizabil!
|
 |
|
|
|
tavan de polistiren? d ala cu model? misto, elegant, delicat....
ca o toapa!
polistiren d ala de pus sub parchet... de 8 sau 10 mm (d ala la placi, nu la sul)
|
 |
|
|
|
dublu post sorry din cauza de telefon si reclama...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Bah, io ti-am zis, chiar daca ai avut totul de-a gata, ciclate si folosite si stabile si plm, in momentul mutarii ai dereglat multe. Ai rabdare si se vor regla de la sine toate treburile.
Skimmerul cum e?
e mai binisor.
initial am fost nevoit sa obturez iar in-ul pompei ca sa nu ma umple de spume, dar usor usor si-a luat mersul si acum l-am eliberat partial
isi ia mersul usor usor.
ceilalti nu stiu, dar saptamana trecuta am desfacut si spalat temeinic skimmerul - l-am facut ca nou
parca e mai silentios oleaca.
la fel si pompa de recirculare ... dar aia nu vrea sa faca liniste
i-am cam pus gand rau - s-o scot pe bara (de rezerva) si sa iau alta jebao dc5000 - o fi silentioasa?
|
 |
|
|
koala wrote:
hadul wrote:in alta ordine de idei aseara am vazut niste picioare albastre de hermit - nu sunt sigur daca a sucombat prin deces sau doar a naparlit...
Sunt sanse mari sa fi naparlit, ca asa arata manevra... zici ca a mierlit-o, arata ca un cadavru complet.
Hermitii sunt destul de rezistenti, nu prea vad motive sa moara "din senin".
pai nu prea ar fi " din senin" - la cat a suferit bazinul in ultimele 2 saptamani, mi-am gabat labele in el - ma gandesc ca am stricat ceva echilibru
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Om vedea.. oricum, au fost ai dracului de rezistenti, i-am bagat la o saptamana de la start.
Oare cand naiba am startat bazinul??
septembrie ... luni!
pe cinspe am fost io la tine... si facusei tratament cu stability....
deci blenny sunt in garla de pe 15 sept
|
 |
|
|
um02122 wrote:
hadul wrote:
totusi m-am gandit sa refac perechea pistol-gobie dar inca studiez
Dezvolta ideea, ma pricep la perechile goby-crevete.
asa cum zice @darthradu pistoletul avea o pereche intr-un goby galben, iar eu as vrea sa refac perechea.
nu stiu daca sa caut tot un galben sau poate fi orice goby.
sau fiecare specie de shrimp are corespondentul lui la goby? am vazut pe net mai multe poze cu diferiti goby
in alta ordine de idei aseara am vazut niste picioare albastre de hermit - nu sunt sigur daca a sucombat prin deces sau doar a naparlit.
o sa-l caut diseara ... macar cochilia
ar fi primul esec major daca hermitul a decedat
|
 |
|
|
|
cam asa arata
|
 |
|
|
azi am facut un suport pentru a suspenda lampa si... am suspendat lampa
poza
|
 |
|
|
darthradu wrote:Sc?pa de c?catu ala de cyano ?i dup? o sa poti pune corali gârl?
O sa fi ?i mai fascinat
usor asa ... cu schimburi mici - scapa cine poate
asa de tare NU ma grabesc sa schimb ceva (sa scot sau sa adaug) cum nu-ti imaoginezi
in prima faza ma gandesc cum sa supend lampa - ori in tavan ori de un suport, apoi controller pentru ea
apoi ma gandesc la o impartire a sumpului pentru ca as vrea sa bag ceva mai mult matrix sau denitrate (in niste reactoare) - sau ar merge si fara impartirea sumpului
solutia "jumate de bidon calare sub ditamai skimmerul" e foarte ok
sa rezolv io astea si apoi vorbim de mai multi locatari
totusi m-am gandit sa refac perechea pistol-gobie dar inca studiez
|
 |
|
|
gata si io cu un schimb de apa cam de 10%
am mai aflat si io ce am prin bazin - referitor la corali
cam toate vietatile au inceput sa se acomodeze - cel putin gsp si ricordea au inceput sa-si arate frumusetea
sunt oleaca fascinat
|
 |
|
|
trebuie sa vii nene! sa vezi si sa nu crezi! sa ma tragi de urechi cand gresesc!
|
 |
|
|
|
la bulangii aia fa-le o camera frigorifica!!!!
|
 |
|
|
Radu_B wrote:
Daca sudura se face electric atunci vor exista erori sau tensiuni. E caut altceva... autogen, tig, nasa, ufo ...plm...alea de la ADA cum or fi facute?
PS. Sub nicio forma nu i-as fi dat banii aia. Eu am vrut doar sa-l testez.
sunt prinse cu suruburi banuiesc - asa se vede in imagini
daca nu te grabesti si daca te coafeaza dimensiunile 90/45 e 380 de euroi  aci aproape, la fratii unguri
|
 |
|
|
Radu_B wrote:@hadul: da, stiu ca nu e o idee buna. Sunt la fel de constient ca si tine, Humbert, Koala, Porcu', Batman si altii priceputi ai forumului.
Mai sunt si inginer de meserie
Doar ca, uitandu-ma pe net, sunt altii care au asa ceva si nu e nicio problema. Ba mai mult acvariile sunt mai lungi de 1 metru cat e al meu si amandoi stim ca orice eroare la sudare e direct proportionala cu lungimea.
Iau in calcul sa adaug polistiren doar pe rama a.i. fundul sa ramana liber (asta in caz ca nu gasesc ceea ce vreau)
Da, stiu cum e cu meseriasii. Aparent toti sudorii pe care i-am gasit s-au codit in momentul in care le-am spus ca platesc la final in momentul in care lucrarea e gata si conforma. Ba mai mult, unuia i-am oferit 1000 lei doar manopera si a refuzat...plm e clar ca nu o putea face.
eu is economist, nu inginer dar stiu cat trage sudura ca am mai facut un stand, am mai sudat chestii - in regim de amator pasionat scarbit de meseriasi, de preturi si respectiv de calitatea lucrarilor lor.
asa ca imi fac singur sudurile - iar acolo unde e nevoie insist pentru calitate
daca un sudor profesionist a refuzat 1000 ron pe o lucrare - pe care eu o estimez la 200 ron - cred ca nu mai ai nevoie de alte argumente
ref la cauciuc - exista niste pad-uri pentru masin de spalat (50/50cm) in toate magazinele de brico - alea mi se par ok!
dar eu tot nu m-as risca...
|
 |
|
|
Radu_B wrote:
Am nevoie de ceva de calitate de preferat cu factura (in caz ca nu iese bine sa pot sa-l "reclam") deorece vreau sa pun acvariul direct pe el (fara blat, fara polistiren)
Recomandari?
din puctul meu de vedere e o mare greseala sa pui sticla direct pe fier - indiferent cat de perfect ar fi standul.
blat si un pad de acvarii sau polistiren sau cauciuc sau orice altceva sa preia micile diferente, inclusiv cele create de greutatea bazinului.
iar cu reclamatul in romania sansa de a-ti recupera eventualele pagube provocate tind spre 0
sigur vei gasi un "profesionist" sa-ti construiasca standul dorit si care te va asigura ca poti pune sticla direct pe fier ... blablabla pana iti ia banii. Apoi urmeaza sa umbli tu dupa el
|
 |
|
|
dan_florin wrote:Poti linistit, o dovedeste si ambalajul acelor teste.
as vrea sa fac... linistit, dar ambalajul e asta:
nu specifica nimic de apa sarata.
desi in manual sunt ceva referinte - ma gandesc ca manualul e pentru toate modelele - existans si sera Aqua Test Box - Marine
|
 |
|
|
da' sa bateti cu pumnu' masa nu stiti???
aseara m-am scos!
dupa ce tot uichendu am fost frecat la icre cum o sa trebuiasca sa schimbam noi parchetul (daca m-am tot jucat cu baga apa - scoate apa - baga pietre scoate pietre - skimmere pompe si alte minuni) aseara cand sa scot pejtele lu batman am pus galetusa langa stand si vine repede consoarta sa vada ce fac io... poc cu picioru'n galetusa!!!! toata apa pe jos
nici car nici mar ...
si zic - chiar ca va trebui sa schimbam parchetul - nici macar nu-mi mai place
asta trebuia sa o scriu in alt jurnal  )))))
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Da, noua combinatie de nemo+anemona=love sunt lostritele lui hadul si tzelina aia rosie
sex in grup... orgie!
cate 3 pe telina!
|
 |
|
|