[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Daca este gris, atunci le aplici tuturor aceeasi medicatie. Se extinde cu rapiditate si daca nu iei masuri e urgenta, ii pierzi. Pentru gris mai este foarte eficient si SERACOSTAPUR, conform prospectului, daca sii o limba staina.

Mai da si un SEARCH pe forum, ca s-a discutat mult si bine despre acest subiect.
xmmd wrote:Update: Crystal Red Shrimp - 35 RON / bucata

ps: unde este butonul de edit post ???

Nu exista buton EDIT.
gengiskhan wrote:Gata, nu mai vreau nici un neon. M-am suparat pe scalarii mei. Au "terminat" si ultimul neon. Pentru ultima data: sa le stea in gat!

Asta este, o sa ma resemnez. Eventual scap de scalari si trec numai pe neoni. Ar fi o idee...

Nu mai bine iti faci doar un acvariu de neoni? Nu fac mizerie multa, nu ai mult de curatat dupa ei si exista atita varietati - albastrii, rosii, verzi, negri. Plus multe, multe plate. Iti imaginezi cu ar fi un astfel de acvariu? :jajaja:
Noi ce sa-i mai uram in afara de traditionalul "LA MULTI ANI!"

Sa te bucuri de un acvariu fara alge, dupa sufletul tau!
alber wrote:Nu ma pot abtine, asa ca iata-ma. A venit Mosul sau cum? Ca doar el ar fi in stare de asemenea minunatii. Sau si-un Faraon? Ma rog, mai aprofundez, aflu io cine-i vinovatul.
P.S. Asta e, asa, ca se ne zgandari la inceput de an?

Pai la el vine Mosu saptaminal, asa ca stai linistit. :alright:
Porcu wrote:
coolcean wrote:JBL proflora profi set 3 (sist. co2) nou cu garantie

Ce faci in caz ca se strica in garantie? E posibil, fara sa fie cineva vinovat. Cind cumpar ceva de aici ma duc la magazin, in cazu' ebay cum se procedeaz?
Intreb pentru ca nu stiu, intentia nu-i sa caut nod in papura cumparaturilor de pe ebay .

Pai il trimiti inaipoi, cu garnatie cu tot. Simplu, nu? Mai ai doar taxele postale de platiti, dar asta sunt un nimic... :alright:
Iti spun eu ce iti mai lipseste - un bonsai. Ca in rest, le ai pe toate

Ti-as mai zice eu ceva..dar ma abtin...
Eu nu am zis ca unele posturi sunt depasite, dar uitati - va si voi la data - Posted: Sun Dec 23, 2007 1:27 pm
catalinbgs wrote:este foarte probabil sa fie un ryukin adus din import de curand. peste cateva zile poate sa-si revina fara sa faci nimic, asta in cazul in care mai inoata din cand in cand. daca sta numai pe fundul bazinului si cade la loc dupa ce inoata, nu-si mai revine. are probleme cu basica.

cauza este diferenta calitatii apei.
iti recomand schimburi mai dese de apa la inceput.

Vezi ca topicul acesta e cam..perimat.

Si daca nu aveti experienta, nu mai cumparati carasi

Luati-i si voi mai usurel, guppy ce or avea??? Ati vazut macar odata in viata voastra o expozitie cu acesti pesti superbi? Si nici pretentiosi nu sunt. :-)
gmo wrote:am observat ca 4 femele guppy au burtica cam mare daca fac alti puisori pot sa-i pun impreuna cu cei nascuti in 10 decembrie? au crescut un pic dar nu sunt chiar atat de mari.

Nu te-as sfatui. Ii va minca pe restul.
gengiskhan wrote: Numai sa aveti mila, ca inca testez terenul cu acvariul plantat.

Mila? Ce-i aia? Defineste termenul, te rog. Din vocabularul nostru lipseste cu desavirsire.

Glumeam, stai linistit!
m_3 wrote:
Acuma cat de bine i-am nimerit si culoarea... nu stiu... E un albastru spre alb...

Si eu care credeam ca e roz cu picatele. Mi-ati darimat toata teoria.
gmo wrote:sarbatori fericite tuturor

Si tie la fel! :veselred: :veselmagenta: :veselyellow:
adybrood wrote:ce alt site de acvaristica mai face livrari in tara? adica intr-un final, de unde il cumpar?

Da si tu un search pe Google. Reclamele sunt interzise. Odata ce ai gasit un produs, ne putem da cu parerea, dar mai mult nu.
Pentru un acvariu de 126l, 2 carasi sunt suficienti. Nici sa nu te gindesti sa mai bagi si altii, in special carasi koi.
crysty0612 wrote:pai, era deja un topic deschis unde a intrebat inclusiv de melci. dar, am zis, era un simplu sfat ca, asa mi se parea mie normal, n-am dat cu parul si nici macar nu am judecat .

De judecat, n-ai judecat pe nimeni pentru ca nu iti permiti inca! Dar iti dai seama cum s-a simtit tarabostes cind l-ai luat tu in primire, mai ales ca incepatori sunteti amindoi? Nu ti-a contestat nimeni experienta ta in acvaristica, dar modul tau de adresare lasa de dorit. Sa fi fost tu in locul lui, cum te-ai fi simtit?

Pe forumul acesta se discuta civilizat, fara jigniri sau ofese aduse altor persoane, indiferent ca sunt sau nu incepatori! Asta se lasa cu ban, fara discutii sau preaviz. Si lasa adminii si moderatorii sa se ocupe de ce se poate discuta aici si ce nu! Sper ca m-am facut inteles!

@tarabostes - nu te supara pe mine, dar ma vad obligat sa inchid acest topic. Nu vreau sa se transforme in saminta de scandal!
ciacob wrote:Nu stiu daca despre asta este vorba, eu sper sa nu. Am gasit un articol despre asta, si-ti citez din el:

"Sa vorbim despre boala neonului, PLISTOPHORA. Este impropriu spus boala neonilor, pentru ca nu numai neonii sunt atinsi de aceasta boala, ci si speciile de Brachydanio sau Hemigrammus. Dar la neoni, datorita stralucirii dungii luminoase este mai vizibila. Aceasta boala apare la pestii mai sensibili si este provocata de agentul Plistophora hypessobryconis. Sporii intra pe traiectul digestiv, invadand in final musculatura corpului. In primul stadiu boala nu este depistabila, pentru ca are un ciclu intern. Dupa ce distruge muschii, ataca si celelalte organe. Se raspandeste prin nisip, plante, o acumulare de reziduuri de la pesti si resturi de hrana neconsumata, excrementele pestilor bolnavi. Aceasta boala poate ataca chiar si icrele din ovulele femelelor bolnave. Se manifesta astfel: in musculatura pestilor apar zone albe sau incolore, uneori sunt distruse aripioarele, pestele slabeste, aparand o curbura a coloanei vertebrale. Pestele isi pierde coloritul, neonii pierzandu-si dunga luminoasa. Boala este fatala si deocamdata nu are remedii. Pentru a stopa epidemia, pestii bolnavi se distrug. Ceilalti pesti se muta in alt acvariu care nu mai are si alti pesti pentru a-i contamina si pe acestia. Nisipul se va fierbe (dar mai bine se va arunca si se va inlocui cu nisip neinfestat), plantelor li se va face o baie cu permanganat de potasiu, iar acvariul de va dezinfecta cu alaun."

"Porcu
Faraonu'

Posted: Tue Dec 23, 2008 8:08 am Post subject:

Tin sa vin c-o precizare pentru cei mai noi pe forum: din cauza istoriei oarecum zbuciumate a forumurilor romanesti de acvaristica nu se accepta linkuri sau referiri pe un forum spre altu'. Daca aveti vreo nelamurire legata de vreun forum, intrebati pe acel forum. S-a luat aceasta decizie pentru a nu duce la inflamarea spiritelor. E posibil ca in timp, odata cu intrarea lucrurilor in normalitate, aceasta decizie sa fie schimbata.

Link-urile sau referirile spre forumuri straine de acvaristica sint acceptate.
"

Va rog sa respectati aceasta regula!

Iar daca te straduiai sa rasfoiesti nitel forumul, gaseai si singur acest articol.

Iar citatul dat de tine, mare minune sa nu fie copiat chiar dupa forumul nostru, ca doar "se poarta". smilie
eugen.popp wrote: Insa ma ingrijoreaza la restul plantelor, par asa frunzele au suprafata normala dar pe alocuri sunt transparente ca si cum ar fi moarte pe interior si a ramas doar "pielea"....
Unele plante se acomodeaza mai greu. Nu dispera - poate sunt in faza de acomodare cu conditiile din acvariul tau. Curata frunzele ofilite sau gaurite, iar cele noi poate vor fi altfel. Rabdare, ca asta e una din regulile de baza ale acvaristicii.

eugen.popp wrote: Am cumparat si o bomba de CO2 din Hornbach la 40 de lei insa nu sunt foarte sigur cum sa o montez, si daca o inchid peste noapte cumva, nu are manual doar scurte instructiuni pe cutie.

Pai sa nu mai cumperi niciodata ceva fara sa-l "stresezi' pe vinzator sa-ti arate toate detaliile legate de produsul cumparat. Ca e pacat de banii tai, nu de timpul lui! :sic: El de asta e pus acolo - sa vinda, dar sa faca si clientul sa plece multumit. Ca a doua oara nu-i mai calca pragul si se poate alege si cu protectia consumatorului pe cap.
Plante pentru carasi - Anubias prins de o buturuga cu lita, nu ingropat in substrat, Microsorum, Vallisneria, Echinodorus, Cryptocoryne, Nymphaea. Hraniti periodic cu hrana vegetala, nu vor avea nici o treaba cu plantele. La suprafata poti pune Ceratopteris cornuta si Ceratopteris thalictroides.
eugen.popp wrote:@Haruko, din pacate ai dreptate...

Am o cunostinta psiholog si mi-a zis: "Daca vrei sa iti faci pe cineva dusman, fa-i un bine pe care nu si-l doreste!", problema nu este cand vin sfaturi de la tine din ce am observat eu in scurta perioara pe care am petrecut-o pe acest forum, pentru ca tu ai un portofoliu impresionant la status, este cand altii fac misto de incepatori, cum am intervenit eu mai devreme, nu foarte inspirat ca tot pe mine s-a suparat Georgel, la faza cu sa isi mai cumpere si alti pesti...

Stai ! Am o vaga impresie ca Georgel nu s-a suparat pe nimeni! :-) Nu a facut nimic rau ca a pus o intrebare de bun-simt si fiecare a raspuns cum a stiut mai bine! Multi nu au ascultat sfaturile noastre si tot ei si pestii lor au avut de suferit

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: