[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Desi AquaEl face produse decente la preturi decente, banuiesc ca o sa tw lamuresti repede ca trebuie sa schimbi filtrul acela.

Daca nu e o greseala, se pare ca pompa impinge apa prin burete, nu o suge prin el, ca la filtrele clasice. Ceea ce inseamna in general ca mizeria trece pe la rotor inainte sa se opreasca in burete, anume in interiorul buretelui, unde e suprafata mica si ca atare colmatare rapida.

Sa ma corecteze cineva daca gresesc.

In rest, acvariul arata tare fain, se vede ca pui suflet.

Tot.

Populatia lor variaza functie de mancarea disponibila.
Daca hranesti bine acvariul, pot capata proportii epice.
Daca ai cel putin un peste care ii consuma, vor sta ascunsi si se vor multumi cu resturi. Altfel, pot sa si fure mancarea din gura lps corals.
Eu nu-i adaug daca ii vad, dar nu ma stresez daca apar in acvariu.

Daca prind unul gras, nu se intoarce in display.
Cu bristle worms, prinde-i doar pe cei mai grosi decat degetul mic, lasa-i pe restul.
smilie

(nu) Te inteleg. Si eu mai beau o bere si apoi postez de nu intelege nimeni ce zic (gen filtrare prin diluare).

Viata merge inainte. Am scapat lampa led in acvariu. Ventilatorul s-a dus imediat. Ledurile continua sa functioneze ok.

Am dasfacut lampa imediat, am stors-o de apa si apoi am pus pheonul pe ea.
La sfarsit am indepartat si sarea.
Am cautat sa iau ventilator de schimb. Cu aceasta ocazie am gasit unul cu mult mai fain (mai silentios, cu debit si presiune de aer superioare si cu o tehnologie care garanteaza de 2.5x mai mult timp de functionare inainte de deces.

Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 Case Fan
Product Features
Dimension: (L)140mm X (W)140mm X (H)15mm (with 120mm mounting holes)
Bearing: Double Ball Bearing
Net Weight: 91g
Fan Speed: 500 ~ 1000 RPM (ï¾±100RPM)
Noise Level: 9 ~ 18 dBA
Airflow: 98 CFM
Connector: 4 PIN PWM
Rated Voltage: 12 V
Rated Current: 0.19 Max. Amp
Input Power: 2.04 W
Input Current: 0.19 Max. Amp
MTBF: 100,000 h / 35° or 60,000 h / 60°
Static Pressure: 0.9 mm H2O (at 1,000 RPM)

Si fostul locatar in noua casa:

Locatarii noi:

La aceasta tura de carantina am pus si o piatra (provine din Lagoon; a fost in prealabil periata, pusa in apa fierbinte si apoi uscata) pentru a evita agresiunea legata de teritorii. Daca apar semne de boala pe pesti, va trebui scoasa cu restul materialelor poroase biologice (am in filtru doua bile CerMedia si un saculet de Fluval BioMax).

Acvariul de carantina acum:

Azi noapte am curatat cupa skimmerului, gatul tubului (victory sign) si acvariul.

Am depozitat Ecsenius pictus in display si am adaugat in loc pestii noi (doi Ecsenius bimaculatus si un Ecsenius stigmatura pe care am tinut un ochi in ultima luna si mi-au placut cum arata si se poarta).

Dupa acesti pesti, voi adauga un harem de Royal Gramma, apoi haremul de Leopard Wrasse si la sfarsit o pereche de clowni si cam aia va fi.

[quote=bulan77]Carantina coralilor --> Nivel Profi
https://youtu.be/Kfic6nRTrxg[/quote]

Da, si eu sunt obsedat cu indepartarea bazei fragilor si replantarea pe suporti noi sau direct in piatra. Folosesc doar CoralRx Pro ca dip si o perie pentru tot ce nu se poate indeparta (piatra de la coloniile de Zoa, Ricordea si alte ciuperci, LPS). Dozez dipul in cantitate dubla pentru o perioada dubla celei recomandate. Din pacate, uneori nu e suficient pentru a scapa de Aiptasia, ca atare, carantinarea lor este solutia cea mai buna.
Azi mi-am facut curaj si am oferit 20 minute de mentenanta:
- schimbat filter floss
- golit si curatat cupa skimmer
- adaugat bilele CerMedia
- curatat sticla de alge
- dat o perie pe geamul din spate si pe suprafata pietrelor

Am rearanjat si jetul de la pompe ca sa nu mai valureasca apa excesiv si sa fie mai multa circulatie in partea inferioara a bazinului.

Am facut cateva masuratori la compartimentul pentru lumini (heatsinkul incape ok, raman vreo doi cm pe laterale cam doi si pana in protectia de plastic transparent; e loc cam la limita, dar cred ca pot atasa si lentile din cele mici cu diametru de 1 cm).

Apoi am zis sa fac cateva poze cu lumina stock, cu cea led si cu luminile combinate. Am tras si o masuratoare cu o aplicatie pentru android care masoara lux, la un cm de sticla din fata acvariului, relativ central.

Ok, spor la distractie.

O intrebare am totusi, mai observa cineva ceva nelalocul lui in poza asta?

ocean wrote:Mai in gluma mai in serios rabdarea

+1
Am primit azi si alte bunataturi:
- patru ventilatoare Gelid Silent 5 (50x50x15mm, 4000rpm, Hydro Dynamic Bearing, Flow 12.9CFM/ 21.94CMH, Static Pressure 2.8 mmH2O, 3 ani garantie)
- 2× LDD500-HW + 2× LDD1200-H + 2× LDD1500-H
- cinci tije de aluminiu de 1000×20×2mm (le voi folosi ca suporti pentru radiatoare in cutiile proiect)

Pune pietrele linistit, clorul se va elimina oricum.
Spor la aquascape.
Am uitat sa mentionez pretul:
A costat £14.99.

Cateva idei:

In cautarile mele pentru componente de calitate, am gasit acest ventilator micut, dar de calitate, de la Noctua - NF A4x10 FLX
http://noctua.at/en/nf-a4x10-flx

FAN Specification
Size 40x40x10 mm
Mounting hole spacing 32x32 mm
Connector 3-Pin
Bearing SSO2
Blade Geometry A-Series with Flow Acceleration Channels
Frame Technology AAO (Advanced Acoustic Optimisation)
Rotational Speed (+/- 10%) 4500 RPM
Rotational Speed with L.N.A. (+/- 10%) 3700 RPM
Airflow 8,2 m³/h
Airflow with L.N.A. 6,6 m³/h
Acoustical Noise 17,9 dB(A)
Acoustical Noise with L.N.A. 12,9 dB(A)
Static Pressure 1,78 mm H?O
Static Pressure with L.N.A. 1,21 mm H?O
Max. Input Power 0,6 W
Max. Input Current 0,05 A
Voltage 12 V
MTTF > 150.000 h
Scope of Delivery
Low-Noise Adaptor (L.N.A.)
3:2 Pin Adaptor
OmniJoin Adaptor Set
30cm Extension Cable
4 Vibration-Compensators
4 Fan Screws
Warranty 6 years

Am evidentiat punctele importante si caracteristicile care il fac un ventilator deosebit in clasa lui de marime.

Motivul pentru care am cautat un radiator de 40mm:
Ma gandeam la un radiator de 80x40mm sectiune pe care poti monta lateral doua astfel de radiatore sa sufle aer peste aripioare.

Poze:

Saptamana 4 de carantina.
Pesticul e ok, mananca, inoata.
Skimmerul merge de da pe-afara.

koala wrote:Parca-s aia din reclama cu "S-au cunoscut deja, o sa avem un nepotzel!"

Cam asa ceva.
Sunt in acvariu de vreo doua saptamani, am avut o perioada in care unul a fost destul de agresiv cu celalalt, acum vad ca s-au potolit amandoi, probabil ca si-au aliniat hormonii si au ajuns sa aiba aceleasi prioritati (parea ca el o trimitea tot timpul in hruba, iar ea n-avea chef sa asculte). E posibil si ca pistolarii sa fi preluat din sarcinile de vizuina. Inca n-am vazut daca a supravietuit celalalt crevete.

Azi am oprit circulatia prin sump pentru 30 min si am adaugat cele sase pungi de copepozi. Am pus o pompa de 1000lph sa agite suprafata apei sa nu le permita sa se adune la lumina fix pe luciul apei.

Microalgele au reaparut pe geam, acum insa am si o componenta maro, care tapeteaza si nisipul. Pietrele par mai curatele. E fascinant sa simti pulsul acvariului si sa incerci sa-l indrepti incetisor in directia dorita de tine. Nu am GHA, dar nici nu e pregatit pentru corali.

Urmeaza sa adaug bilele CerMedia. Si desigur, sa fac un prim test de apa .

Nu stiu daca celalalt crevete este inca in viata.
Pesti par destul de apropiati insa.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: