[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LUPmic
Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Dar incalzitorul ala nu se prinde in ventuze?
Eu unul n-am avut ciclide dar daca mai citesti despre cerintelele lor, vei vedea ca nu sunt de ajuns 120 de litrii.
Cred ca un minim de 300 ar cam fi de ajuns, sper sa nu gresesc.
Pai ala din piata tre' sa vanda "marfa".
Nu zic cred ca sunt toti la fel dar marea majoritate.........
Depinde de ciclide, sunt unele care le poti tine, altele ca nu se vor simti bine in 120 de litrii.
Sa inteleg ca acvariul s-a ciclat in 2 zile?
Ce valori ai la apa de ai mai introdus pesti?
Bine ai venit!
Daca esti hotarat pe plante sa te pregatesti bine(substrat, instalatie de CO2, lumina, fertilizare si o sa mai vezi tu ce si cum).
Intre timp am golit un stingator G3 si am fost sa il si umplu (un centru de incarcare prin Ferentari).
In primul rand concediu placut!
Mancarea poate fi administrata cu un hranitor automat (cauta pe net, sunt o gramada)
Lumina se poate rezolva cu o priza programabila(mecanica 10-15 lei, electronica de la 30 in sus)
Cea mai groasa e cu schimbul de apa, la 2 saptamani nu e tocmai indicat dar cred ca merge.
Eu unul cand am facut asta s-a lasat cu alge si chiar decese in randul pestilor(nu stiu daca e din cauza schimbului de apa sau nu).
Mai ales ca in 3 saptamani daca nu faci schimb de apa,se va evapora multa si va creste duritatea.
Pai in primul rand un T8 de 15w, restul e alegerea ta.
Giany wrote:n`am de unde sa iau un test ... e sambata si s`a cam inchis totul.o sa las reactoru de co2 numai ziua cand aprind lumina iar seara il scot ce ziceti ?

Da, e bine asa.

"a murit scalaru ala ... si era asa frumos ... "

Acvariul ala este ciclat?
De cat timp merge?
Ai facut schimb de apa cum ti s-a spus?
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Astea ca ajutor
Manado l-ai amestecat cu pietris?
Giany wrote:? de curand am pus o bomba co2 si mi se pare ca pestii innoata aiurea

Vezi sa nu bagi prea mult CO2, poti omori pestii.
Da, tragi putin mai tare si vezi ca are o garnitura, d-aia ti se pare ca nu iese.
Lola wrote:Insa trebuie sa dezbat problema cu sotul meu..pt ca fiecare isi doreste altceva de la saracul acvariu...Cand vom ajunge la o concluzie va anunt...)

Pai cel mai simplu ar fi 2 acvarii in casa
Scoate-i "dopul", "capacul" ala gri de deasupra si spala-l bine.
Poate a intrat vreo frunza, melc sau mai stiu eu ce.
Ba se poate raci si altfel(cu niste coolere de PC).
Da-i un search pe forum ca s-a mai vorbit de ele.
pc.ciprian wrote:deci m`ai disperat cu pozele ...100mm?

Pai cine l-a intaratat domn'e?
Belea poze, in a doua poza se vede substratul, de care este?
scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .

Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri
1. Este simplu, dupa ce vor mai creste vei vedea care e femela si care e mascul(masculii sunt mai colorati decat femelele)
2.Depinde si de alte caracteristici ale apei.De unde stii ca e oxigenata destul?
3. Nu stiu.
4.Nu. Ce fertilizant ai? Cat pui ? Si la ce volum de apa?
Am bagat o garnitura de butelie de aragaz, si merge
Merci Porcu

Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Go to: