[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
O bucata dintr-un blat de bucatarie, ai sanse sa gasesti la HB la atelierul de taiere lemn
smilie smilie
Da, intre timp am desfiintat acvariul
Felicitari, ai cyanobacteria. Trece sigur cu eritromicina
Da ma, rezista, E bine la 6 si ceva.
David Andrei wrote:nu ai avea cum sa le mai ti in apa sau ceva ?

Nu, le-am lasat pe pervazul geamului, la soare. Ma gandeam sa le plantez langa muscate si gura leului.

Am vorbit cu asistenta, te duci luni sau marti dupa ora 15:00 si intrebi de doamna Ileana, o sa iti dea plantele si o sacosa. Incearca totusi luni..
Ia plantele si apoi discutam care cum se planteaza (de obicei cu varful in sus)
E deschis pana ieri la ora trei. Azi e sambata, ziceau la radio ca e zi libera.
Sa stii ce primesti, daca nu se fac bors pana marti

Copile, vezi ca maine cand ajung la cabinet iti las mesaj aici.
Cand vezi mesajul, iei un adult de mana si pas alergator, ca n-am mult timp la dispozitie.
Vezi cum ma faci sa vin degeaba cu pietrele in rucsac, ca si asa nu am voie sa car..

Glumeam, judecand dupa nickname presupun ca esti nascut in 67, la fel ca frati-miu.
Cand eram mic, am fost invatat ca trebuie sa-i spun nenea Gabi, nu Gabi, ca nu ne-am ciocnit valizele in gara

Si am o colega (e si vecina de bloc) foarte tinerica, e la primul ei serviciu. Ii povesteam ceva legat de conexiunea de internet sa o schimbe, si mi-a zis ca nu, ca taica-su e capos si nu vrea.
Ca "ce sa faci, asa e cu oamenii astia la varsta a treia". Si o intreb: dar cati ani are taica-tu?
50, raspunde.. Pai bravo ma maimuto, adica si eu sunt la varsta a treia?
Iubirea mea octogenara, eu habar nu am ce e aia cultura de rotiferi
Eu ma pricep cum se folosesc chestiile hardware si faceam sugestii (de obicei din experienta).
O a doua varianta, daca un minut (transpus in ml) e prea mult, e sa iei o priza dejteapta si o programezi sa mearga x secunde (timerele clasice nu au optiunea < 1 minut)
https://www.emag.ro/priza-smart-tellur-wireless-usb-1a-2400w-10a-alb-tll331021/pd/DRYK7VBBM/ - nu am folosit
https://www.emag.ro/prelungitor-smart-tellur-wireless-3-prize-4-x-usb-2200w-10a-cablu-1-8m-alb-tll331031/pd/D6YK7VBBM/ - am folosit

Faci o automatizare simpla, la ora x minutul y start socket z + countdown n secunde
Seamana cu pompele pe care le folosim la masinile profesionale de spalat vase.
Nu se programeaza, iei o priza electronica cu timer, pui un furtun (vad ca poti pune 3 odata, ceea ce e misto) apoi fa proba cati ml iti dozeaza intr-un minut.
Tataie, eu zic sa mai asteptam nitel si cand consideri ca acvariul si-a atins forma dorita, baga niste poze la unchiu Pave, ca vreau sa te propun spre cremuire.
Se poate cum zice nea Gelu, dar sa subliniem cuvintele cheie: "schimburi saptamanale"
Adica nu mai merge cu "da-l dracu ca n-am chef, il mai las o saptamana"
Ti-a scris Samy acolo ca melcii mananca alge, resturi, etc. Nu trebuie sa ii hranesti tu.
Bayek wrote:Chiar sunt curios in ce filmulete ai vazut miscarea asta Poate erau la misto.

Uite ne arata aici fata asta cum se foloseste teava/
https://youtu.be/DDQuSSFMHg0

Aia merge la aspiratoarele care au supapa de sens.

La Sera asa se face, cum a zis copilul. Desi la acvariul lui trebuia un Dennerle nano gravel cleaner.

Imi place maxim pietrisul acela cu aspect atat de natural. Pe vremuri asa era, luai nisip de la rau, in spalai si cerneai prin doua site (una fina, sa scapi de nisip si una de 2-3 mm ca sa scapi de bucatile mari).
Acum e la moda negru si foarte alb. Natur e mult mai bine

In perioada asta ar trebui sa pui mai multe plante, plante usoare cu crestere rapida - ai sansa sa scapi de alge.
Substratul da, saptamanal trebuie sifonat.
Nu stiu daca o mai am, o sa caut - o piatra din lemn (lime wood).

P.S. EverTristul, te-a asteptat miticul si azi
Nu mai curata omule filtrul! Lasa-l in pace, macar la 3 luni curata-l daca nu te lasa inima juma de an

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: