mda, cam asa e..
mi-ar place mult un acvariu mare...dar ..ce fac cu asta ce-l am acum..abia ce l-am luat...
pot muta echpamentele pur si simplu de pe unul pe altul? (aerare, recirculare, incalzitor) ? sau tre sa iau altele...?
|
- bazin de 19 litri hexagonal, de aprox3-4 sapt. Pesti: 2 neon, 1 panda, 2 galbeni cu punct in coada, 2 micuti crem cu aripioare si coada portocalie, 2 sanitari ce seamana pe somn, 2 albastrii ca cerneala, 2 dungati, seamana pe neon, unu azur lucitor micutz,...si 3 zebre dinacelea, dungati pe vericala (nu scalari), din care 2 i-am separat. Am cumparat acvariul cu toate instalatiile, de filtrare aerare, merg continuu, aerarea - nu noaptea, iluminarea, doar ziua, cu un neon incorporat, incalzire continua, e cu termostat. Este situat intr-o camera deocamdata pe jos..
- apa e de la robinet,..am fierto si evident..lasat-o la racire, am pus o lingutiza mica de sare neiodata, am pus cateva picaturi de albastru de metil
-hrana: purici + ceva hrana rosiatica care coboara pe fundul acvariului. Am luat recent si niste larve uscate
-am o planta, iarba, ..si un vas "spart"de decor, si pietricele si nisip naturate spalate bine.
-am schimbat ad-hoc 80% apa dupa ce aceasta a devenit FOARTE tulbure din cauza unui peste mort ce nu l-am observat decat dupa cteva zile, in care mi-au mai murit 4 pesti. si doi sunt pe duca...
Cei doi pe duca sunt din aceaia care seamana pe scalari dar sunt mai mici, au 2 dungi verticale pe corp,..nu stiu cum ii cheama, si in apropierea cozii au o pata ca niste eczeme si in jur sange. Ma gandesc ca o fi din cauza acelui peste mort...Nu cred ca scapa astia,..dar macar pe ceilalti sa-i salvez!!!
Ce mai imi puteti recomanda? Alti pesti nu mai cumpar. Am inteles ca-s multi..dar acum ce sa fac..sa ii salvez macar pe cei ramasi? Pestii pot muri daca nu au pereche?
Mii de multumiri!!!
|
Abia dupa cateva zile am sesizat ca un peste era dus..intr-o planta, si nu l-am vazut. Aba a devenit tulbure si am schimbat 80% din ea, am pus putin albastru de metil ,..dar au mai crapat 6 pesti dupa...
Abia de 3 -4 sapt am acvariu si am cumparat pestii din targ. Ce sa fac acum,..sa nu moara si ceilalti?? Deocamdata par vioi si zglobii,..dar parca am o reticenta..Nu exista ceva soi de dezinfectant minune? Ce ar fi cel mai potrivit sa fac. Am un acvariu mic,..de 19 litri si vreo 15 pesti exotici mici: neon, panda, din aceaia dungati ca zebrele (nu scalari) - care i-am pus in alt acvariu le-au iesit aproape de coada ca niste eczeme si sunt cu un pic de sange,..dar nu-s plictisiti!
PLS PLS I need help..disperat!
Multumesc!
|