[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobiciupe
Forum Index » Profile for bobiciupe » Messages posted by bobiciupe
salut! vreau sa achizitionez si eu un powerhead extern. as vrea sa te intreb cit de silentios e jbl proflow 1100 pentru ca imi doresc sa-l pun pe un filtru extern din tub PVC cu care voi dormi in camera. M-ar interesa cit de tare suna, daca nu e deranjant.

PS: frumos si ingrijit acvariu. Felicitari!
Salutare!

Deoarece ma gindesc sa fac un upgrade unui proiect anterior care consta intr-un filtru DIY din teava PVC, arhicunoscutul, am nevoie de un powerhead EXTERN cit mai siletions, pentru ca dorm cu el in camera, care sa aiba un debit de minim 1000l/ora deoarece de el vor fi legate un surface extractor si un reactor co2 din filtru de apa. Rog colegii care au folosit asa ceva sa imi impartaseasca parerile lor,daca se poate o sursa de achizitie.

Multumesc mult!
salut!

in urma defrisarii masive din acvariu, mai ceva ca fam. Hrebenciuc, au rezultat urmatoarele plante:

image

1. Staurogyne repens- 40 buc- 5 cm-1.5 ron/fir
2. Amania bonsai-60 fire- 5-7 cm- 1.5 ron/fir
3. Althernathera reinicki mini- 60 fire- 5-7 cm- 2 ron/fir
4. Proserpinaca palustris- 17 fire- 30 cm- 3 ron/fir
5. Rotala vietnam- 20 fire- 30 cm- 1 ron/fir
6. Tonina fluviatilis-37 fire- 25 cm- 2.5 ron/fir
7. Pogostemon erectus- 28 fire-15 cm- 1.5 ron/fir
8. Rotala macranda green- 1 pot- 35fire- 6 ron/pot
9. Micrantherum umbrosum- 1 pot- 50 fire- 10 ron/pot
10. Didiplis diandra- 35 fire- 25 cm- 1.5 ron/fir
11. Rotala rotundifolia- 65 fire- 30 cm- 1ron/fir
12. Ludvigia cuba- 25 fire- 25 cm- 2.5 ron/fir
13. Bacopa caroliana- 17 fire- 20 cm- 1.5 ron/fir
14. Cryptocorine wendeti brown- 2 plante-10-12 cm- 4 ron/planta
15. Microsorium pteropus- 2 plante- 35 cm-6 ron/planta

Pret pentru tot pachetul: 350 ron+ taxe postale (11-12 ron cu posta romana)

Comanda minima: 25 ron+ taxe postale

Asemeni anului nou, Baby shaq se apropie cu pasi repezi de final. Actualul setup va fi dezmembrat in zilele urmatoare, locul sau fiind luat de un nou aranjament ce se doreste a fi o tentativa de iwagumi. Rog un moderator sa inchida acest topic, voi reveni in curind cu un nou jurnal. Pentru toti acesti ani in care actualul setup a existat, as dori sa va multumesc voua, colegilor forumisti ca l-ati urmarit si comentat si m-ati ajutat sa imi sporesc cunostinta si experienta in acest domeniu. Cu siguranta nu as fi reusit fara voi.

PS: La multi ani si ape limpezi tuturor!!
Depinde ce pretentii ai de la acvariu, si ce plante ai in el. Daca folosesti lumina si co2 de calitate poti incerca gama Vimi care e mai ieftina decit Easy life, daca nu ai plante si dotari care sa solicite asta incearca combinatia PPS+trace mix
Nu e nimic special de aratat, de aceea nu am mai pus poza. O sa incerc un iwagumi cu bolovani pe care voi lipi niste riccardia si cu un gazon (inca nu m=am hotarit ce fel de). Ca si schimbari de hardware:
- inlocuirea neoanelor care au deja 2 ani vechime
- intentionez sa fac un filtru de substrat cu ajutorul unui powerhead Eheim 1001 din teava prin care sa imping apa sub substrat
- o sa incerc la inceput o ciclare silent, fara lumina, plante si co2 si fertilizant.
- intentionez sa fertilizez cu vimi all in red

Sa vedem ce va iesi. Momentan astept sa treaca sarbatorile si sa pot scoate plantele si sa realizez hardscapeul

PS: Craciun fericit tuturor!
Am comandat si azi am primit 4 litri de seachem matrix pe care i-am indesat in cele 2 filtre externe care il deservesc pe Baby Shaq. Am pastrat doar buretii din primul sertar, atit la Eheim 2073 cit si la JBL e900. Sunt convins ca prin aceasta brusca inlocuire a unui volum atit de mare de material filtrant am mari sanse sa decilez putin acvariul, dar oricum actualul setup isi traieste ultimele clipe de glorie, intre sarbatori sau la inceputul noului an voi da un ALt+CTRL+DEL si voi schimba totodata si stilul: ma bate serios gindul sa renunt la gradinarit si sa apuc pe alte drumuri adica voi vinde/schimba toate plantele din el. ma intereseaza doar plante tip gazon. dacca sunt doritori, ma puteti contacta
care-i lotiunea magica colegu? ce zemuri arunci in borcan?
Vand filtrul din imagine:

image

Filtrul e facut din teava PVC de 200 mm, are 1 m inaltime si e umplut cu aproximativ 20 kg de roca vulcanica. Apa este purtata de jos in sus de un powerhead Resun 1200 cu un debit de 700 l/h (fara medii filtrante), consum 12 w. Nu suna, nu curge, functioneaza perfect. Se vinde fara furtunele aferente.
Pret: 200 ron + transport (as prefera predarea manuala, datorita greutatii transportul nu e deloc ieftin)
Multumesc!
Pacat. Ma gindeam ca a gasit cineva ac de cojocu dracului. E singura alga care isi face aparitia sporadic pe la mine, dar ii dau cu foarfeca in cap, sau cu easy carbo. Eram doar curios sa vad daca nu exista si alta solutie.
CUm spune si titlul topicului, asta pentru cei care l-au folosit: Twinstarul afecteaza BBA?
Vand filtrul din imagine:

image

Filtrul e facut din teava PVC de 200 mm, are 1 m inaltime si e umplut cu aproximativ 20 kg de roca vulcanica. Apa este purtata de jos in sus de un powerhead Eheim 1001 cu un debit de 1000 l/h (fara medii filtrante), consum 23 w. Nu suna, nu curge, functioneaza perfect. Se vinde fara furtunele aferente.

Pret: 300 ron + transport (as prefera predarea manuala, datorita greutatii transportul nu e deloc ieftin)

eu as construi sistemul co2 din bucati (butelie, electrovalva, supapa unisens, reactor co2), nu as achizitiona sistemul complet datorita costului mai ridicat. nu stiu nimic despre sistemul de iluminat propus de tine, dar 10000k nu e o temperatura de culoare propice plantelor. actinic blue ala, dupa nume, e ceva lumina pentru acvariu marin, daca eu nu gresesc. in locul incalzitorului de substrat iti recomand mai degraba un filtru de substrat

PS: fara sa-mi fac reclama, in ceea ce priveste plantele suntem citiva pe aici care mai crestem plante si te ajutam
reprogramarea etapelor din campionat ar fi asta:
- etapa 4 devine etapa 1
- etapa 1+etapa 3 devine etapa 2
- etapa 2 devine etapa 3 ))

Incalzitorul de substat este util, dar nu e obligatoriu, pina sa ai tu nevoie de el mai sunt multe alte lucruri pe care trebuie sa le achizitionezi. co2 iti trebuie inca de la inceput.
Fata de ceea ce ti-au spus colegii mei as mai adauga urmatorul lucru:
Principalele 2 calitati ale unui substrat sunt urmatoarele:
1. sa fie usor
2. sa gazduiasca cit mai multe bacterii
Observ cu regret ca nisipul/pietrisul tau nu intruneste nici una dintre cele 2 enumerate mai sus. Iti sugerez sa te indrepti spre un substat de firma (jbl manado, aquamedic volcanit, dupla ground) si nu vei avea de regretat, asta desigur daca esti cu adevarat atit de pasionat pe cit spui. Stiu ca e o investitie mare, ca produsele hardware nu sunt deloc scumpe, dar din pacate, acvaristica nu e deloc ieftina.
Hai sa-ti spun eu cum fertilizez: Iti sugerez sa fertilizezi cu o singura combinatie, deci ori pps+ trace mix ori easy life, dar aici ai nevoie de linia completa. nu am folosit niciodata a 2-a varianta pentru ca mi s-a parut prea scumpa. deci cu prima varianta: eu pun pps dublu fata de doza recomandata si trace mix cantitatea recomandata. plantele cresc sanatoase si tund 1 data pe luna. programul de iluminare e ok, asa pentru inceput. poti sa-l cresti treptat cu 1 h/saptamina, dar sa nu depasesti 9 ore
Eu nu am inteles care e problema, practic si ce te nemultumeste. Plantele din poza mi se par foarte ok. Eventual incearca sa fotografiezi niste cadre macro cu zonele cu probleme
Scot la vanzare urmatorul pachet de plante:

image

1.Microsorium pteropus- 3 tufe- 6-8 frunze-35 cm- 8 ron/bucata
2. Microsorium windelow- 7 pui- 8 cm- 3 ron/buc
3. Blyxa japonica- 30 buc- 8 cm- 1.5 ron/buc
4. Amania bonsai- 14 fire- 8 cm-1.5 ron/fir
5. Rotala vietnam- 35 fire- 30 cm- 1 ron/fir
6. Rotala rotundifolia- 35 fire- 25 cm- 1 ron/fir
7. Proserpinaca palustris- 5 fire- 20 cm- 3 ron/fir
8. Ludvigia cuba- 12 fire- 25 cm- 2.5 ron/fir
9. Bacopa caroliana- 11 fire- 20 cm- 1 ron/fir
10. Staurogine repens- 50 buc- 3 cm- 1 ron/buc

Pret pentru tot pachetul: 200 ron+ taxele postale (11-12 ron cu posta romana, inclusiv ramburs. Daca preferati virament bancar- BCR- transportul se reduce la jumatate)

Comanda minima: 25 ron+ taxe postale

Vand filtrul din imagine :

image

Filtrul e facut din teava PVC de 200 mm, are 1 m inaltime si e umplut cu aproximativ 20 kg de roca vulcanica. Apa este purtata de jos in sus de un powerhead Eheim 1001 cu un debit de 1000 l/h (fara medii filtrante), consum 23 w. Nu suna, nu curge, functioneaza perfect. Se vinde fara furtunele aferente.

Pret: 300 ron + transport (as prefera predarea manuala, datorita greutatii transportul nu e deloc ieftin)

Forum Index » Profile for bobiciupe » Messages posted by bobiciupe
Go to: