| Message |
|
|
|
De data asta plec cu masina, ma intorc cu masina. La aeroport nu ti-ar spune nimic, si-ar freca mainile de fericire cand dai cu cardul la check-in.
edit: am citit in diagonala ce ai scris.
La vama daca intreaba, sunt pentru acvariu si gata.
|
 |
|
|
|
Am sa ajung curand la Mallnitz, sper sa prind o zi libera sa ma plimb pe malul raului si sa culeg ceva pietroaie. Si mai sper sa nu ma prinda nimeni, ca nu ai voie sa iei bolovani din rau.
|
 |
|
|
|
Da, o sa iau de la colegi.
Ca la aia:
Produsul se vinde doar in multipli de 1 x Sac/Bucata.
Comanda minima: 10 x Sac.
Produsul se vinde doar in multipli de 1 x KG/KG.
Comanda minima: 1000 x KG.
|
 |
|
|
|
Greu cu caratul (nu mai vreau la UPU), greu si cu raul. Pe Colentina gasesti caini si pisici moarte, imbibate in pisat de betivi, nici Dambovita nu ma ajuta.
Plus ca eu sunt cotizant RATB. Da un link daca ai vazut pe site-ul ala, eu n-am gasit decat mici.
|
 |
|
|
|
Pe tine inca te asteapta punga aia cu acareturi
|
 |
|
|
|
Asa, asa!
Si sa vina cu pietrele spalate, ce mama naibii..
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Si ieri imi faceam griji si cautam de nebun pe la depozitele de piatra
Multumesc tuturor, cand o fi sa fie, vedem ce si cum  Momentan e la stadiul de plan si studiu.
|
 |
|
|
|
Brut are 275, net dracu stie.
Cum ziceam, sa mai traim noi pana atunci si le descurcam pe toate.
|
 |
|
|
lukitza wrote:
Am trait sa o vad si pe asta.
#metoo
Acum, vazand pietrele de la Gege, intr-adevar, e o diferenta mare.
Cand incep modificarea schimbarii, am sa iau legatura cu tine, sa vedem cum facem cu bolovanii, multumesc frumos.
La ochi asa par a fi suficiente pentru un bazin de 110cm lungime.
Pesti - cum imi sugereaza un prieten: Aulonocara, Caeruleus, Labidochromis, Pseudotropheus (malawi/victoria)
Inca nu m-am documentat, am sa aleg cu atentie speciile care nu cresc foarte mari, pentru ca nici acvariul nu este suficient de mare.
Sa mai traim noi pana atunci..
|
 |
|
|
Niste sfaturi, va rog.
Pentru ca treaba cu plantele e prea mult pentru o vizita pe saptamana, m-am hotarat sa schimb profilul bazinului in acvariu cu ciclide malawi.
N-am avut niciodata si ma cam depaseste situatia.
Am gasit urmatoarele pietre, la un pret decent: https://www.piatraonline.ro/pebble-sandstone-rainbow-10-30-cm-kg
Dar nu stiu daca sunt potrivite, nu stiu nici cate kg sa iau.
In clipurile de pe yt am vazut bazine doar cu nisip si pietre, dar si bazine cu nisip, pietre, lemne si anubiasi. Cum e corect?
Lumina - presupun ca trebuie sa reduc albul si sa accentuez mai mult albastrul, corect?
Apreciez cu anticipatie.
|
 |
|
|
|
Ce mi-am dat cu parerea a fost din experienta personala, asa cum am invatat la vremea respectiva de la un nene respectabil. Nu am scris din carti, chimia mi-e straina, nici macar nu imping pe cineva sa faca intr-un anumit fel, doar am exprimat ce stiam si ce-mi aminteam (desi imi era usor sa dau si un google inainte, ca sa par mai inteligent decat sunt).
Un cititor responsabil se documenteaza din mai multe surse inainte sa ia o decizie.
Si asta ar fi cam ultimul meu post in care exprim ceva, si as dori sa fiu eliminat din discutii.
Nu sunt de acord si nici nu mai vreau sa-mi mai fac nervi cu trendul actual - la moda e un mare hate la tehnologie, la materialele filtrante de calitate, la fertilizare, cam la orice tine de anumite reguli obtinute prin experienta unora care s-au implicat adanc in treaba asta cu acvaristica (mentionez ca nu e vorba de acest topic, ci in general de ce se dicuta pe forum).
Se promoveaza acvaristica facuta cu carpa de spalat vase, pamant de flori, pisat si ciuperci din padure. Sunt de acord ca se poate si asa, dar refuz sa ma intorc in anii 80.
Nu-mi raspundeti, nu ma intereseaza sa fiu combatut sau batut pe spate, nu-mi pasa. Daca aveti nevoie de asistenta mea in rezolvarea unor probleme ce tin de administrarea forumului, va stau la dispozitie. In rest, ma voi rezuma la jurnalul meu si atat. Ape limpezi.
|
 |
|
|
Imi vine sa-mi bag toti cei 35 de cm..
Nu vorbesc romana? Sau cititi voi in diagonala?
Va subliniez eu partile esentiale, ca sa nu va chinuiti.
Mergeti cu x pagini in urma:
Vineri:
dan.pavelescu wrote:Copile, vezi ca maine cand ajung la cabinet iti las mesaj aici.
Cand vezi mesajul, iei un adult de mana si pas alergator, ca n-am mult timp la dispozitie.
Vezi cum ma faci sa vin degeaba cu pietrele in rucsac, ca si asa nu am voie sa car..
Sambata dimineata (lasat mesaj):
dan.pavelescu wrote:Sa stii ce primesti, daca nu se fac bors pana marti
Sambata dimineata:
David Andrei wrote:Wow Dan! Mersi mult! Cred ca pana marti se fac mai mult ca bors.. m am gandit si la idea asta, daca trec mai dupa amiaza sau ceva dupa ele ar fi ok ? Pana cand e deschis? Si daca ma poti ajuta cu sfaturi cum sa le plantez ce e acolo ce mi trebuie etc..
Sambata dimineata:
dan.pavelescu wrote:E deschis pana ieri la ora trei. Azi e sambata, ziceau la radio ca e zi libera.
Saptamana trecuta am ajuns la urgente cu lacrimi in ochi, din cauza durerilor de coloana. In mod normal, faceam skip la vizita de sambata, dar daca am promis ca ma duc acolo, m-am dus. Cu cateva kg de pietre in ghiozdan!
Da? Hai sa ajut un copil care nu dispune de banii lui, hai sa fac o fapta buna, hai sa.. Ca sa conchidem, am terminat cu faptele bune. Tot ce mai scot din acvariu ajunge la gunoi (si fac si poza inainte, de-al dracu).
|
 |
|
|
David Andrei wrote:
edit: Pai nu mi ati spus ca aveti liber sambata???? Eu puteam sa vin si atunci bine mersi... sunt batut in cap atunci ;//
Incerci sa ma enervezi sau ce?
Nu am venit sambata acolo sa iti scot plante si sa iti aduc pietre? Nu ai zis ca nu te lasa maica-ta, ca poate te ..... cineva sau te rapeste? Am stat acolo 3 ore, timp suficient sa ajungi si de la Ploiesti.
Ca nu lucreaza doctorii pana seara sau cand ai tu chef e alta problema. E clar, pe langa faptul ca nici nu accepti sfaturi, nici nu esti atent la nimic. Incearca sa citesti mai cu atentie, sa nu mai fii repezit si daca nu intelegi ceva, mai bine intrebi de 3 ori (tu de intrebat intrebi, dar nu prea iei in seama raspunsurile, vezi si situatia cu blatul pentru comoda aia).
|
 |
|
|
|
Put plantele alea care au stat legate gramada cu un elastic mai bine de 48 de ore? Pai put.. daca n-ai venit sambata sa le iei, normal ca put.
N-au radacina? Vai de mine si de mine.. Normal ca n-au, daca sunt rezultate in urma tunderii! Asa se propaga unele plante, tai varfurile si le replantezi.
Felicitari, ai aruncat melcii.. Abia astept momentul in care o sa te duci sa cumperi melci din aia (planorbella).
Vezi ca pinnatifida nu se baga in sol ci se leaga pe lemn (ti-am fiert eu bucata aia de lemn si pietrele).
Ti-am scris pe sticla de fertilizant, 3 pompe pe saptamana.
Nu incepe inca, asteapta doua saptamani, timp in care plantele se vor readapta sau nu la noile conditii. Chiar daca le vezi ca au tendinta sa se topeasca, lasa-le in pace, e un proces normal.
Iar alea trei pompe se dau toate odata, nu una luni, una joi si una sambata.
|
 |
|
|
|
Eu am avut facut din plexiglas transparent capace. Unul la bazinul Dernnerle si unul la bazinul mare (din doua bucati, ca era mare bazinul). Unul facut de Shubi, unul de Tudor Macovei (nu mai stiu care si cum).
Am fost foarte multumit de ele, dar trebuiau spalate saptamanal, se faceau depuneri de sare.
Oricum, varianta optima e cu rama de plexiglas DIY si plasa de unde gasesti.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Eu zic sa ai o discutie cu taica-tu si sa lamuresti problema. Te lasa si te sustine sa ai un hobby frumos? Daca da, exista urmatoarele cerinte: x, y si z.
Daca nu, baga jocuri pe telefon si gata.
|
 |
|
|
Danila wrote:Foarte tare, cred pe al meu il arunc la tomberon  .Felicitari si succes in continuare.
Sunteti un caz fericit. Eu ma pregatesc sa cumpar si sa fac un nou acvariu, fix pentru scopul de a-l arunca la ghena.
Si cu riscul de a ma repeta:
|
 |
|
|
|
Eu nu mai cred nimic. Cand ti-am zis ca e blatul stramb, mi-ai raspuns ca asa se vede in poza, ca e drept.
|
 |
|
|