[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: orio
Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio

Astept oferta pe PM
pc.ciprian wrote:nimeni? nimic?

Vorbe?te cu dna din Berceni.

Magicnature.ro
georgemonda wrote:la mine chelmonul nici n-a vazut aiptasiile da in schimb baga congelaturi ca un nebun

Il vinzi?
dan.pavelescu wrote:Ma gandesc acum, ca masura de siguranta, sa gauresc in partea de sus bazinul de colectare si sa-l leg la scurgere. Asta in cazul in care electrovalva da o chifla.

La ceva de genul ma gandeam si eu...dar in loc sa gauresc acvariu sa fac un overflow de ala simplu si sa dau in canalizare restul....

image
Ala nu ala nu

Stiu ca este greu de hranit si de tinut de asta am incercat pe forum....astia sunt caliti si "mai educati"

De pe site-urile de profil pot sa iau oricand dar rata de supravietuire este mica.

Daca nu....mai asteptam un an...cresc mai multi bureti.....

Acum ceva timp aveam o tona de aiptasia si nu reuseam sa scap de ele. Am luat Berghia nudibranch si am scapat de ea... Dar culmea nu mai pot sa bag chelmon rostratus ca nu are aipasia....

Jumulesc buretii din spatele pietrelor ca nu imi plac.....Dar culmea nu mai pot sa bag Zanclus Cornutuss ca nu are bureti....

Cumpar Zanclus Cornutus.

Astept oferte pe PM
Am trecut peste etapa de schimbat apa. Am ales sa schimb la 2 saptamani cate 120L o data. E al naibii de greu si ma tot gandesc la sistemul sa nu schimb mai de loc .... in viitor

Acum vin cu intrebarea: Ce aditii sa folosesc pentru sistemul meu?
Ma incanta tare mult suplimentele de la Aquaforest Component 1+2+3+ 15 Litri care la pretul ala iti ofera cam tot. Dar dupa discutiile cu Peti el nu recomanda sa bag in bazinul meu suplimentul asta atata timp cat folosesc sare Red Sea Coral Pro.
Sarea mea are KHul destul de ridicat si imi e ca stric totul

Apoi o alta varianta de la acelasi producator de sare este RED SEA REEF A +B + C+ D . Sau varianta solida RED SEA REEF FOUNDATION ABC+ 1KG

Ce recomandati?
La urmatoare serie ma pui si pe mine in lista
Vand JEBAO WIRELESS RW-20/PP-20 folosit 2 saptamani

http://shop.acvariu.ro/echipamente/66-pompa-de-valuri-jebao-rw-20.html

Motivul vanzarii: E prea puternic pentru acvariul meu si tb sa iau 2 mai mici.

Pret: 400lei
Si desi zici ca iei din depozit UK , tot te pun sa platesti TVA-ul In realizate tot din HK vin
um02122 wrote:Americanii folosesc niste butoaie cu suport marca Brute.

Mersi @um02122 pentru informatiile cu privire la schimbul de apa O sa ma documentez ....

Ma gandesc ca nevasta-mea stramba din nas ca am ocupat un compartiment in frigider, daca mai vin si cu butoiul ala in casa cred ca o sa am mari probleme

O sa pun butoiul in magazie dar problema este ca o amplasez in coltul celalalt al curtii si de la instalatia de ozmoza pana la butoi o sa fie cam 20m si nu cred ca are forta sa impinga pana acolo. De adus saramaura nu e problema ca iau o pompa si rezolv....dar pana ajunge acolo e problema. O sa comand niste fortun pt RO si testam.

Asteptam contul pe PM

Pana la urma de unde se comanda? Daca se comanda din China cred ca ar tb sa il comandam individual ca daca vine cutie mare si ajunge la Posta Vama mai platim si la ala 20% TVA.

Daca se ia din EU nu se mai plateste.
melcu wrote:Deocamdata nu se plasa nimic

Daca e m-as combina si eu la unul ....ce numai voi sa luati teapa?
Cred ca o sa merg pe varianta cu butoiul.
Dar gandesc in perspectiva: daca nu fac magazia iarna cum faceti apa pentru schimb?
Sa zicem ca nu ingheata, dar 5 grade tot are. Cand bagi 10-15% apa la 5 grade nu se face un soc termic?

um02122 wrote:La prepararea pietrei inalbitorul neparfumat e ok (clorul se evapora in timp), iar otetul se clateste cu furtunul de gradina.

Am trecut de faza asta, erau marea majoritate albe care acum alga bruna mi le-a colorat sa mai imbatraneasca acvariul si poate scap. Daca nu un reactor de fosfati este in plan.

um02122 wrote:Exista ceva ce supravietuieste apei de osmoza: microalgele, care rezista pe piatra uscata cu anii

Da au subravietuit dar nu multe...

um02122 wrote:Legat de schimburi de apa, iti sugerez o metoda mai user friendly:
- exportul nutrientilor cu un skimmer nesimtit de mare si un refugiu monstruos cu macroalge, complementate de
- dozare de macro si microelemente

La prima parte poti folosi ca alternativa reactor la picatura si un reactor de GFO/RowaPhos.

O data pe an iti trimiti o proba de apa la laboratorul Triton si corectezi ce e in deficit.

Nu-ti rupe spinarea cu schimburi de apa, ca nu se mai repara.

Tu vorbesti aici de un sistem in care sa nu se schimbe apa aproape deloc?
Am tot auzit de abordarea asta si nu stiu ce sa zic...unii o sustin altii nu

Ma gandesc ca adaugmicro si macro elemente si aditii gen a, Mg, Sr, Ba, Co, Mn, Cu, Fe, Zn, Ni, Cr samd....ajung intr-un moment sa ai strotiu mai mult (poate am dat un exemplu prost, dar se intelege) si iti rastoarna toti parametrii.
Prin schimbul de apa nu echilibrezi acesti parametrii?

Fireste ca ma incanta varianta sa schimbi apa cat mai rar, nu neaparat dpdv financiar ci logistic (umple butoiul, scoate apa, baga apa....). Si sa fiu serios, cand am facut un acvariu cu 700l total m-am gandit ca o sa muncesc la mentenanta nu numai la lipit si mutat corali smilie
Salutare,

Logistic vorbind ...cum schimbati 60-100L de apa?

Umpleti casa de bidoane?

Am in minte un bazin de 100L care sa il leg la RO si cu un flotor sa il umplu...dar trebuie sa fac o baraca

image

P.S: Fostul meu acvariu avea 81L tot
Am uitat sa precizez sa acvariul vine ?i cu suportul pt lampa.
Nimeni?
Când arde nu vin,
culmea rapidit??ii.
De diminea?? socrumiu meu mi-a pus ni?te copaci la curier de la vreo 30km de corabia ?i la 4 ma suna curierul ca au ajuns.....

Dac? trimitea pe?ti cu siguran?? nu ajungeai asa repede
koala wrote:Posibile cauze:

- tevile (toate trei) tre' sa nu intre in apa (in sump) mai mult de 2 cm (vorbesc de nivelul normal de lucru)... daca teava e prea adanc bagata in apa, presiunea apei opune o rezistenta prea mare si sistemul nu se mai amorseaza. R:Cu siguranta.
- din greseala, ai sucit (inchis) robinetul de pe full siphon,
- la montaj, ai miscat capacul ala de sus, asa ca teava de full siphon nu mai este ermetic inchisa si "trage" aer fals. R: De cate ori le-am desfacut cred ca nu mai e etans . O sa verific

NU exista situatia "sistemul functioneaza perfect la teste si nu mai merge dupa aceea". R: Pai daca se schimba parametrii

ambele tevi sunt pana in fundul acvariului. E posibil sa fie asta ca eu upgradeul asta l-am facut ulterior ca sa nu faca zgomot

Verific , mersi

Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio
Go to: