Ca tot a venit vorba de greseli si inceputuri sa va zic si povestea mea.
Mi-am luat la inceput in acvariu de 40 L ... 55Lx25Lx25I..cu toate cele..filtru cu tot cu pompa de aer,pietris destul de maricel..cam de marimea bobului de cireasa,aqua-safe de la tetra..si neon albastru normal.
Trebuie sa precizez ca nu stiam absolut nimic din acvaristica..cum m-as fi apucat de crescut struti.
Am venit acasa .. am spalat pietrisul normal,desi mi se spusese ca e spalat.Am pus apa..solutiile se scos clorul si restul problemelor din apa .. nu am pus sare fiindca nu mi-a zis nimeni din piata de sare.DEZASTRU..dupa 1 zi apa era GRI.Am schimbat putin din apa..nimic...apa tot GRI.Mi-am dat seama ca pietrisul a fost dezastru de murdar.In timpul asta mi-a murit un scalar mare.
Solutia ..am schimbat toata apa..am fiert pietrisul sa iasa mizeria din el bine..si am pus din nou pestii in acvariu.Dupa 3 zile..alge la greu.La fel deabea mai puteai vedea in acvariu.Vinovatul..neonul albastru.Schimba iar toata apa..si pune si pietris nou..mai mic...deoarece 2 sanitari mai maricei se julisera varza de la pietrisul vechi.Nu era si el ales..erau si pietre coltoase..etc.
vanzatorii banii sa ii scoata..ca de restul spera sa se ocupe oamenii.
Odata cu pietrisul nou mi-a sosit in acvariu si bobul de gris.Probabil ca pietrisul a fost folosit si in alte acvarii.
Fugi in obor si cumpara verde de malachit..era singurul care scria ca e pentru boala asta.
din lipsa de niste indicatii de folosire adecvate unde se specifica doar nr de picaturi insa cel mai important ..sa fie picaturi prin scuturare nu prin apasare.Prin apasare cred ca iesea cel putin dublu de solutie.
Le-am facut o baie de lunga durata ..nimic.caraselul a murit ..cel care era cel mai afectat.Insa se imbolnavise si altul.Din pacate era favoritul meu o slendoare de carasel..avea capul alb si buzele rosii jurai ca s-a dat cu ruj.
Cand am vazut ca si acesta s-a imbolnavit l-am pus in carantina impreuna cu un sanitar care dadea sa ii apara si lui boala,si le-am facut o baie mai concentrata..se numeste de scurta durata..20 mim.Instant sanitarul a murit imediat..iar caraselul desi s-a vindecat de bobul de gris a murit a doua zi,probabil sufocat de la malachit.
Schimba iar toata apa..vezi doamne sa scap de microbul care banuiam ca a pus stapanire pe apa din acvariu.
In acest moment am dat de acest forum,si trebuie sa va multumesc ca mi-ati dat niste sfaturi care in sfarsit m-au mai luminat.
In concluzie..am facut in 1-2 saptamani vreo 2-3 schimburi partiale de apa..si vreo 4 totale de apa.
Chiar daca am folosit toate solutiile..aqua-balance,aqua-safe..si mai e o pastila pentru schimbari de mediu pentru pesti..am facut genocid.
generatia de sacrificiu a fost formata din 3 carasei ,1 scalar,vreo 3 sanitari mari,2 xipho si 1 betta.Acestia au murit pentru nestiinta mea.
Odata cu invatarea de lucruri noi mi-am mai achizitionat un bazin de 100L
65X35X45.
Apa este cristal de 2 saptamani in ambele bazine.
Eroii care au scapat din toate catastrofele pe care le-am produs la inceput:
2 gurami , 2 scalari mari,1 carasel,2 molly.Astia au suferit imens scapand din tot ce am povestit mai sus.Acum sunt super ok.Iar scalarii sunt super..cand ma ridic din fotoliu si ma apropii de acvariu vin imediat sus si se uita la mine..pot sa ii si ating.E incredibil fiindca stiu ca sunt sperieciosi.
Cam astea ar fi intamplarile cu care nu ma laud insa au avut loc.
Am 25 de ani stau pe langa Bucur-Obor ..si ma cheama Ionut.De 1 luna in acvaristica.