[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobiciupe
Forum Index » Profile for bobiciupe » Messages posted by bobiciupe
Eu zic sa nu incerci cu sare pentru ca vei zgiria tot acvariul. Foloseste mai degraba un burete de bucatarie si apa chioara, vb lui Batman
Multumesc domnilor. S-au notat sugestiile. Promit ca le incerc.
Indiferent ca acvariul e fixat la boloboc sau nu, trebuie pus un absorbant de socuri intre fundul acvariuiului si suport, asta daca nu vrei sa te trezesti intr-o buna zi fara preacviz si pe neasteptate cu toata apa in casa. Vorbesc din proprie experienta
Stefan, multumesc pentru interes

Dragon stone le-am luat de la nevertebrate, 250 lei toata marfa care o vedeti in poze. Evident ca permit oricui, orice sugestie e binevenita, nimic nu e batut in cuie deci promit ca o sa studiez orice parere referitoare la aranjament. Am avut la un moment dat ideea cu "valurirea" substratului, dar sa sti ca dupla ground are prostul obicei de a se nivela foarte usor. Cred ca, colegii care l-au mai folosit pot confirma asta.

Pentru ca tot v-am povestit acum citeva postari ca m-am indragostit, haideti sa va arat ce am lucrat vinerea trecuta ajutat fiind de colegii Claudiu Truta si Catalin Gagiu, carora le mai multumesc inca o data .

image

image

image

image

Nu dati cu pietre), sunt la fel de netalentat atit la pozat cit si la iwagumi, dar pentru un prim setup mie unul imi place ce a iesit.

PS: Sarbatori fericite tuturor si numai acvarii frumoase!
Scot la vanzare urmatorul pachet de plante:

image

1. Blyxa japonica- 14 buc-7-9cm-2 lei/buc
2. Althernathera reinicki mini- 70 buc-5-10 cm-1.5 lei/buc
3. Ricardia moss- 2 poturi- 1 minge tenis- 8 ron/pot
4. Amania bonsai- 100 fire-4-10 cm-1.5 lei/fir
5. Tonina fluviatilis- 15 fire-12-15cm- 2 lei/fir
6. Rotala butterfly- 70 fire-20-25cm- 1.5 lei/fir
7. Proserpinaca palustris-9 fire-20-25 cm- 3 lei/fir
8. Staurogyne repens- 65 fire- 3-6 cm- 1.5 lei/fir

Pret pentru tot pachetul: 350 lei+ taxe postale (11-12 lei cu posta romana)

COmanda minima: 25 lei + taxe postale

De ce vi se par scumpe?
Ma gindesc mai intai sa vorbesc cu Marius de la nevertebrate si sa vad ce-mi poate aduce el si in ce conditii, si abia mai apoi sa ma duc pina la Budapesta. Sunt totusi 400 km....
Dragon stone.. as vrea.. sa vad cum le procur, cite, ce dimensiuni, etc..etc
Hai ca spun ceva ce n0ar trebui sa spun inca: o sa-l modific cu alte pietre.
Daca tot ati vrut poze, va arat ce am produs in ultimele 2 luni. Mentionez ca actualul aranjament al pietrelor va fi radical modificat, am folosit acest setup pentru a testa diferite lucruri de care sunt in mare parte multumit si voi continua sa merg pe mina lor. Reactorul din poza precedenta si skimerul montat pe turul filtrului jbl e 900 au prostul obicei de a reduce drastic debitul lui. In consecinta m-am gindit sa modific vechiul meu filtru din teava PVC caruia sa-i atasez o pompa externa, asa ca am achizitionat 2 buc JBL Proflow 1100 de la un coleg forumist, despre care am constatat cu "bucurie" ca folosite extern ambele curg...... dar nu ne dam batuti, asteptam zile mai bune. Si pentru ca nu vreau sa va plicitisesc prea mult, pun citeva poze, realizate cu sapuniera din dotare:

image

image

image

image
Am ezitat pina acum in a posta poze cu acvariul pentru ca am efectuat niste schimbari de hardware fata de setupul trecut si nu stiam daca ele sunt de bun augur sau nu. Am renuntat la incalzitorul de substrat si am confectionat ajutat de colegul Gyuszi caruia ii multumesc inca o data un filtru de substrat de a carui utilitate incep sa ma conving incet, incet. Va arat si o poza cu produsul finit, urmind ca in zilele urmatoare sa va arat si cum arata acvariul momentan:

image

Am scapat de toata alga maron, cu o metoda veche si arhicunoscuta: schimbul de apa. Asa cum se poate observa din jurnal, in urma cu aproximativ 1 luna ma confruntam cu o alga maro care s-a depus pe hardscape si pe plante. Am inceput sa schimb aproximativ 40% din apa din 2 in 2 zile timp de 2 saptamini. Am observat un regres vizibil al algei, ajutat fiind de mama natura prin procesul de ciclare si de 4 otocinclusi foarte harnici. Dar bucuria mea, recunosc ca am strigat : Evrica!!, este alta. Am mostenit din setupul trecut citeva smocuri de BBA pe ventuza si pe incalzitor. In urma tratamentului cu schimbul de apa aplicat algei maro am dat cu mina intimplator prin apa pe linga incalzitor si am constatat cu bucurie ca BBA s-a desprins si imprastiat in tot acvariul. Deci sa fie oare asta arma naturala de lupta impotriva acestei alge spurcate?
Salutare!

Scot la vanzare urmatoarele:
1. Staurogyne repens- 50 fire- 3-6 cm- 1.5 ron/fir
2. Althernathera reinicki mini- 40 fire-3-6 cm- 1.5 ron/fir
3. AMania bonsai- 12 fire- 3-6 cm-1.5 ron/fir

image

Pret pentru tot pachetul: 80 lei+ taxe postale (10-11 lei cu posta romana)

4. Powerhead Eheim 1001. Debit: 1000 litri/ora, Power: 23 w.- 70 lei + taxe postale
L-am folosit cu succes atit pentru recircularea apei din bazin cit si, intern, la un filtru DIY din tub pvc

5. Powehead Resun SP 1200L. Debit: 700l/ora, Power: 12w- 40 lei+ taxe postale

Ambele poweheaduri functioneaza perfect, sunt foarte silentioase

image

Evident ca iesi mai ieftin cu un bazin construit de tine. Plus ca ai avantajul ca il poti face la dimensiunile dorite, cu sticla si factor de siguranta.

http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
imi place tare mult si mie ce ai realizat. am citit ca ai scris despre cadoul primit, daca ai putea sa ne divulgi provenienta rocilor ar fi foare util pentru mine.

oricum ai facut o treaba minunata. sincere felicitari!
Salut Stefan! Au ajuns plantele pe care le asteptam, dar intr-o cantitate mult mai mica decit ma asteptam si imi doream. Asta n-ar fi o problema de nerezolvat. Ma confrunt in schimb cu o alga maro, pe care o pun seama tineretii setupului. Am achizitionat 4 otocinclusi pe care i-am pus la treaba si rezultatele se vad in cele 2 zile de cind ii am. Sper sa trec cu bine peste ciclare si sa pot face niste poze de calitate. Multumesc pentru interes!
Multumesc de incurajari si aprecieri. Nu am postat inca poze din simplul motiv ca nu am reusit sa il plantez asa cum imi doresc de la inceput, nu mi-a ajuns HC, dar promit ca remediem situatia in zilele care urmeaza. Tineti aproape, nu schimbati frecventa!
Salut!

Dupa cum probabil unii stiti deja, am incheiat acum ceva timp fostul meu jurnal din simplul motiv ca acel bazin nu mai exista in configuratia lui trecuta. Tin sa le multumesc din capul locului colegilor Gyuszi, Brawn si Clau Truta care m-au ajutat cu sfaturi, pareri, imbolduri si trageri ferme de urechi in decizia mea de a-mi schimba stilul si de a renunta la gradinaritul subacvatic. Acestea fiind premizele sa trecem la prezentarea partilor hardware:

Bazin: 125*55*55, 380 litri, sticla de 10 mm, home made, lipit cu silicon negru Den Braven
Filtrare: JBL Cristal Profi e 900+ Eheim 2073. In ambele filtre am lasat doar primul cos plin cu buretii originali, restul materialului filtrant fiind inlocuit cu Seachem Matrix. Inainte de a da reset fostului setup m-am gindit sa imi fac hatirul si sa construiesc un filtru de substrat care sa impinga apa prin substrat. Deci ca si filtrare suplimentare exista o serpentina din tub pvc de 16 cu vreo 55 de gauri in ea. Apa este pompata de un powerhead Eheim 1001 care mi se pare cam insuficient pentru ce-mi doresc.
Iluminare: Giesemann T5 powerchrome 54 w- 2 buc Tropic, 2 buc SuperAquaflora
Substrat: 50 litri Dupla Ground
Incalzitor Juwel 250 wati setat la 24 grade Celsius.
Sistem co2 presurizat: Butelie de 12 kg, reactor extern DIY din filtru de apa montat pe returul filtrului JBL
PH controler made by Liviu cu sonda de sticla Hanna setat la 6.4
Fertilizare: Macro: Vimi All in red
Schimb de apa la picatura setat la 1 litru/ora.
Flora: Blyxa japonica, Althernathera reinicki mini,Proserpinaca palustris, Amania bonsai, Staurogyne repens, Tonina fluviatilis, Rotala buterfly, HC, Coral moss (riccardia).

Decor: bolovani de la Tarnita.

Fauna: 25 neoni rosii, 3 creveti Amano

Cam astea sunt prezentarile. Poze pun zilele viitoare cind se mai stabilizeaza treaba, mai ales daca vor fi doritori curiosi
De ce iese cu 3-5 b/sec? se dizolva tot in totalitate? Eu zic ca nu are sens sa bagi asa de mult, maxim 3 bule/secunda ar fi suficient.. Parerea mea
Scot la vanzare urmatorul pachet:

image

Pachetul este format din:

1. Staurogyne repens- 35 buc- 5-7 cm- 1.5 ron/buc
2. Amania sp. bonsai- 25 fire-5-7 cm- 1.5 ron/buc
3. Pogostemon erectus- 6 fire- 20 cm- 2 ron/fir
4. Hydrocotyle sp. japan- 2 mingi tenis- 5 ron/minge
5. Hetheranthera zosterofilia- 15 fire- 20 cm- 1 ron/fir
6. Microsorium pteropus mini- 2 tufe- 15 cm- 6 ron/tufa
7. Miryophilum matrogrosensis- 5 fire- 20 cm- 1.5 ron/fir
8. Miryophilum aquaticum-5 fire- 20 cm-1 ron/fir
9. Ludvigia repens rubin- 2 fire- 25 cm- 2.5 ron/fir
10. Lobelia cardinalis- 3 fire- 20 cm-2.5 ron/fir
11. Hotonia inflata-4 fire- 25 cm-2 ron/fir
12. Rotala vietnam- 6 fire- 25 cm- 1 ron/fir
13. Althernathera reinicki mini- 6 fire- 5-7 cm- 2 ron/fir
14. Rotala rotundifolia- 25 fire- 35 cm- 1 ron/fir
15. Bacopa caroliana- 3 fire- 15 cm- 1.5 ron/fir
16. Proserpinaca palustris- 2 fire- 20 cm- 3 ron/fir

Pret pentru tot pachetul: 200 lei+ taxe postale (11-12 ron cu posta romana)

Comanda minima: 25 lei+ taxe postale

Forum Index » Profile for bobiciupe » Messages posted by bobiciupe
Go to: