| Message |
|
|
|
Acvariul nu sta bine in lumina acolo(bata soarele in el).
Scoicile nu au ce cauta acolo.
Scalarilor le trebuie mai mult decat 60 de litrii de apa.
Mai las si pe altii...
|
 |
|
|
Chiar daca a mai fost in acvariu pietrisul, tot e mai bine sa-l speli.
Referitor la 7balls, nu mai trebuie sa le iei, cel putin nu acum
|
 |
|
|
|
Sa nu uiti sa speli bine pietrisul, in mai multe ape.
|
 |
|
|
|
Tubul este de 15w sau este de 25?
In link-ul pus de tine apare un tub de 25w, desi ma gandesc ca nu-ti incapea ala de 25w pentru ca e mai lung.
|
 |
|
|
Pai dupa ce ca ai salariul taiat, vrei sa mai dai si bere?
Sau din banii care tii dau pe injectie vrei sa dai berea  ?
Aoleou, daca imi faci injectie mai pot sa beau bere?
|
 |
|
|
cirotariu wrote:Mda, am sa merg pe JBL, pentru ca de-astea am si ca fertilizanti lichizi. Sper bugetul sa imi permita sa iau ceva bun, cat de cat. La acvariul meu de 80x35x45 cam cat ar trebui? 10 kile, un sac?
Daca te-ai hotarat la Aquabasis(JBL) la un strat de 2 cm e de ajuns o punga de 5 kg(costa vreo 4-50 de lei)
Iar deasupra pui pietris(la Hornbach e vreo 30 lei un sac de 25 de kg)
|
 |
|
|
In functie de buget alegi si substratul.
JBL este ok(eu d-asta am  )
Daca alegi un substrat, trebuie(a se citi "e recomandat") sa mergi pe toata linia de fetrilizare de la acel producator.
Oricum daca zici ca de la Hornbach il vei cumpara, acolo n-am vazut decat JBL si Tetra.
|
 |
|
|
Cum ti-am zis si mai sus, daca vrei plante vei avea nevoie de lumina.
La 126 de litrii vei avea nevoie de mai multa lumina decat 36 de watti.
Oricum poti sa mai adaugi in acel capac, dar mai vorbim atunci
|
 |
|
|
donpisote wrote: Ce credeti imi ajung la lungime un metru si latime 40 cm, 25 kg cat are un sac?
Da, iti ajungeun sac.
Schimba si tu poza aia te rog, ii vad destul pe astia cu seringile in fata blocului.
Imi cer scuze daca am deranjat!
|
 |
|
|
|
Usurel, usurel!
Sfatul meu este sa pui totusi substratul ala fertil.
Daca te hotaresti, faci in felul urmator:
-pastrezi cat mai multa apa in galeti, ligheane, bidoane(mai stiu eu ce... dar sa fie curate si sa nu fi fost detergent in ele)
-intr-unul din ele pui filtrul sa mearga tot timpul cat faci operatiile
-pui pestii in alt vas daca in cel cu filtrul sunt curentii prea mari
-pui plantele de asemenea intr-un vas
-scoti pietrisul si il speli bine
-speli acvariul(fara detergent, doar cu apa si cu un burete)
-pui substratul, pui pietrisu, plantezi
-torni apa cu grija sa nu "tulburi" pietrisul(poti pune o farfurie in care sa torni apa)
-pestii, filtrul, etc.
Referitor la tuburi, pune o poza(doua, trei) a capacului si vedem noi cum mai indesam acolo 2 tuburi.
Insa cum a zis si alber, lumina trebuie insotita si de fertilizare si CO2.
Daca bagi doar multa lumina nu rezulta decat alge.
|
 |
|
|
x-man wrote:Deci, acvariul merge bine, am bagat buturuga ieri, o sa revin cu poze...Xifoaica mea trebuia sa nasca acum 3 saptamani dupa spusele voastre(o am de o luna si ceva),
dar burtapare sa i se micsoreze in loc sa creasca.O fi gestanta, grasa sau bolnaava??????
Pai de unde stii ca nu a fatat si puii au fost mancati?
|
 |
|
|
fishyman wrote:Eu nu am asemenea "inventii" pe sorbul filtrului, insa le curat max. la 2 luni cate un sertar, si la 4 luni tevile. Consider investitia in filtrul extern, cea mai buna decizie pentru un acvariu mai elaborat.
Nu este nici o inventie, e pur si simplu un burete(adica 2) pentru filtru Aquaball(eheim) pe care i-am bagat pe sorbul fitrului.
Buretii ii spal la ficare schimb de apa fara frica, adica ii spal bine cu apa de la robinet. Aaa, si am si cam un deget de vata perlon bagata tot in sorb.
De ce am procedat asa?
Pentru ca nu vreau sa intre toate frunzele moarte sau mai stiu eu ce in filtru.
Astfel mai prelungesc si timpul de interventie la canistra.
|
 |
|
|
|
Bun venit pe forum!
Daca te pot ajuta cu o planta, ceva ne auzim, ca suntem vecini si tre sa bag o coasa (mai mica pentru ca n-am asa multa lucerna)
|
 |
|
|
donpisote wrote:m-3 , ReBella si toti ceilalti multumesc pentru informatii si asa cum am spus urmeaza sa cumpar un filtru extern iar inainte sa fac ceva masor de trei ori ca neamtul pana sa tai ceva.
Inca o intrebare in special pentru cei care au filtru extern jbl. Acvariul pe care urmeaza sa instalez filtrul extern este mp aquapro 100 de 180 llitri brut. Am gasit sa cumpar de la cineva un filtru sh JBL e700 la un pret zic eu bun. Credeti ca merita sa il iau sau este mult subdimensionat fata de acvariu si nu are rost?
Eu am un e900 la 128 brut si e OK, adica merge de un an de zile fara sa il desfac(am spalat doar furtunele o data), insa am pe aspiratie pus burete care e splat la fiecare schimb de apa.
|
 |
|
|
|
Care filtru ?
E cam vraiste exprimarea, sau mi se pare mie?
|
 |
|
|
Bomba, bomba dar pana la urma tot la reductor ajungem, unii....
De ce? E mult mai simplu!
Amortizare?
Nu prea, doar e forum de acavaristica
Toate ca toate dar pe mine unul m-a rupt reuctorul(la bani) iar in loc de butelie de co2, am pus un stingator(tot de co2).
Cine vrea detalii, pe pm sa nu poluam topicul omului.
|
 |
|
|
|
Ai achizitionat incalzitorul de substrat?
|
 |
|
|
Nu cred ca iesi mai ieftin cu un cadru metalic invelit in PAL(chiar daca doar laterale si fata) dacat cu tot mobilierul din PAL.
Poate doar daca ai teava in casa, aparat de sudura, pricepere si timp liber
|
 |
|
|
|
Cumperi filtrul extern, storci buretele de la cel vechi in cel nou si urmaresti parametrii apei.
|
 |
|
|
|
Daca nu ai cumparat materialele pentru suport eu zic sa te mai gandesti.
Adica, nu ai nevoie de schelet metalic la 200 de litrii, e de ajuns doar PAL-ul.
Daca ti s-a recomandat substrat de la JBL e bun(acolo am vazut ca mai au si Tetra care nu e foarte stralucit).
|
 |
|
|