| Message |
|
|
pai spune exact cati xipho/moly ai
in general un acvariu de 40-50 litrii este cel mai recomandat pentru 4-5 perechi ca sa decurga totul bine.
dar nu uita ca sunt pesti vivipari si fiecare femela trebuie separata cand naste,deci ai nevoie de inca un acvariu maternitate de 20-30 litrii dotat cu incalzitor, filtru cu burete ``bolbositor`` ,inca o piatra de aer daca iti permita pompa,ceva moss,dar fara nisip in acest bazin.curatenia isi spune cuvantul pentru o crestere armonioasa si lipsita de probleme de sanatate,deci respecta sifonarea si schimburile partiale de apa si nu vei avea probleme.
nu uita sa pui o picatura de albastru de metilen la 10l apa in acvariul maternitate,fereste puii de multe pericole.
bineinteles ca ii poti lasa in acvariu cu parintii,dar daca este slab plantat puii nu au sanse in fata celorlalti.chiar si cand ai acvariul bine plantat tot sunt mancati o parte din ei.
nu uita de hrana,care este diferita de cea a adultilor.in primele 10 zile hranestei cu naupili de artemie daca poti,sau daca nu, cu gablenus de ou.dupa le poti da hrana preparata special pentru ei care se gaseste in comert.
|
 |
|
|
|
@Iulian08
sus ti-am pus formula de calcul ,care precedent ti-a fost recomandata si de alt coleg si apoi am explicat niste chestii din care nu imi dau seama de ce nu ai inteles ceva.
ca sa nu mai spun ca nu se numeste cearta ce a fost mai sus,ci o dezbatere in care ti-am luat si apararea :
``daca lui ii place si are de gand sa il tina si acum dupa ce i-am spus ca nu este estetic,este alegerea lui.
``
pietrisul de granulatie mare nu este bun,cumparati ori nisip cuartos simplu ,ori nisip de rau,ori mergi pe substraturi fara nisip deasupra.alegerea de culoare si de marca este a ta.
cum spune si andrei,iti intra o punga de 10l/10kg.din calcul iese 9l/9kg dar nu inseamna ca doar atat trebuie pus.
sper sa fii lamurit acum si sa iei o decizie corecta
|
 |
|
|
 )) asa este,mult succes si in sesiune!
|
 |
|
|
|
bine ai venit!
foarte bine ca ai de gand sa iti faci un acvariu mai mare ;)
|
 |
|
|
succes la examene ! si dupa presesiune poate stam de vorba 
|
 |
|
|
un setup care evolueaza foarte frumos,felicitari!
frumoasa padurea cu ``braji`` XD,nu vinzi din mossul
ala  ?
|
 |
|
|
|
pestii mai inghit si aer prea mult uneori,si acesta ramane in stomac.ei mananca in continuare si au probleme de tranzit care duc eventual la deces.
deci iei un geam,farfurie,orice cu o suprafata dreapta si lucioasa care nu ar ranii pestele,o splei foarte bine,prinzi pestele,il pui pe ce ai pregatit si il lasi 10-15 secunde sa se zbata.asa elimina aerul si isi revine
apropo,cazul acesta se aplica 100% numai cand esti sigur ca pestele are aerofagie ci nu dropsy,fapt care este usor de vazut:la dropsy i-se zbarlesc solzii pe cand la aerofagie se umlfa abdomenul si peste inoata in pozitie anormala sau se ridica cu burta in sus.
,
|
 |
|
|
|
@Ancistrus
intelege ca una e nisip cuartos si alta un subtrat.
substraturile au in mare parte in compozitia lor argile.
stiu bine ce sunt: Dupla (ground), JBL (manado) si chiar ADA (malaya),sunt SUBSTRATURI!
particulele alea de substrat nu sunt altceva decat substratul in sine,nu ca ele contin ceva in plus.despre partea de plutit nu stau sa iti explic procesul care se intampla si da cauza fenomenului in sine,iti pun doar ca orice subtrat trebuie inmuiat inainte de folosire.
nu vad unde am facut off topic cand omul intreaba daca este de ajuns cat pietris si-a pus..
apropo,pietrisul care il foloseste el nu este sintetic in sine(sa faci compoziti nu este ieftin),ci este tratat cu substante chimice.
te rog sa iti revizuiesti exprimarea si modul de a ataca fara a avea un motiv intemeiat, dar mai ales sa mai ataci indirect persoanele.daca lui ii place si are de gand sa il tina si acum dupa ce i-am spus ca nu este estetic,este alegerea lui.
|
 |
|
|
|
in proporti de 98% densitatea nisipurilor folosite in acvaristica au aceasi densitate cu apa.calculul este facut ca sa iti dea o idee de cate kg ai nevoie in mare parte,ca doar nu il pui pe tot la boloboc...
ca sa fie si mai clar,nu m-am referit la substraturi sau pietrisuri,ci doar nisipuri cuartoase.
|
 |
|
|
|
pe viitor,cand mai ai pesti balonati,scoatei pe un geam curat si lasai sa se zbata putin.in cele mai multe cazuri da rezultate...
|
 |
|
|
|
cred ca te referi la nisp de ajuns...terariu este total alta chestie.
este de ajuns dar nu este pus cum trebuie.nisipul trebuie pus inclinat ca sa iti faciliteze la aspirarea gunoaielor.
in partea de fata nisipul trebuie sa fie undeva la minim2-3 cm si in spate la minim 5cm.
referitor la culori,la acvarii nu se aplica orice preferinta.mie de exemplu imi place verdele,dar asta nu inseamna ca vreau nispul verde.
daca iti plac culorile rosu si alb sa stii ca sunt multi pesti si creveti care le au pe amblele...
am uitat sa isi pun ca poti calcula cate kg de nisip iti trebuiesc
inmultesti lungimea cu latimea acvariului si cu inaltimea care vrei sa o ai in acvariu
de exemplu pentru un acvariu cu o lungime de 100cm,o latime de 40cm si o inaltime de 5 cm cu nisp vine asa:
100x40x5=20000grame adica 20kg nisip
|
 |
|
|
nu mai are rost sa iti spun cine sunt inculpatii si ce se intampla cu ei  ...
un ramirez are nevoie de 11.2 litrii daca ajunge la masurile maxime ( mascul 7cm,1.6l/cm),dar in general masculul ajunge undeva la 6 cm deci 9.6 litrii apa iar femela 5 cm are nevoie de 8 litri.deci o pereche are nevoie de 17.6 litri apa cand ajung maturitatea.
daca ai undeva la 45 litrii net poti sa mai adaugi o adaugi inca o pereche fara probleme,dar cel mai bine ar fii un bazin mai mare 
|
 |
|
|
|
apropo,erau singuri in acvariu?daca ai alti pesti,mai ales cory,pleco,ancistrus, au avut parte de o gustare buna.
te mai intreb cati litrii are bazinul tau si daca este bine plantat.ramirezii se simt foarte bine in acvarii plantate pe masura.
ai putea sa bagi inca o pereche daca iti permite volumul...
|
 |
|
|
|
fara teste chiar nu ai ce face...
apropo,cu ce ii hranesti?
|
 |
|
|
|
in general scalarii formeaza perechi pe viata,dar lucrurile se pot schimba,si asta o spun din experienta.
esti sigur ca acea este femela?
daca este cu adevarat femela atunci inseamna ca masculul nu mai este pe ``gustul`` ei.din ce vad in filmare masculul este slab dezvoltat,fapt care nu duce ala o formare de pereche ok.
masculii mai fac chestii de genul asta dar nu pentru o perioada mare,deci urmareste atent ce se intampla.
impinsul in bot (lip-lock) este un mod in care fiecare parte isi testeaza partenerul ca sa vada daca este demn de a forma o pereche cu el.care este slab este lasat deoparte si devine rival pe teritoriu.
lasand ce am spus mai sus deoparte.iti spun ca poate fii si o chestie temporara...unii scalari au o personalitate mai agresiva.
observai in zilele ce urmeaza si vezi ce se mai intampla.
|
 |
|
|
chiar nu ai pentru ce;)
nu trebuie neaparat mutata,vezi in ce toane mai e barbatul dansei maine 
|
 |
|
|
nu are nimic,asa este ``natia`` sa 
|
 |
|
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
citeste articolul si ai sa vezi ca ai cam multi pestisori.pe viitor scalari aceia se fac prea mari pentru acvariul tau
daca nu ai substrat nu inseamna ca nu poti sa faci ceva cu pietrisul ala.pune in el jbl the 7 balls.vezi ca e un pachet de economie care iti da 7+13 la un pret bun.
daca ai putea sa iti faci o bomba de co2,sau sa rogi pe cineva din bucuresti sa iti faca ar fii bine.
daca nu,poti folosii si easy carbo,care pentru incepatori e o solutie mai practica decat o bomba.
|
 |
|
|
|
in general masculul are grija singur de ponta si pui. ..
in general femela depune cu mai multi masculi...
faptul ca fugareste femela inseamna ca nu prea o mai tolereaza,daca starea se agraveaza in urmatoarele 24 ore,trebuie izolata.
comportamentul lor este sensibil la stres in perioada asta,cea mai mica stresare e fatala pentru icre.
tipic pentru orice ciclid,isi curata icrele cu o frenezie care uneori poate trece mai departe la consumarea lor fara sa isi dea seama.asta doar pana cand primii alevini
sunt doua moduri de crestere a puiilor,bazin separat,fara parinti,in acvarii sterile,sau cu parintii in acelasi bazin,unde trebuie sa ai ceva moss neaparat,dar unde hranirea si schimburile de apa devin mai dificile fiindca trebuiesc hraniti cu infuzori si apoi naupili de artemie,iar schimburi de apa se fac minim o data pe zii in procent de 25%,asta ca sa ajute la o dezvoltare fara probleme.
|
 |
|
|
|
arata bine pentru inceput,felicitari!
ca medii de filtrare ai putea sa inlocuiesti unul din straturile de burtete cu siporax,care este tot o ceramica,dar foate foarte buna.
|
 |
|
|