[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nimeni
Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Shubi wrote:Ia spune domnu' Kiru, ce ne pregatesti pe standul asta ?

Stand... URI ;) Eu zic ca asteptarea.... merita pe deplin!
Nu trebuie sa iti cumperi nimic "acareturi"... verifica PM-ul ;)
dan.pavelescu wrote:.... sursa aia, n-are treaba cu ledurile ci cu o centrala de acces control si pontaj.

Ptiu dom`le... ce ti-e si cu "carnatarii" astia! Au inceput sa chiuleasca Dane, de ii pune-ti la "pontaj"?
Ca de controlat... stiu ca, tu controlezi pe acolo orisice ;)
Am vrut sa iti scriu dar.... ori eu sunt teleportat in timp, ori sunt prea obosit si nu realizez ce se intampla. Daca la prima lectura am crezut ca e greseala de tastare... pe parcurs mi-am dat seama ca sunt undeva in viitor si inca nu a venit timpul sa raspund la topic!

Totusi:

- testele "betisoase" cum le spunem noi, acele benzi de hartie "X in 1" sunt imprecise (adica nu arata valori exacte)
- in cazul unei intoxicatii.... se face un schimb de 50-70% din apa in ritm lent (dar se face "odata", schimburile de 10% nu fac decat sa prelungeasca agonia...) Inchipuie-ti ca esti intr-o camera inchisa, unde ai 80% gaz metan si 20% oxigen.... iar eu iti adaug "dimineata si seara" de 10% aer proaspat... astfel nu fac decat sa diluez cu 10% cei 80% de "gaz toxic".... iar in decursul timpului dintre schimburi.... aerul (din camera) sau apa (din acvariu) se intoxica inapoi...
- EasyLife FFMD se adauga la fiecare schimb de apa, este un conditioner care elimina clorul care exista eventual in apa de robinet...
- Tratamentele "dupa ureche"... fara a sti clar ce boala au... fac mai mult rau decat bine!
- Folosirea anumitor medicamente, decicleaza acvariul.... Adica medicamentul respectiv omoara si bruma de bacterii benefice care o ai (eventual) in filtru.
- Nu ai spus nimic despre FILTRU... adica: marca-model (restul le deducem noi) material filtrant folosit in filtru... Nu ai spus nimic despre TEMPERATURA

- NO2 = nitriti = valoarea trebuie sa fie ZERO
- Cl2 = clorine = valoarea trebuie sa fie ZERO : clorul iti omoara bacteriile de care aminteam mai sus: nitrificatoare si denitrificatoare...

gH & kH = duritatea apei.... nu are legatura cu "chimia" (plastic vorbind) aceste valori nu iti influenteaza toxicitatea sau deciclarea acvariului... Aceste valori EXISTA si "atat"... Impreuna cu pH-ul stabilesc un anumit raport sau valoare a apei....

Concluzie:

- Pestii tai au "rezistat eroic" un an de zile, intr-un acvariu..... precar / instabil/ nesetat/ etc... poti adauga ce termeni negativi doresti.... Iar acum pur si simplu au clacat!
Intr-un cuvant: pana aici au reusit sa supravietuiasca... Ai avut o deciclare de acvariu (daca a fost ciclat vreodata).... nu ai stiut cum sa gestionezi situatia.... adaugarea de medicamente a inrautatit treaba.... iar rezultatul? E semnatura mea!

Nu pot decat sa iti urez spor la lectura in privinta: Ciclarii acvariului, Setarea si intretinerea unui acvariu, Compatibilitati si cerintele diferitelor specii de pesti....

Ptr cei 2 ramasi.... 50% schimb de apa, apa pregatita separat (la temperatura apei care este in acvariu, + adaugarea FFMD inainte de a baga apa noua in acvariu....) reducerea hranei pestilor, curatenie temeinica a nisipului cu ajutorul sifonului de substrat/pietris... si cam atat: Rabdare si tutun, cu cat intervii mai mult la ei... cu atat sansele sa ii dai peste capo sunt mai mari: Carasii sunt pesti rezistenti, nepretentiosi as spune.... dar, deh: "Au si ei limitele lor" ;)
darthradu wrote:Cu banii de pe cartusul de la tine iti iei pamant aici

Atunci... "ceva proaspat" (de acum 2 minute) sa pui la "bubitza" sa treaca

image
Shubi wrote:Pavelescule, Pavelescule....OH....Pavelescule.....

E ocupat momentan... nici la PM-uri nu mai raspunde:
http://s1126.photobucket.com/user/kylemurdoc/media/Booty/miss-reef-costa-rica-bikini-contest-2012-29_zpsb3271cce.jpg.html
darthradu wrote:Am iesit azi, PAZEA! Cartusului ramas cred ca-i pun un filtru de 10 microni si-l bag la chiuveta de la bucatarie

) Sa iti trimit eu unul "bre"?
wolfy wrote:la sugestia lui Kirucd, m-a uitat si pe siteul celor de la Romstal; am gasit robineti si stuturi de plastic la preturi modice (3-5 lei bucata). Acum mai trebuie sa gasesc si un filtru de apa (de 5-7") care sa aiba filetul de plastic.....

Nu trebuie sa fie "neaparat de plastic".... poti lua un filtru cu filet de alama DAR..... REDUCTIA/MUFA care intra in el SA ACOPERE TOT FILETUL PE INTERIOR. Cam asta ar fi treaba...
Daca gasesti reductii/mufe lungi... care atunci cand sunt infiletate "la maxim" mai ramane o parte din filet afara.... atunci e ok.
Ce nu ai inteles tu cu "apa de la robinet"... este faptul ca apa trece prin conducta O SINGURA DATA....
Apoi: timpul de retentie... al apei in conducta "de fier" este nesemnificativ, avand vedere volumul si viteza....
Apoi: conducta "de fier" nu se topeste sub actiunea apei si nici nu se ingusteaza datorita trecerii apei! Acea "rugina" apare DOAR in momentul in care intervine un alt factor: O2-ul... adica aerul sau oxigenul... care in combinatie cu apa/umezeala... corodeaza fierul. Intr-o conducta PLINA cu apa nu apare fenomenul de coroziune deoarece nu prea are timp sa se produca. De aceea "rugina" apare doar in momentul in care unele conducte sunt oprite ptr reparatii....

La acvariu este diferit: daca in distributia de apa... se da "un volum X care trece O SINGURA DATA prin conducta" iar acel volum este cu siguranta mare.... In cazul acvariului raportul se schimba: avem un volum Y.... de regula mic si limitat... care trece de N ori pe ora prin acel filtru. Fenomenul se numeste REcirculare.... pe cand la reteaua de apa se numeste TRANSPORT.... (din A in B, o singura data)

Daca la transportul apei prin conducta de retea.... exemplificativ, putem spune ca la o singura trecere.... cantitea de metale absorbite de apa din conducta de fier este 0,000000005 mg sa zicem.... in cazul acvariului.... calculam acelasi procent ori NUMARUL DE TRECERI pe ora... zi.... luna.... pana facem un schimb de apa si in felul acesta "mai injumatatim concentratia din acvariu".....
=)) Pun pariu ca vrei sa vinzi geamuri.... asa-i?

Bun venit si.... la revedere, daca nu mai stai p`aci!
catalin_ wrote:Cineva are nevoie de un aparat foto, dar inca nu stie

=))

Cineva are 2 aparate foto... dar inca nu stie pe unde sunt sau..... daca poate sa le ia de la fii-sa
Pozitiile 6 si 7 le iau eu. Ai PM, Multumesc
Blue14 wrote:... nici eu nu mai folosesc pistol de lipit (pana acum 2 luni foloseam un Well obosit).

Da.... dar macar "ei" au un acvariu si FAC o lampa ;) "See the diference?"
kirucd wrote: Mi se pare un pret ok in final

Tie da.... eu am 5400 x 600 x 2400 H... pe 3 nivele....
"Balesc" la un cadru ca cel pus de mine in prima poza, dar cand iau pixul in mana si.... ma gandesc cate pot face cu banii care ii reorintez de acolo....
Pai la 1200 latime.... eu zic ca te incadrezi perfect cu standul ptr europaleti ;) si nu e mai complici cu nimic. Iei un blat de ala "rezistent la apa" http://www.vaneri.eu/filmivaneri.htm il dai si standul si blatul cu cauciuc lichid si... "ura si la gara".

E mai profi si aratos cu profil de aluminiu dar.... stai sa vezi cat costa elementele de imbinare si "cat de multe trebuiesc".... Din start pare mult 14€ metrul.... asa ziceam si eu, pana am inceput sa socotesc "crucile".... Momentan mie imi trebuiesc 120m lungime doar de profil.... ) la tine e mult mai simplu.

La 80H... ai dreptate: profilul superior vine pus "in cap" sau "peste" picior.... astfel ai maximul de contact.
Abia acum am inteles ce ziceai cu partea "de desubt" ;) Tu faci efectiv "o masa".... sus ai suprafata plana desfasurata, iar jos ai "spatiu de depozitare/lucru" ;)

In viziunea mea, daca faci un cub din profile, adica si partea de jos sa aiba aceeasi amprenta ca sus..... poti jongla la numarul de picioare din structura pe centru si ai loc sa desfasori instalatiile.... si ai si rezistenta/ rigiditatea necesara constructiei...

L.E: exact asta voiam sa ii zic lui Radu dar am uitat: din moment ce iei profilul "la metru"... cred ca ai vre-un amic cu "cumpana laser" si altul cu un circular cu panza de aluminiu (sa taie).... si astfel faci cadrul pe pozitie: prima data partea de jos.... apoi la laser iei masura inaltimii si tai picioarele cat trebuie. Cel putin eu asa fac ptr cel de 270 lungime, ca il inalt la 90cm....

L.E. 2: daca poti pune si un pret ptr imbinari, din ofertele primite ;) Mersi
O intrebare "si mai stupida": nu poti demonta tocul usii? =))=))=))

Te-am inteles perfect Dragos, daca tu zici ca aluminiul e ok, atunci este. Locatia o banuiesc... deci vorba de "geam" sau altceva nu incape discutie... dar vezi sa pui si o masa rotunda si sa ai usa la crama aproape ;) Deci varianta ta de 45x45 este cea mai viabila.... insa "eu zic" sa mergi cu profile lungi de 1200 din start. Pe cate nivele este? (banuiesc ca 3)

Si ptr ca tot "visez" de juma de an numai profile si pereti lungi de 5metri.... uite o schita (cu profile ca cele ale tale de 45) la care am ajuns in tacaneala mea:

image

Nu stiu cum o sa te descurci cu latimea de 80.... dar poti trage o privire la coltul din dreapta-jos aici (eventual pui o traversa suplimentara pe centru...)

image

si o privire suplimentara din spate:

image

Spor si.... Succes ;)

L.E.: =)) =)) Eu incepusem postarea dupa comentul lui "ala micu`..." Acum vad sugestii suplimentare )

[quote=fanta]Sistemele astea nu sunt din fier sau otel galvanizat? De rezistenta, sunt rezistente nu contesta nimeni, dar cum se comporta cu apa sarata stie cineva?[/quote]

Nu a vorbit nimeni de apa sarata....
Dar daca este sa vorbim.... imi aduc aminte de ce spunea Dragos: la apa sarata face fata doar titanul.....

In plus de asta: eu cred ca otelul galvanizat are rezistenta mai mare fata de aluminiu cand vine vorba de apa sarata....
Pozele promise (ai pm dincolo). Grinzile alea portocaliitin 1 tona fiecare.... ai pus o coala mare de plywood si "gata".... poti merge si cu 2 acvarii unul langa altul.... plus ca la cele mici le poti pune si "invers"... adica cu lateralul spre fatza...

image image

Sau alte sisteme, tot in genul... depinde de configuratia dorita si le faci direct la 240/250 ;)

image image

Link-uri din tara cu preturi orientative...

- http://magazin.dexion.ro/rafturi-cu-plase-metalice-modul-extensie-38-p.asp asta are incarcare de 500kg pe polita
- http://magazin.dexion.ro/rafturi-pentru-paleti-3-niveluri--modul-baza-17-p.asp asta are aproape 3 tone ;)

am inteles perfect ideea... dar in prima poza sunt 15 picioare inalte de 90cm si desfasurate pe 100cm.... acvariul are 100 latime.... de aceea 15: la fiecare 50cm este "cam obligatoriu" sa pui picior, altfel face burta, dupa cum bine stii.
Greutatea pe verticala nu afecteaza atat de tare, rastelul va fi de 45-50 latime din cate cred eu.... Nu mai retin dimensiunile acvariilr si nici spatiul de care dispui. O sa caut notitele...

Profilul de 45 nu iti aduce nici un avantaj... in opinia mea. E mare, e lat.... dar tot gol este, plus ca are "elemente de rupere" o gramada... Tu faci cum vrei, logic. Eu am venit cu o sugestie. Momentan nu pot arata si un exemplu personal ptr ca abia il fac, dar rastelele noi tin peste 2 tone fiecare pe o lungime desfasurata de 300x60cm...

Revin cu un "amanunt" important.... ori am uitat sa pun poza asta.... ori sunt batut in cap, ori netul imi joaca feste (pentru ca stiu clar ca am scris despre asta.... si mai ales ca am cerut date suplimentare proprietarului)
Ori "s-a sters din greseala"...

Deci... uite acvariul de 15 al unui coleg acvarist din Orastie.... acolo poti vedea 15 acvarii.... si sistemul folosit. I-am trimis deja un mesaj, poate ne poate da mai multe info despre achizitie si preturi....

image

Si mai stiu clar ca pusesem si linkuri cu pretul la profile... e clar: nu mai trebuie sa beaucafea si sa merg la somn..... =))
La 5 lei este teava de 25x25 in Dedeman... nu mai gasesc poza dar stiu ca se pot verifica preturile pe net in tara.... Eu am gasit in Piatra, dar tre sa fie pe oriunde.

Ca o paranteza: in timp ce la Dedeman era 5lei si ceva metru... aici la servici la mine ma costa 0,75 centi ) pret de revanzare.... Iar taierea la dimensiunea dorita e "reducere ptr personal"

Forum Index » Profile for Nimeni » Messages posted by Nimeni
Go to: