[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: oxygen2k8
Forum Index » Profile for oxygen2k8 » Messages posted by oxygen2k8
In acvariu au mai aparut doi locatari 1m+1f de Protomelas Taeniolatus “namalenje” Red Empress
A disparut din decor familia de Labidochromis Perlmutt
In prezent in acvariu se regasesc:

2 Protomelas Taeniolatus “namalenje” Red Empress
3 Melanochromis Auratus
7 Labidochromis Caeruleus
1 Melanochromis auratus albino
3 Cyrtocara Moorii ‘Blue Dolphin’
3 Metriaclima Lombardoi
4 Labidichromis hongi SRT
3 Metriaclima sp. "Msobo" Magunga
6 Maylandia Estherae Red Zebra
2 Pseudotropheus sp. acei ngara

Deci sunt cam 34.... stiu stiu sunt multi dar ii indragesc pe toti
Din cei de sus am sa dau 3 Labidochromis Caeruleus, masculul de Melanochromis auratus albino, pleaca si el, 3 de Maylandia Estherae Red Zebra deci un total de 7.
As ramane cu 24 de africani la care as adauga o pereche de Nimbochromis Venustus.
Este greu, foarte greu sa renunti la ceva
Ciortan = frumusete
Sa ii stapanesti sanatos. Acum sa ii vedem la cei 20 cm
Vand ciclide africane malawi
1m+3f de perlmutt intre 5-8 cm o femela este gusata
4 caeruleus intre 4-6 cm dupa comportament 2m+2f
1 femela de melanochromis auratus 5cm
1 buc de lombardoi 6-7 cm mascul cred.
Le vand la pachet 50 ron
Se ridica de la Pod Fundeni
0727741646
Uuuuf.... ce pot sa iti spun eu ca proprietar de african doar de 3 luni . Coloritul lor este superb, mai ales dimineata la prima ora cand isi asteapta masa(si apa este cristal cristal). Sunt extrem de activi in bazin si nu dau semne de oboseala nici seara macar. Cresterea difera de la peste la peste, dar iti pot spune din experienta mea, ca daca cumperi pui la 3-4 cm in 3 luni ii ai la 5-6 cm, deci 2~3 cm diferenta, pot fi cazuri cand ai si exemplare care cresc mai rapid. Depinde foarte mult (cred) schimbul de apa si hrana. Mesele lor la mine cel putin sunt dimineata si seara, nu am zi de post pentru ei si sunt zile cand au chiar si 3 mese pe zi daca sunt acasa . Personalitati diferite si foarte puternice mai ales masculi, sunt sariti de pe sine , campionul acvariului fiind masculul de Lombardoi. Femelele au si ele toane, uneori supuse masculilor sau altor femele, mame grijulii, ritualul imperecherii daca ai sansa al observa este superb si nici o zi nu seamana cu alta la ele.
De americani nu am ce zice doar ce am citit si auzit. Alegerea iti apartine.
A da in fiecare dimineata au din partea mea minim 10-15 minute sa ii admir. Imi incarc bateria si am plecat la treaba mea.
37 sunt acum. Au fost si 48 dar am mai dat din ei.
Cred ca am sa las cam 30 pana la urma. Au inceput sa apara si femelele la Caeruleus(au inceput sa depuna). Daca ne mutam in ceva mai mare, as vrea sa mai adaug cateva exemplare de Aulonocara Firefish, Red Empress, Aulonocara O.B., macar 1m+1f.
Vedem ce ne rezerva viitorul.
Dupa 3 luni cam asa aratam

https://www.youtube.com/watch?v=78WHECo4zTk
Intrebare
Am o alta femela de hongi SRT gusata si nu as vrea sa mai patesc ca la prima, sa pape ce are in gusa.
Exista ceva in comert care sa inlocuiasca gusa mamei? Pot sa ii scot din gusa la 2-3 zile dupa reproducere?
Multumesc frumos
Mai vecine, pietroaie nu mai bag... poate cand o sa apara cel de 140x60x50. Si lucrul acesta nu cred ca va fi posibil prea curand. Sper totusi pana la finele anului sa o rezolv.
Milogii mei
https://youtu.be/bx-alApKheE
Dupa o plimbare la mare, grasuni mei au pe unde se alerga.
Inainte de a pleca aveam o femela tanara de srt gusata, cand m am intors femela nu mai avea gusasi tind sa cred ca a papat puiutii, fiind prima ei experienta.
Toate decurg bine, pesti sunt vioi si mancaciosi, le dau de 2 ori pe zi de mancare si le combin fulgi si granule de la jbl.
Ape limpezi!
Eu folosesc SERA Gravel Cleaner, este mai mult decat util.
Il legi la o pompa de aer, este prevazut cu un burete/perlon pe care il poti spala sau schimba la nevoie.
Mare grija sa nu il confunzi cu SERA Gravel Washer
Cand or sa vina si cand setup-ul va fi gata
In nici un caz nu le voi da alti pestisori
Doar hrana din comert, nu vreau sa imi bat joc de alte suflete.
Vrem poze
paradoxx wrote:maaamaaaa,mor.daca iei tu piranha iau si eu ((((((((((

Este un vis mai vechi, pe care il am de prin 98-99 .
Cred ca undeva prin toamna, hai iarna sa ii am. Acum e perioada de concedii, alte cheltuieli, etc...
Pe langa asta, in toamna-iarna sunt mai mult pe acasa deci mai mult timp pt boala asta.
Va multumesc pentru sfaturi.
In noul acvariu vreau sa mut ciclidele. Deci da va fi un acvariu african.
In actualul vreau sa cresc 5-6 piranha red belly
Sa vdm cum decurg lucrurile.

Numai bine!
Intrebare la un acvariu de 140cm x 60cm x 50 cm cu fund dublu, intaritoare pe lungime si in H pe laterale si mijloc, este de ajuns sticla de 8mm?
pe http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium factorul este 3. Acum ma gandesc ca daca va avea si fund dublu si intaritoare poate o creste si factorul nu ??
Cred ca mai am putin si o aduc pe calea cea dreapta pe sotie.
Las ca apre Blue si il ia la rost cu acvariul de 330.
Da ce nu faci bre un marin
Nenea paradoxx este invitat la o plimbare nocturna prin ferentari.
Asa arata acum acvariul dupa ce am scos decorul.
Am mai adaugat o pompa de valuri pe partea stanga a acvariului.
Mai am de gasit pietre si sa vad cu controlerul cum o sa fac.

Forum Index » Profile for oxygen2k8 » Messages posted by oxygen2k8
Go to: