[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Tonisoru
Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru
Aquatica wrote:Echinodorusul nu-si prea gaseste locul, din pacate. Am incercat sa-l pun in spatele radacinii cu Anubias, dar nu se mai vede de acolo.

Am avut si eu un Echinodorus micut in acvariu si sa stii ca creste foarte repede. Nu l-am tinut in conditii foarte bune, l-am tot mutat, dar tot incepuse sa-i creasca frunze noi.
Cred ca in spatele radacinii cu Anubias e un loc potrivit sa-l pui; in timp va creste si va depasi in inaltime Anubiasul. Si daca tai câteva din frunzele mai mari ale Anubiasului, il poti aduce un pic mai in fata, astfel încât Echinodorusul sa se vada bine cand va mai creste putin.
Nu stiu daca e corect asa, e doar o parere.

P.S. Am pus pestisorii asta-seara, 3 indivizi mititei de Ember Tetra.

S-a lipit perfect, nici o cuta si nici o bula. Multumesc frumos!
O sa folosesc solutie pentru geamuri. O sa iasa foarte bine, sunt sigura. Multumesc mult.
Cred ca am inteles. Am doar o intrebare: folosesc solutie de spalat geamuri sau apa cu sapun?
Am observat, ulterior. Iti multumesc pentru ca, in ciuda "circumstantelor nefavorabile", nu ai abandonat proiectul.
Am taiat suprafata de autocolant necesara, am curatat geamul din spate al acvariului (pe dinafara) si am la indemana un spray cu apa si sapun si o cartela.
Acum cum procedez sa-l lipesc?
Nu ma grabesc. Cand voi lipi autocolantul, revin sa intreb cum anume trebuie sa procedez.
Multumesc, o seara buna!
Cred ca in sfarsit lucrurile incep sa se aseze in privinta acvariului meu; nu au mai aparut vietati nedorite, plantele cresc si in curand voi pune si pestisorii.

Si am si jucarii profi pentru nano (primite de la Dan Pavelescu) - folii autocolante si alte chestii dragute si utile.

Multumesc foarte mult si sarbatori fericite tuturor!
Ti-am trimis mesaj.
Multumesc frumos.
Liv, nu trebuie sa comparam acvariile, fiecare este frumos in felul sau. Si si eu cred ca mai important este ca acesta sa asigure un mediu cat mai adecvat vietuitoarelor din el.

adrian09 wrote:felicitari...

Multumesc, dar eu nu am decat meritul de a fi un bun ucenic.

Daca am facut progrese in toata aceasta perioada, asta o datorez comunitatii de aici, de oameni speciali, care, dupa ce ca fac lucruri extraordinare cu acvariile lor, isi fac timp si sa-i invete si pe altii.
Si eu m-am gandit la planta asta... Stii ce m-a retinut s-o iau? Ca ii trebuie duritate mai mica a apei. Dar daca spui ca e ok, o sa pun din aceasta.

Pe fundalul acvariului e o foaie alba de hartie, dar nu am renuntat la ideea de a pune autocolant negru. Daca mi-l poti trimite luni, voi avea nevoie de adresa de unde sa-l ridice curierul. Îmi poti lasa un PM cu adresa, daca vrei.

Cam peste cat timp sa inlocuiesc Egeria? Pestisorii as vrea sa-i iau saptamana viitoare.

Multumesc frumos
Multumesc frumos, Lavinia, esti foarte draguta. Cred ca are asa, mai mult functiuni de lampa decat de acvariu propriu-zis... . Dar imi doresc foarte mult sa nu mai dau gres cu pestii.
Planta din spate nu e Rotala Green, e Egeria Densa. Am vrut sa iau Rotala, ca mi-a placut in poza de prezentare, dar cea pe care ar fi trebuit sa o primesc avea frunzele rotunde, nu ascutite (fiind crescuta emers si nu submers - mi s-a explicat), si nu am mai luat-o. Daca o luam, in acvariu i-ar fi crescut frunze ascutite. Inca ma gandesc cu ce sa inlocuiesc Egeria, la un moment dat, ca ii cam cad frunzele.
E mai bine decat data trecuta, nu-i asa? Sa vad daca voi reusi sa tin totul sub control cand voi pune pestii.
Buna seara!

image

image

image

Liv wrote:Pot sa iti garantez ca acvariul Aquatica arata mult mai bine ca al meu. Iar dupa ce am ratat tratametele contra BBA arata si mai prost decit in poze.

Poate, dar daca pestii se simt bine acolo la tine, nici nu prea mai conteaza ca acvariul nu se incadreaza in anumite norme/tipare privind aspectul.

Iar eu, cand ma gandesc la cum zburdau fericiti pestisorii aia prin jungla acvatica a lui Dan Pavelescu, aproape ca nu as mai pune nici unul la mine. Dar pe urma iar ma napadesc toate cele. Asa ca poate e mai bine sa fie cineva care sa le haleasca de cum apar.

Diseara schimb din nou apa partial, il curat si ii fac o poza.
Pai ce poze sa pun... am asezat niste pietre in mjlocul acvariului, am jumulit moss-ul care inca nu si-a revenit...

Imi pare rau, dar voi pune poze cand voi fi multumita de cum arata, si nici atunci nu cred ca va fi cine stie ce...
Oricum, la cat m-au ajutat colegii de aici, sunt obligata sa ma prezint decent.

Va multumesc mult pentru interes.
Da, dar tu ai experienta, stii cum sa faci totul.
Aseara nu am mai avut rabdare pana vineri si am scos carbunele activ din filtru. De dimineata am inceput sa pun fertilizant. Pe cutie scrie o picatura pe zi la 10 litri de apa, la mine sunt mai mult de zece litri. E ok daca pun la inceput cate o picatura pe zi si dupa o perioada, daca totul merge bine, sa incep sa pun doua picaturi pe zi?
Multumesc
Doamne... bine ca nu am avut asa multa treaba la serviciu in perioada asta ...
In privinta optiunilor pentru vietuitoarele pentru acvariu:

Creveti RCS sau Yellow - ambele specii sunt dragute, asemanatoare ca dimensiuni, as fi ales Yellow doar pentru ca ar fi completat mai bine decorul. Dar nu pun deloc.
Pestisori - Ember tetra sau Tanichthis albonubes - mi-au placut si unii si ceilalti, dar o sa pun Ember tetra, pentru ca sunt mai micuti (cresc maxim pana la 2 cm), pe cand Tanichthis albonubes cresc pana la 3-4 cm.

Ramane intrebarea de mai sus:

as putea, sa zicem, pe la sfarsitul saptamanii viitoare, sa pun niste pestisori?

Multumesc mult.
Multumesc. Nici eu nu stiu ce sa zic. In mare, valorile par sa corespunda cu cele comunicate de Apa Service. Cred ca explicatia e ca aceste teste 5 in 1 sunt doar orientative, exact cum mi-au spus deja colegii. Sper sa nu am nevoie de ele.

Avand in vedere ca:
- acvariul merge din data de 04.11.2016
- dupa teste, nitritii si nitratii par a fi in limite potrivite
- lucrurile au mers mult mai bine si mai usor in acvariu cand aveam pestisorul

as putea, sa zicem, pe la sfarsitul saptamanii viitoare sa pun niste pestisori? Am sunat la Coralis, au Ember tetra, si mai mari, si mai mici. Ma gandeam sa iau 3 pui.

Creveti nu o sa mai pun deloc; si Liv si Seba Shrimp mi-au spus ca nu prea am ce sa fac doar cu 2, ca sunt vietuitoare care traiesc in colonii si ca se simt mai bine cand sunt mai multi. Asa ca nu mai pun deloc, dar daca as fi pus, as fi luat, din ratiuni de estetica, din cei de culoarea galben. Ar fi aratat grozav alaturi de pestisorii de culoarea chihlimbarului, pe fondul brun al substratului.

Daca credeti ca nu e gata acvariul si ca mai trebuie sa astept, va rog sa mi-o spuneti fara menajamente.

Multumesc

Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru
Go to: