Message |
|
Sunt si eu foarte curios cum evolueaza acvariul, astept cu interes poze dupa 2 saptamani. Substat fertil, fertilizare in coloana, plante in vitro ce mai, cred ca iti dai doctoratul cu setup-ul asta. Multa bafta si succes!
|
 |
|
Hybrid wrote:
Bayek wrote:iese alb ca funduletul Ilenei Cosanzeana
Bine, difuzoarele Dennerle sunt maro, acolo e usor inoportuna comparatia de mai sus ;)
Depinde ce zona a funduletului
Vezi daca nu citesti pana la capat mesajul? Omul a pus un disclaimer, trebuie sa sti doar cum sa-l interpretezi.
|
 |
|
Ai stofa de politician. Si sange in _arici. Eu unul nu as fi curios sa vad ce se intampla daca s-ar scurtcircuita cablurile de la baterie. Poate ai si baterii meseriase, lithium ion ca sa fie tacamul complet..
|
 |
|
fish & shrimps wrote:Lampa puternica = alge garantat ptr un incepator.
Recomand doar plante easy la inceput. Incepi de jos
Si plantele easy se pot umple de alge. Doar ca costul plantelor si investitia in echipament sunt mult mai mici.
|
 |
|
EverSad wrote:
flo77 wrote:Holly s__t! Tu ai mare incredere in instalator!
Racordurile' si imbinarile sunt facute de mine. (nu picura nimic... dealtfel, daca ar curge: mi se rupe)
Cu automatica, nu deduc... (ceva poze din anii 2000 ?)
Am fost si eu student pan' 2000, la Iasi.
Banuiam ca tu ai facut partea hidraulica si mecanica. De fapt ce vroiam eu sa-ti spun e ca ceva nepravazut se poate intampla si nu prea cred ca ti se rupe daca apa ajunge in UPS sau in prize. Sti tu, chestia aia cu paza buna...
|
 |
|
@ dan.pavelescu Dan, cred ca iar nu merge forumul bine, cand ai timp esti dragut sa verifici? Se pare ca nu se poate deschide un topic nou...
|
 |
|
Holly s__t! Tu ai mare incredere in instalator!
|
 |
|
Cholla wood este util pentru shrimpi in sensul ca le ofera adapost si o sursa de hrana. Personal nu consider ca "da bine" intr-un aquascape si de aceea l-as ascunde undeva in spate. Deasemenea e un loc unde se acumuleaza mizeria si ar putea fi o sursa de "necazuri".
|
 |
|
EverSad wrote:
Hybrid wrote:Deci am cam 3-4 saptamani sa-mi cumpar 2-3 cataroaie  de roca vulcanica, sau unul urias, si sa ma hotarasc pe lista finala de plante.
Daca ar trebui sa fac un bazin mic, nu as' baga roca vulcanica. (DragonStone este mult mai potrivita si estetica)
Inafara criteriilor estetice, are si o capacitate mai buna de colonizare a bacteriilor fata de LavaRock. (comparatia se refera la pietroaie in bazin, nu la sparturile din filtre)
De asta: ar fi bine sa bagi in timpul ciclarii o piatra poroasa ca sa ai mai mult spatiu de colonizare.
Alt aspect: poti 'prinde' mai multe plante "epifite" pe DragonStone.
De acord ca dragon stone arata mult mai bine si ca este un suport mult mai atragator decat lava rock. Dar dupa parerea mea lava rock e mai poroasa sideci o casa mai spatioasa pentru coloniile de bacterii benefice(si ma refer la bolivani de aproximativ 20 cm nu media ptr filtre gen Matrix).
|
 |
|
lukitza wrote:Acvariul nu are capac?
Pai cum vrei sa faca lipa-lipa micutii pacienti daca acvariul are capac?
|
 |
|
Felicitari!
|
 |
|
Mama, ce harnicuti sunt!
|
 |
|
Liv wrote:La marea majoritate a seringilor de 1ml acele sint integrate in seringa. Pot fi taiate si slefuite, dar nu prea merita sa pierzi 10 minute pt. asta.
Glumeam. Nu toti utilizatorii de seringi au diabet.
|
 |
|
Liv wrote:Sau ia o seringa de 1ml (mililitri) pentru insulina - cam pe la orice farmacie. E intre 0,5 pina la 1,7lei bucata. Poti sa dozezi cantitati foarte mici de lichid (are 50 de gradatii pe ml) - fara nici un fel de probleme 0,05ml. Le folosesc de mult pt. Seachem Prime si Stability.
.
Buna idee. Daca se uita farmacista urat la tine, comanda-le online sau spune-i sa pastreze ea acele ca tu n-ai nevoie de ele.
|
 |
|
Daca vrei sa determini cate picaturi sunt intr-un ml ai nevoie de o pipeta si un tub gradat sau un tub de la testerele de apa cu marcaj la 5 sau 10 ml. Iei pipeta si picuri un lichid in tub pana ajungi la marcaj numarand picaturile. Imparti nr. de picaturi introduse si imparti la 5 sau 10 in functie de unde ai marcajul pe tub. La pipeta pe care o folosesc sunt cam 14 picaturi pe ml.
O alta solutie ar fi sa cumperi un set de lingurite de masura: 1/4,1/8,1/16 1/32,1/64 din lingurita normala. Intr-o lingurita incap cam 5ml, in etalonul de 1/4 vor fi 1.25ml(exact cat ai tu nevoie pentru bazinul tau de 5l).
|
 |
|
EverSad wrote:Am avut NO3, peste scala de masurare... 200+ (in diverse bazine/galeti)
Pestii, nu crapa de NO3... crapa de amoniu. (NO3 este doar un factor cumulativ: gen daca fumezi mult, beles*i cardanu' la plamani)...
Voi avea ceva observatii in oarece sait' de fotovoltaice: maine ori Vineri, pa' Mangalia. (poate va fac o vizita sa vad si eu cei trei Carasi...) (vin cu masina "cu trei cardane")
Imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat. In cazul in care lipsesc de acasa sub o saptamana si nu am puiet de crescut nu ma complic sa le dau de mancare sau sa las la cineva in grija. Pentru lipsa mai indelungata folosesc automate de hranire. Cel mai mult imi plac Fishmate F14.
La 200 ppm nitrat nu mai discutam de "otravire" cu nitrat ci de "soc" de nitrat. Socul de nitrat poate duce la moartea rapida a pestilor(cam intr-o zi). Asta nu inseamna ca nu s-ar fi putut ca petii sa moara din cauza amoniacului sau nitritilor.
|
 |
|
Samy wrote:
Eu am scos acum ce e pe fata adica gazonul si incerc si eulocharis mini (is curios eu cum da in bazin in loc de cuba )
Imi place cum gandesti. Pe mine personal ma enerveaza atat HC cat si MC.
|
 |
|
Eu sunt de acord cu Dan. Personal as tunde rotalele si as replanta doar varfurile.
|
 |
|
Ce ti-am ptopus eu nu merge pe birou, mai buna ar fi varianta propusa de Dan.
Cat despre ce varianta sa alegi: tu esti cel care va trebui sa iei o decizie(sau ma rog, asa iti inchipui tu, consiarta va fi cea care decide  ).
|
 |
|
Nasol ca nu ai spatiu disponibil. Loc sub birou ai? O mini canistra gen Sun Sun 603 ar avea loc? Cam overkill ptr 20 l, dar piate te ajuta ca idee. Eu tocmai am luat una second hand( pret derizoriu si era plina de biohome) si am de gand sa o folosesc la un 75 l si sa conectez un reactor de CO2 la ea.
|
 |
|