Salut. Multumesc pentru raspuns. Mai jos punctual iti raspund:
- nu cred ca este suprapopulat! Sau cel putin asa imi pare mie
- am 9 buc ... colorati! Nu stiu cum se numesc, 4 neon mici, 1 xipho rosu, 2 crapi mai mari si 2 sanitari
- filtrul se numeste CristalProfi greenline
- pe neon scrie Leddy Tube
- plantele nu stiu cum se numesc
- are pietris pe jos
- fertilizare...nu folosesc...nu stiam ca trebuie...si ce anume
Mentionez ca aceeasi problema la ochi am avut-o acum 3-4 luni cu un scalar mare pe care il aveam in acvariu. Nu ma pricep deloc si nu am nici o experienta asa ca raman la dispozitia ta pentru orice info suplimentar.
Nu ma lasa sa atasez poza si incerc de 30 min sa o missorez....si nu reusesc deloc!
Multunesc
Cosmin
|
Salut tuturor,
Am primit cadou un acvariu de dimesiunea 80x45x35 cu ceva pesti in el printre care si 4 scalari mari. Baiatul care facea intretinere la acest acvariu (la persoana de la care l-am prinit cadou) cand la adus la mine acasa, la transportat, filtre ... tot ce trebuie. Eu in casa mai aveam un Beta care parea ca nu o mai duce mult. Acest baiat a zis ca il baga in acvariu (il aveam intr-un bol) si o sa isi revina. A avut dreptate, dupa 1 zi Beta isi revenise fantastic...era vioi...parca mai colorat. Dupa apx 1 sap a murit. Dupa el...au murit aproxamiyv toti pestii cu exceptia unor neoni si a unui xipho rosu. Scalarii au facut ceva la ochi...se marea ochiul si iese de din orbita si erau asa incetosati. Majoritatea pestilor au murit insa eu nu i-am gasit in bazin sa-i scot. S-au descompus in acesta.
Dupa ceva vreme, am cumparat alti pesti (nu stiu cum se numesc) cate nu au mai avut nimic. Acum 2 zile am cumparat 2 crapi de la magaziil MaxiPet din zona Mihai Bravu iar unul din acestia a inceput sa-i iasa ochiul din orbita si se incetoseaza.... iar al doilea inca nu are nimic.
Nu as vrea sa-i pierd si pe acestia. Mentionez ca baiatul acela de la intretinere era platit sa vina si la mine insa nu a mai venit.... Apa este neschimbata de apx 3 luni insa arata destul de bine (zic eu). Baiatul acela ini spunea ca filtrul este unul de calitate si supradimensionat si de aceea rezista asa bine. Este marca CristalProfi greenline. Nu am gasit incs pe cineva care sa ma ajute cu intretinerea. Hrana folosesc niste fulgi colorati iar la cei 2 crapi am cumparat granule.
Am primit acvariul cadou intrucat am o fetita de 8 ani cu autism iar pestii din acvariu o relaxeaza. Acestia noi ii plac mult pentru ca sunt mai mari.
Va rog sa ma indrumati ce as putea sa fac si unde pot gasi ajutor.
Va multunesc anticipat.
Cosmin R
|