Message |
|
Recomand sa lasi filtrul sa mearga, si daca il opresti sa ai grija sa nu se usuce mediile de filtrare.
Bacteriile autotrofe se multiplica foarte incet, nu vrei sa o iei de la 0 cu ele.
|
 |
|
Dr Nano wrote:V2
Trebuie sa montez sub blatul dulapului un picior ptr ca s-a curbat. Asa ca il voi desface, spala etc. si voi reface si scape-ul.
De ce nu il golesti de apa, il pui de-o parte, faci modificarile la dulap, il pui inapoi si il reumpli?
Nu iti ia mult timp. De ce sa o iei de la capat? Decat daca nu esti multumit de cum arata.
|
 |
|
Mediile nu patesc nimic daca nu le lasi sa se usuce.
|
 |
|
Cu apa din acvariu sau de la robinet, cu cat le "clatesti" mai bine, cu atat vei pierde mai multe bacterii, pana la deciclare.
Mediile poroase solide - ceramice, lava rock, ponce - se decicleaza mai greu la spalare.
In schimb buretii, daca ai stors toti sfintii din ei pana iese apa curata - adio ciclare
Trebuie sa urmaresti decolmatarea mediilor, nu curatarea lor.
|
 |
|
Cumpar plante epifite din familia Anubias, Microsorum, preferabil de tipul cu frunze mari.
|
 |
|
Majoritatea producatorilor recomanda sa
tinem canistra sub nivelul acvariului.
|
 |
|
Cei care vad oscarii, intreaba daca sunt buni de mancat.....
Locuitorii statului Florida pot sa confirme ca da. Este specie invaziva acolo.
|
 |
|
Testul de NO3... ala cu pudra galbena, trebuie scuturat mai violent, mai mult timp.
Nici apa de la retea nu are 0 ppm NO3. Si nu cred ca au fost papati toti de plante.
|
 |
|
alinutz80 wrote:
Super asa!
Hai cu ceva poze.....si faca ai timp si cash fa upgrade la lumina cu ce ti am zis mai sus
Te duci pe drumul cel mai bun!
Ceva imi scapa aici... De ce sa schimbe lampa?
Poate cu una cu intensitate reglabila pe care sa o dea mai incet.
|
 |
|
Dr Nano wrote:Ieri am facut primele masuratori si au rezultat KH si GH cu valori de 14 si pH cu valori approx. egale cu 7.
Credeti ca ar supravietui neocaridinele in apa aceasta?
Data trecuta am folosit doar apa plata de un anumit fel, tocmai ptr avea o duritate redusa. In plus am avut doar sol Dennerle Shrimp King.
KH si GH ne arata 2 lucruri diferite. Poti avea GH 14 si pH 7, in schimb nu poti avea KH 14 si pH 7 decat daca ai o cantitate foarte mare de co2 dizolvat.
Ne poti da valorile separat pt GH si KH sau sa specifici daca ele coincid, ceea ce este posibil, dar la pH 7 n-as crede.
Solutia cea mai buna (pt creveti) este o instalatie de osmoza inversa, una mica si ieftina pt un acvariu mic e suficienta. Iti prepari apa cu parametrii pe care ii doresti.
|
 |
|
EverSad wrote:O intrebare, offtopic: Ce dimensiuni are bazinul? (ori macar volum, sa imi' fac o idee referitoare la ~40 de pestisori)
Afirmatie offtopic: buretii "dimprejurul" castroanelor de la Fluval, cred ca au porozitate de 20. (interesant ca au tinut 12 ani)
Sunt gandite foarte bine filtrele Fluval FX, desi recomandarile lor de mentenanta sunt absolut ridicole.
|
 |
|
mellbo wrote:gauresc ghiveciul jos?
Nu este necesar in mediu imers
|
 |
|
Salut! Foarte frumos decorul.
Un colant negru pe spate e musai.
Ce bine ca nu ai luat Manado
De incalzitor nu ai nevoie in luna august, si in general, daca apa nu scade sub 23-24°C.
Recomand sa adaugi pestii treptat, pe o perioada de doua-trei luni. Primii sa fie din speciile mai rezistente si ultimii adaugati sa fie neonii.
|
 |
|
Pentru cei care se vor mira la citirea acestui post si care nu-mi cunosc convingerile, NU sunt adeptul mentenantei periodice a filtrelor; le las sa functioneze pana nu mai pot!
Total de acord. Filtrele se curata doar cand scade vizibil debitul.
Asta poate sa dureze de la cateva luni la cativa ani in functie de raportul volum material filtrant/masa pesti.
Bineinteles, presupunand ca nu folosim materiale pentru filtrare mecanica - bureti de porozitate fina, vata perlon, care se infunda imediat.
Am si eu un Eheim 2260 pe care nu intentionez sa-l curat in urmatorul deceniu.
|
 |
|
Samy wrote:La.mine la fel.
Chiar am uitat sa zic, un chiller e mult mai util si mai recomandat pt acvariile plantate.
Sau un sistem simplu de ventilatie.
Pestii mei nu par deloc afectati de 30°C.
|
 |
|
flo77 wrote:Eu am vreo 2kW, majoritatea in incalzitoare.
La mine doar filtrarea ridica temperatura apei cu 2-3 grade fata de cea a camerei. Acum am 29-30°C. Iarna am 22 in casa, 24-25 in acvariu. Incalzitorul sta in sertar.
|
 |
|
500W mi se pare un pic extrem. Pana la urma de cat curent avem nevoie ca sa tinem niste pesti in viata, cat consuma un pat de terapie intensiva?
LE: Ma bate gandul sa renunt la Sunsun704. Economie de 45W. Motoarele astea chinezesti nu sunt dintre cele mai eficiente.
|
 |
|
Eu recomand un furtun de cel putin 19/25 mm taiat la lungimea de care ai nevoie pana la wc. Gasesti la Hornbach si pe unele magazine online de acvaristica.
La mine un schimb de apa de peste 80% dureaza ~40 min (bazin 400l).
Eu nu aspir niciodata pentru ca nu e nevoie la mine. Partea cu aspiratul poti sa o faci separat intr-o galeata de 20l in timp ce se goleste bazinul.
https://youtube.com/watch?v=1Z3WDS35fU8
|
 |
|
paradoxx wrote:Ca sa scapati de dilema, mai faceti un acvariu.
Vremurile in care traim nu sunt dintre cele mai infloritoare...
Doar acvariul asta mananca 100W pe ora, fara incalzire si fara lumini.
|
 |
|
Dr Nano wrote:Eu m-am ferit de cuba si mone carlo.
Si eu m-am ferit de cuba si de MC si am patit acelasi lucru cu alte plante de gazon.
Ca domnul din video am incercat diverse plante de gazon intr-un acvariu cu multi pesti de dimensiuni relativ mari (scalari, redtail shark, botia, multe tetrazone mari si grase, ancistrus etc).
Cantitatea de .. gunoi care se aduna la baza era uriasa si nu putea fi aspirata decat partial.
Dar sa nu comparam merele cu perele, ce are Samy in acvariu e alta situatie.
|
 |
|