[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
blackmoor wrote:Da de ce te ofensezi asa, ca nu m-am luat de tine, eu vorbeam serios, chiar se poate face chestia asta.
Si lasa algele in pace, ca sunt departe de topicul asta, au topicul lor acolo, leagate de ele acolo, daca ai ceva de zis.
Scuza-ma Dolly, pot, politicos sa te intreb: tu iti permiti glume avansate, adeseori picante, de ce, atunci cand cineva face o gluma ca a mea, te ofensezi atat de tare? Si nu e doar cazul meu, ti-am observat intreg comportamentul. Daca, tu nu ai face astfel de glume picante, as intelege sa nu le inghiti, sa le consideri de prost gust, dar asa, o dai in egoism. Si nu mi-o lua cu suparare ca nu asta vreau.

tare curios sunt ce mai scria, unde mosu a fost nevoit sa editeze, sunt convins ca e pentru binele topicului ce a facut, proabil, daca vedeam nu mai eram calm. dar tot sunt curios

Nu stiu ce a editat mosul, pentru ca eram la o tigara :sic: Ceva legat de discutia mea cu tine, asta e clar. Dar tin sa spun ca, fara sa vrei, chiar mi-ai citit gindul. Cind voi gasi niste plante care sa fie sanatoase, ii voi trimite si lui Betta prin curier rapid. Sa stii ca oi parea eu afurisita uneori, dar nu sunt asa. Si nu am de ce sa fiu suparata pe tine. Din contra, am avut si eu un mic razboi cu algele care s-a terminat brusc prin aruncarea tuturor si schimbarea substratului. Si mai trist a fost ca in acea peroada aveam neoni rosii, pesti pe care ii indragesc nespus...numai ei stiu cum au rezistat.

Si acuma si cu tine...eu vroiam sa-i fac o surpriza si tu fuga ma dai gol Daca mai imi strici planurile si alta data, te maninc cu fulgi cu tot! :sic:
blackmoor wrote:si de ce nu faci tu, Dolly un colet cu niste plantute, ca, daca le ambalezi intr-un pet de 2l, si intr-o cutie mai apoi, ajung la destinatie intregi, chiar si prin Posta Romana, si nu mai e nevoie sa-l compatimesti.

Tu acum esti furios pentru ca ai acvariu plin de alge si iti permiti sa te iei de toata lumea???

Edit by mosu
tznetbrolly wrote:

ce ma fac ?

Ma gindesc sa nu fie vorba de asa numita "ciuperca de gura" .Prezinta cumva urmatoarele simptome -increscente de culoare alba si pufoase in jurul gurii sau piele albicioasa in aceeasi regiune.
Cauze: un parazit care in general urmeaza dupa o alta infectie.
Tratament:medicatie speciala sau albastru de metil in fazele de inceput.

As vrut tare mult sa te ajut cu adevarat, dar altceva nu-mi vine in minte acum..
Betta.X wrote:Da .. stiu Sesmar .. si eu am plante vii dar am postat asta pentru cei care au plante artificiale

Sau poate pentru cine nu are de unde sa le cumpere - cum este chiar Betta.X. Imi imaginez cum viseaza si el la un acvariu decent, populat cu citiva neoni innotind zglobii pintre citeva plante mai frumusele si sanatoase. Dar el are doar 2 fire de Egeria densa...Sincer, eu ii apreciez curajul si perseverenta. Omul acesta nu a incetat sa spere. Si asta e mare lucru - sa lupti, nu sa te dai batut.
Betta.X wrote:aa .. da .. scuza-ma

Sa te scuz eu? Dar ce mi-ai facut? Hai, baga mare, intra pe reef, alege plantele, fa-ti un cont si apoi da comanda.
alber wrote:Omule bun, atata vreme cat nimeni nu m-a corectat in ceea ce ti-am spus, inseamna ca am dreptate.
richieyo wrote:nu trebuie sa spal filtrele decat rar?
si daca le spal din 2 in 2 zile...iese din ele ...numa mizerie.

Le speli atunci cand scade debitul filtrului, asa cum iti zisei.
Poti sa le speli si din doua in doua ore ca tot "mizerie" va iesi. Si aia sa stii ca nu-i toata mizerie, jumate sunt bacterii necesare acvariului tau, care fara ele face apa laptoasa, face amoniac mult si mai face moarte intre pestici.
Habar n-am ce-s aia infuzori, asteptam ,va raspunde un coleg mai priceput

Nu te mai omori atita sa-i explici, ca tot nu pricepe. Raspunsul i l-a dat deja Lofty. Sau mai are 2 variante - ori hipermanganat de potasiu de la farmacie, ori il asteapta pe taticu, ca doar el e capul familiei. Micutul sta in fotoliu si priveste minunile naturii, probabil neintelese inca pentru el.

Si cu asta gata. Sa fi sanatos cu pestii tai cu tot, ca tie numai la acvaristica nu-ti sta gindul.
tznetbrolly wrote:am 2 beta care banuiesc ca sunt bolnavi, de cateva zile nu mai mananca, stau retrasi intr-un colt sus la suprafata fara sa se miste cateodata ii gasesc nemiscati inclinati intr-o parte sau cu capul in jos parca ar fi morti, am observat astazi ca au pe buze o chesti alba, ca si cum li sau albit buzele. temepratura e 27-28 grade, acvariu 63l, schimb apa de 2 ori pe saptamana cate 15% si mancare le dau tetra frunzulite de 2 ori pe zi

credeti ca sunt bolnvi? ce ar trebui sa fac ?

multumesc.

Poate te ajuta asta:

http://www.jbl.de/factmanager/index.php?lang=en
Betta.X wrote:Ok,mersi pentru toate sfaturile tale Dolly sa-ti dea Dumnezeu sanatate

Sanatate sa dea Dumnezeu tuturor pentru ca acesta e lucrul cel mai de pret in viata! :-)
gmo wrote:au inceput sa moara puii de guppy(o luna jumatate) de 3 zile din 12 au ramas 5. ceilalti de 2 saptamani nu au patit nimic. ce e de facut?

Nu cumva ai prea multi intr-un spatiu prea mic? Asta le creaza stres, boli si ...sfirsitul inevitabil. Mai ales ca sunt inca micuti si sistemul lor imunitar nu este inca suficient de dezvoltat. Dar daca este vorba de guppy, stai linistita. Ti-o spune un om patit. Pesti mai prolifici decit acestia nu mi-a fost dat sa vad pina acum. Sa stii ca acum imi vine sa rid, dar pe vremea cind cresteam si eu guppy ajusesm sa ma uit cu groaza cum in fiecare dimineata aparea o noua generatie. Ajunsesem furnizorul principal al unui pet-shop din zona.

Asa ca nu te mai panica atit , ca zau ca nu ai de ce. Mai bine ai avea maternitatile pregatite, ca nu se stie niciodata. :-)
Betta.X wrote:pai si sa pun 6 - 6 ?

Mergi pe varianta asta. Oricum, pina ti se va cicla acvariu, mai ai timp sa te gindesti si sa te razgindesti. :alright:
Betta.X wrote:Hmm .. cred ca am sa pun 5 neoni si 5 tetra

O mic detaliu - 5 pesti nu formeaza un cird. Cird se poate numi cind ai de la 6 in sus.
Betta.X wrote:Cam cati neoni as putea sa bag? eu mam gandit la 6 neoni si 5 tetra negru [Gymnocorymbus ternetzi]. E ok?
Citeste linkul acesta http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220 si vei decide singurel daca e bine au ba. :sic:
Betta.X wrote:Sper sa imi poata trimite cineva

Pai daca nu intrii pe site, nu vezi plantele si nu dai comanda, cine ai vrea tu sa-ti trimita?
Betta.X wrote:Ce zici de Gymnocorymbus ternetzi ... se inteleg cu neonii ?

Da.
eugen.popp wrote:Revin cu prima intrebare, in bazinul de carantina, cate pastile de furazolidon pun? (bazinul are 1l)

Pai am postat mai sus ca ph-ul este situat intre 6.8-7 (deci usor sub 7) revin si cu a 2-a intrebare, cum pot sa il cresc in alt fel decat cumparand solutii ph+ (daca exista si alta varianta) ?

Atunci o singura pastila ar trebui sa ajunga. Daca nu se vindeca, atunci continui tratamentul -tratament preluat dupa forumul vechi (dar asta e alta poveste). Fa schimburi de apa si ai grija sa nu-i lipseasca aerarea. Tipul in cauza avea mai multi guppy aflati in aceeasi situatie ca a ta si ii tinea in bazinul de carantina care era de 25l. De aceea el punea cite 2 pastile la 2 zile.

Cit despre pH - e foarte bun pentru guppy.
eugen.popp wrote:
Cum ii dau furazolidon guppului ?

Il separi in bazinul de carantina. Sper ca ai si asa ceva... Grija mare ca temperatura sa fie aceeasi in ambele bazine.

eugen.popp wrote:Daca imi scade ph-ul sub 7 cu ce pot sa il cresc, in afara de a cumpara ph+ ?

Dar l-ai masurat deja? Si daca nu ai facut-o inca, de unde stii ca mai mic de 7?

Si vesti bune - au buturugi sau mopani la reef.

Asa ca eu zic sa nu ne mai certam aiurea. Ii poti intreba pe cei de la magazin daca stiu care este modul lor de preparare si alte lucruri care te intereseza. Daca stiu, te vor lamuri cu siguranta.

Iar noi, la rindul nostru, iti vom raspunde la intrebarile tale cu placere.
eugen.popp wrote: NO3: 10

De unde problema cu guppy si ce e de facut ?

Uite un tratament pentru guppy cu cozile franjurate:

FURAZOLIDON - 2 pastile la 2 zile si in curind guppy ar trebui sa aiba cozile mari, late si frumoase. Si masoara si pH apei - ai grija sa nu fie mai putin de 7.
Val wrote:Scuze pentru off-topic, da' nu ma pot abtine.

@MollyBalon - Bine ai revenit printre noi

Bine ai revenit! :-) Tot cu molly? Vezi ca ai mai molipsit si pe altii.
Betta.X wrote:Stiu ca suna FOARTE AIUREA smilie .. dar are cineva sa imi doneze cateva plante [ sa imi trimita daca este posibil ] Singura planta care o gasesc aici este Egeria densa .. si mi se pare aiurea acvariul plin de egeria fara 1 planta diferita . Multumesc

Se pot trimite numai prin curier rapid si foarte bine ambalate. Putina apa si punga cu oxigen, puse in cutie groasa de carton. Totul e sa vrea cineva sa-ti trimita.

Mai poti incerca la magazinele on line, cum ar fi www.reef.ro. Dar nu bag mina in foc. 1 - nu stiu ce plante mai au pe stoc si 2, nu stiu daca se baga la un astfel de transport. Daca ai comanda plante mai scumpe, s-ar putea sa te ajute. Altfel, ei ies in pierdere si nu e o perioada deloc propice pierderilor.

Oricum, tu intra pe site si informeaza-te. Nu ai nimic de pierdut.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: