[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: euro2me
Forum Index » Profile for euro2me » Messages posted by euro2me

rezervate
multumesc frumos, ma intreb daca si cei care vand plante au aceeasi parere despre "donatori"
Predare metrou Titan maine (duminica) preferabil pana-n 12:

alternanthera ~ 5 fire 5-10 cm
micranthemum ~ 10 fire
microsorium
- o tufa ~ 15x15 cm pe buturuga, are o mica problema: unele frunze au varfurile "bronzate", a stat uitata intr-o galeata in frig etc., dar a inceput sa dea frunze noi, isi revine, si-a dorit mai mult victoria
- 2-3 pui de 5 cm

Mesaj PM
Acuma vad ca ai DOAR anubias, plus ceva plutitoare.
Pai pentru anubias nu ai nevoie de atata lumina (10w la 20l erau suficienti) si nici de fertilizanti, substrat jbl etc., am avut anubias intr-o vaza pe pervaz si nu puneam decat o picatura de easy carbo la 2 zile si schimbam apa direct de la robinet, ca la flori
In cazul tau bugetul necesar e ZERO, nu cheltui aiurea. Easy carbo e suficient, fara profito (care-ti va crea alge pt ca esti tentat sa pui mult).
Dar daca ai dublat lumina, normal ca vor trebui fertilizanti, teste etc. si nu mai scapi de cheltuieli ... pana-ntr-o zi cand vei face totalul si vei arunca acvariul pe fereastra
- 22w la 20 litri in acvariu e mult pt anubias, pericol de alge
- am avut aceeasi problema la anubias, s-au decolorat frunzele batrane cand am marit lumina fara sa maresc fertilizarea macro. cand am adaugat nitro (no3+k) si fosfo (po4) de la easy life s-a rezolvat, dar cantitatea de fertilizanti trebuie stabilita in functie de ce spun testele

pm
" intr-adevar" - cu liniuta

" de asemenea" - despartit

"semnaleaza", nu semnalizeaza, ti-am zis sa mergi sa dai simularea...

http://brainly.ro/tema/518817
Pe langa sare, iti mai trebuie usturoi, ardei si condimente, vezi mai jos o reteta buna:

http://www.culinar.ro/retete/mancaruri/mancaruri-cu-peste/saramura-de-caras
Adrian, scuze pt. intarziere, am baut c-a pierdut Ro la tenis.... unde ramasesem ?

"Bibanul soare se simte bine in 150 litrii " (iar cu 2 de i ? ) - de unde stii, l-ai intrebat ? Faptul ca a supravietuit nu inseamna ca se simte ok.

"De ce tii pesti exotici atunci?" - sincer, cred ca dintr-o placere egoista, plus ca sama dau mare prietenilor ce mare acvarist sunt eu

"Nu mi se pare corect sa consideri un peste "de acvariu"din simplul motiv ca provine din alta tara" - corect, il consider de acvariu doar daca s-a nascut in acvariu.

"4 pesti chinuiti in un acvariu mi se par mai ok decat 40 kg prinsi sa ne indopam cu ei" - corect, e raul cel mai mic, dar tot rau e(ste).

" exista o multitudine de varietati de hrana, nu suntem ihtivori" - corect, dar pestele e una dintre cele mai ieftine proteine si se prinde cu consumul cel mai mic de energie in caz de supravietuire. De acord ca sunt multi care pur si simplu omoara pesti inutil, la fel cum vanatorii impotenti si frustrati omoara doar ca sa se pozeze cu trofee si ca sa le arate zdrentelor cu unghii colorate ce puternici sunt ei (eu i-as inchide intr-o cusca cu animale, sa vedem atunci cat de tari sunt, cine pe cine vaneaza...) .

"autorizatie ai nevoie doar pentru anumite tipuri de animale, si cele protejate, nu toate sunt protejate in tara noastra" - corect, dar eu visez ca vor fi.

Cred ca am deviat prea mult de la subiect cu chestiunea eticii, eu sunt de vina ca am insistat, scuze, faceti cum credeti...
e3 vb. v. fi
substantiv neutru e

(http://dexonline.net/definitie-e)

iti raspund mai tarziu, acum ma uit la tenis .... meci tare
Sever, tu ce ai prefera: o puscarie unde ti se asigura mancare, securitate, aer conditionat si celelalte, sau sa stai liber in oras, unde mai poti s-o iei in barba de la borfasi, ti se poate sparge apartamentul etc ?
"Daca ii prinzi si ii mananci este mai ok? "

E ok, Adrian, pt. ca mancarea e o necesitate, iar acvaristica o distractie/hobby ; argumentul tau il aduc si zoofilii: nu e mai bine pentru animale sa le f... decat sa le mananci ? Raspunsul e acelasi.

Eu raman la parerea ca ar trebui interzisa luarea pestilor, pasarilor etc. din mediul natural , cu exceptia cazului cand se asigura un mediu artificial extrem de generos. Sa pui pesti din balta in acvarii de 150 de litri (cu un singur i) mi se pare sadism si, din pacate, e plin youtube-ul de asa ceva. Bineinteles ca nu se va interzice niciodata, pt. ca ar cadea multe afaceri...

Ala 5x5 ar fi parfum pt orice peste dintre cei mentionati, daca faci o cascada mica si te lasa buzunarul sa schimbi apa frecvent, nu-ti mai trebuie nici o filtrare, oxigenare etc., pui si o insula cu niste testoase, niste papura pt umbra etc ... iese frumos, da-i in ma-sa de exotici

cam asa

http://familist.ro/wp-content/uploads/2012/03/Amenajarea-unui-iaz-in-gradina-600x450.jpg
Eu i-as amenda pe cei care iau pesti din balta si ii pun in acvariu, intr-un iaz mare mai merge ... altfel e ca si cum ai tine animale in captivitate fara autorizatie, care se sanctioneaza cu inchisoare 3-12 luni
Bibanul soare sau regina cum i se zice merita pus in iaz, e un peste cu niste culori superbe, cu multi ani in urma prindeam in IOR, chiar m-ai facut curios si o sa intreb pescarii.
Puii erau folositi ca momeala pt. stiuca si salau
Severum,
scuza-ma ca intervin, dar ma zgarie pe creier limbajul tau:

"1000 de litrii net" - se scrie litri, cu un singur i

"Pot folosii pietre... " - folosi se scrie cu un singur i

"Apa cad de des.." - se scrie cat de des

"ii tin in iaz decat vara" - se scrie doar vara

Ai dat simularea sau ai mers la o bere in Zavoi ?
La vara sa iei cu tine si cartea de gramatica daca te duci la strand in Ostroveni..

au plecat la alexoprea

ai ghicit, vezi pm

Cred ca gasesti in Valcea, daca nu e sigur la nevertebrate.ro, dar te costa transportul

Otto iubeste algele aparute de la soare, dar nu e mai simplu sa pui niste draperii ?

Forum Index » Profile for euro2me » Messages posted by euro2me
Go to: