[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Dupa Dragobete doi papagali s-au indragostit. Par a fi pereche. Azi sapau intens pe langa o piatra si aveau papilele destul de pregatite.
Mi-e greu sa cred ca o sa depuna, ca sunt destul de fugariti de astia mai mari si mai ales ma indoiesc ca o sa iasa ceva, am inteles ca masculii sunt infertili la papagali.
Guppy?
Acum am vazut.
Un update:
Declar ofocial: acvariul tau e enervant de fain!
La multi ani!

Am o intrebare la voi: la voi baboii de la Koala incep sa se faca rozalii? Am doi mai mari care au inceput sa se "decoloreze" din portocaliu in rozaliu si incep sa aiba ceva puncte pe coada specifice Synspilum.
Exact, firu' vietii. Asta e pretul faptului ca fara sa vreau am ajuns in situatia sa tin mai multi pesti decat ar fi trebuit.
Nu ma asteptam sa scape, dar am avut o mica speranta.
Masculul a murit.
Situatia e critica. Am aplicat tratament si dezinfectare locala. Pestele desi pare apatic a fost foarte violent cand l-am prins, mi-a facut un dus pe cinste.
Tesutul sub puroi a ramas "buretos", sper ca odata drenata infectia de acolo sa isi revina.
Va tin la curent.
Am incercat la femela aia care a murit si nu a parut sa dea rezultate. Am zis sa nu-l stresez cu tratamentul asta si pare ca e mai bine.
Nu ma asteptam.
O sa vad dupa amiaza cand ajung acasa cum e situatia si decid atunci.
Multam de sfat!
Fac schimburi zilnice de apa si dau putina mancare. Am redus temperatura. Momentan desi leziunea arata rau, impresia e ca el e putin mai bine.
Am gasit pe net aceasta boala "Duck Lip disease", sansele de supravietuire sunt foarte mici si daca intervii de la primele semne. Boala e data de Columnaris si se pare ca e declansata de imunitatea scazuta. E mai frecventa la hibrizi , probabil aici se includ si RT mei fiind la a 5-a generatie iesita din frati.
Starea masculului sa deteriorat, deja i s-a umflat tare abccesul de pe cap si buza de sus este umflata si fixa. Posibil sa fie o chestiune de ore

Am doua femele de jaguar care au depus impreuna, daca le doreste cineva sunt de donat.
Update: Masculul de RT e rau, nu cred ca isi mai revine.

Masculul de GT a facut o greseala fatala, dupa ce l-am introdus in bazinul mare, si-a incercat muschii cu femela de RT. Nu am avut timp sa il urmaresc insa aseara l-am vazut pe fundul acvariului in agonie. Nu mai avea nici un solz pe el. L-am eutanasiat

Am o faza mai proasta, nu imi vine sa ma mai apuc de nimic.
Vesti proaste: masculul de RT a facut infectia aia la cap de la care am pierdut toti RT care au fost afectati de ea pana acum.Pana acum doua saptamani era seful acvariului dar dupa ce le-am luat ponta a luat-o la vale , in sensul ca a pierdut sefia, si desi nu a fost foarte stresat de oscari, pare ca a cedat psihic. Posibil si faptul ca e la a nustiu cata generatie de pui nascuti din frati, are o influenta majora asupra sanatatii lor in general. Nu am unde sa il separ momentan asa ca o sa ramana in separeu in acvariul mare. Fac curatenie la maxim si incerc sa il tin sub observatie. PLM
Pestii sunt paziti strasnic de dl Tommy , nimeni nu iese.
Cu drag! Mai am cativa. Dati un pm cu nr de tel sa vedem cum facem.
Maestre, casa-i gata dar dupa 2 ani si ceva nu a ajuns si gazu'. Sunt vreo 25 de ml de la vecinul pana la mine si vad ca nu o mai scot la capat cu astia. Platit tot de doi ani depus tot ce mi-ai cerut, pana si actele pentru prelungirea contractului, ca si ala a expirat. Cica "din cauze independente de noi", si tu platesti inainte tot si te duci la aia la care te trimit ei obligatoriu. Facut reclamatii , dar nimic, era inca in termenul de 2 ani lucrarea.

Pana mea, bag 2 schimburi pe saptamana si redecorez cand vad ca e deranj. Probabil ma apuc sa il fac prin Februarie sa aiba timp sa se intareasca siliconul.
Am reusit sa le fac o filmare dis de dimineata imediat dupa trezire. Apa e inca "ravasita" de schimbul de apa de ieri seara.

Jaguarii cei mari au crescut sensibil, cei mici au cam ramas in urma. Papagalii cresc in acelasi ritm, incep putin cate putin sa se mai dezghete. RT sunt in "perioada Vaslui", adica cum o prinde cum o bate. Din fericire are destule locuri unde sa se ascunda si nu degenereaza situatia. Oscarii fac si desfac perechi intre ei sau cel putin asa pare. GT e cumintel dincolo de geamul despartitor, cand se "rasteste" RT la el prin geam e sanatos pe fuga, cand se intoarce asta mare, sare la bataie.
Baaaaai cata-mai taticu' acolo!
Mno ce so mai intamplat in ultima luna? Vad ca esti foarte secretos in ultima vreme.

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: