[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sebastian Costin
Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
reefer wrote:Nu stiu daca vad bine , dar asa de sus iti "vantura" peletele in reactor ? Nu e cam mare debitul ?

Le vantura ... dar nu are nimic, la mine asa functioneaza si sunt multumit
Ma gandesc sa imi fac o lampa led cu (white, blue, royal blue, Violet (410-420 mn) si am sa fiu nevoit sa imi iau niste Meanwell-uri. Caut ENL 60-48P dimate PWM de un controller pe 4 canale.
Aveti idee unde sunt cele mai ieftine in .ro?

Hopa ... ca-s faine
Na szia )))
Sa fie cu noroc setupul!
Sa inteleg ca D--ul nu e bagat pana la urma?
Pfaiiiii mai frate !!!!!
Pai, cate un cap de acan, pe seara, era doar o gustarica pentru scarbosenie.
Fain ... sa zica cineva ca nu e buna componenta din spritz
Te felicit Gabi ... ai scapat de-o noapte alba, sau doua ..
E simplu, nu?
image
Am mutat-o mai spre varfuri acum o luna si abia de atunci se hidrateaza complet.
Acum sa vad, probabil ii lipseste ceva ce nu stiu, pentru ca trebuie sa fie movulie spre varfuri, ma gandesc sa imi iau un test de iod si unul de potasiu sa-mi dau seama daca exista vreo carenta dintre astea doua.

De ceva vreme incerc sa tin cat mai stabile valorile
Despre parametri:
Calciu 430, Magneziul 1350, Alk 8.4 si grv. spec 1.025 -

Despre lumina:
Am 6 tuburi de 24 ce merg: 3x24W (2 actinic+12000k) - 12h/zi si 3x24W (2 actinic+12000k) - 6h/zi

Despre papa:
1 cub artemia/zi impartit in 2, plus 1 sambata pentru ce LPS am pe acolo
1 ml Salifert Coraline amino acids = zilnic inainte de aprinderea luminilor
2.5 ml Salifert Coral Food = zilnic la 3 min - 1 h dupa aprinderea luminilor
2 ml vodka = papa de bacterie

..in curand Fauna Marin Colors elements - toata gama

Strasnic
koala wrote:Am inceput cu "dreptul celalalt" ... dintr-o miscare deosebit de eleganta, am reusit sa rupem balamalele capacului... nimic grav, se ia cu putina apa calda ...

- acvariu a incaput pe mainile lui Dan (pepika), asa ca mingea e la el... sa vedem ce iese.
- din vorba-n vorba, Dan a venit cu ideea sa renuntam la una din cele patru gauri... la cea pentru cablurile electrice.
- ideea lui a fost sa tragem "electrica" prin teava "de avarie"... care oricum sta acolo degeaba. Cu atentie la lucrare, n-ar fi probleme.
- deci, mergem pe 3 gauri... am mai simplificat problema!

Vezi ca din cate stiu full siphon-ul nu este constant in debit.
Bean animalul are 2 open-uri (unul de open -care regleaza nivelul si unul de avarie)
Mi-e sa nu iti tot horcaie ...plus ca dupa o vreme, pompa de retur, ave tenndinta sa scada in debit ...ceea ce iar iti da fluctuatii in display
Super fain!
Clar ca poti sa-l imbraci pe coloana si dpmdv aceasta-i cea mai frumoasa varianta.
L-as face plin cu zoanthusi de t-spe mii de culori, o sa fie beton.
In ce priveste tevile ...16 e suficient, si pentru scurgere. Tu vei avea full siphon pe una ... unde saracia pui ca duce vreo peste 1000l/h.
Circulatia o sa fie perfecta asa cum vrei sa o faci iar muchiile bazinului o sa rupa foarte bine din flow-ul linear
Azi ...
image
gengiskhan wrote:Salut Sebastian,

Poti te rog sa-mi raspunzi la PM?
As vrea sa te mai rog ceva: daca nu esti sigur ca vrei sa vinzi un produs, te rog mentioneaza acest lucru de la inceput. Altfel, nu faci altceva decat sa incurci lumea.

O zi buna,
Radu

Ai PM,
Se pare ca si planurile mele au fost date peste cap. Nu am reusit sa-l mai comand pe al meu si trecusera ceva vreme din 10 octombrie
reefer wrote:S-a retinut !
Intrebare : sa las rowaphos-ul in reactor si sa opresc pompa (fara sa scot reactorul din apa) ?
In ideea ca atunci cand PO4-ul sare, doar sa-l bag in priza ...
Afecteaza cumva faptul ca sta-n apa , fara sa fie circulat ?

Intrebarea 2 :
La valorile de mai jos , pentru crestere , unde sa le duc/tin ? Ce recomandari aveti ?
Ca : 410
Kh : 8
Mg : 1300

Multam

1. Eu zic sa-l scoti ca nici asa nu o sa mai ai nevoie.
2. La mine pana sa tin KH-ul peste 8 (acum il am in 8.4) nu am avut crestere (de exemplu: hyxtrix la KH sub 7 - crestere de 0.5cm in 6 luni, la Kh 8.4 - crestere de 1cm/luna = diferenta mare zic eu)
Din cate am obserat si eu atata vreme cat nu ai PO4 in apa nu o sa scazi NO3 Orice ai face. La mine cu 100ml de biopelete si 4ml de vodka zilnic nu imi scadea no3 nici un ppm. Dupa ce am renuntat la reactorul de antphos in 2 saptamani a ajuns no3 in nedetectabil
Salut,
Ma intereseaza sa cumpar un Bubble Magus Curve/Cone/NAC 7 in stare buna de functionare.

Multumesc,
Seba
Buna.
Ma intereseaza o bucata de 30-40cm lungime pe 15-20 latime
Sa-mi dati un semn daca aveti.
Multumesc
Bubble nu mai este disponibil. S-a vandut
Carcasa lampa suspendabila din INOX cu dimensiuni: 120x37x7 cm Lxlxh nefolosita, are inca folia protectoare.
Carcasa a fost proiectata sa gazduiasca 8 neoane cu reflector facut din acelas material si este demontabil.
Poze cu lampa la cerere.
Pret: 250lei - pret nou 200 lei

Skimmer Bubble Magus NAC 3.5 Cone - 300lei - este retinut de la vanzare

Reactor Biopelete DIY fara pompa 75lei
Reactor GFO/carbune activ - 2 camere independente DIY fara pompa - 75 lei cu pompa Sunsun 600l/h = 100lei

Becuri HQI 70W:
Aquamedic Aqualine - 13000k, foarte putin folosit: 150 lei
70W de 10000k venit cu o lampa chinezeasca: 80 lei
Setul: 200lei transport inclus = pret nou = 150
Bubble coral - albastrui - 150 lei - pret nou = 130 lei
Pulsing xenia - 3-4 tulpini lipite pe un plug de 4cm - 50 lei - pret nou = 40 lei

Pusing xenia - mai multe bucati lipite de spartura de coral - vandut
Kenia tree - vandut
Euphyllia frogspawn - 3 capete- verde metalic - 150lei - vandut
Multumesc, se poate inchide.
M-am ales cu un Scopas urat
Sper sa isi faca treaba
Ma intereseaza un Zebrasoma Flavescens
-sa fie sanatos
-sa manance hrana congelata si alge uscate sau nu

Ofer 200 lei sau schimb cu Bubble coral + diferenta

Oferte aici sau pe privat

Forum Index » Profile for Sebastian Costin » Messages posted by Sebastian Costin
Go to: