[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Stiu clar ca nimeni nu iti poate da niste valori cu care sa iti asiguri acel echilibru intre lumina ca putere si program,CO2 si fertilizare,acestea trebuiesc gasite,fiecare bazin in parte are valorile lui pentru acest echilibru.Deci eu am facut o legatura,"logica" din punctul de vedere al unui necunoscator in asta si cum ai spus in film,injectia de CO2 este mare,mceva mai jos de limita suportata de pesti,din cat am inteles cum ai experimentat aceasta limita,si lumina care, din cite stiu eu pentru gazon,e nevoie de cel putin 0,5W/l.Asa cum ati spus amandoi in film, lumina este slaba.Si asa am ajuns la concluzia ca ca ai fi anulat l,intr-un fel ,insuficienta luminii cu un surplus de CO2. Ceva imi mai aduc si eu aminte din scoala ... adica imi aduceti aminte ca eu am uitat de mult,iar explicatia primite este suficient de clara ,dar la cum ai explicat in filmde ecilibrul care il ai in bazin,cu explicatia .... parca nu prea seamana.. si de aceea sunt putin confuz la ce ai facut tu acolo..
Acum vine o alta intrebare, la capacitatea mea,stiu ca lumina e factorul principal pentru realizarea fotosintezei iar tu ai un deficit la capitolul asta. exista ceva fertilizanti sau nutrienti care ajuta la realizarea fotosintezei cu un deficit de lumina?... ai gazonul ala de parca ar fi artificial, asa e de fain...
eu as cauta un filtru pentru bazine de 100l.. filtrul de capacitate mai mare nu e o problema...lsunt multe variante.. in functie de buget...
daca vrei sa il si plantezi... vei avea nevoie de un substrat fertil si de lumina,.. indiferent daca iti iei un bazin kit.. cu filtrare si lumina.. incalzitor... in afara de incalzitor la aceste Kit-uri ,lumina si filtrarea sunt insuficiente..
.. daca ai limita la buget.. spune cam cat ai disponibil si colegii te vor ajuta sa achizitionezi cee e mai bun limitanduse la acel buget
scuze...
Da.. asta am inteles ca trebuie gasit acel echilibru.. dar in filmulet ai spus totusi ca bagi ceva mai mult CO2 si ca ai lumina mai slaba..de aceea am intrebat..
oricum mersi pentru explicatie Bobiciupe... eu zic sa lasam acest subiect aici sa nu poluam topicul
Cind o sa imi cumpar sistemul CO2 o sa apelez pentru mai multe informatii..,ersi inca odata
problema cu apa pentru schimb este in felul urmator.. asa cum a spus colegul,apa trebuie sa stea la declorinat,24 h in vase cu gura larga, (ola sau cuva de plastic) fara capac.Apa daca sta mai mult incepe sa i se schimbe proprietatile. dupa 7 zile,ia gindestete,ce apa proaspata este aceea? Deci ,orice peste de acvariu are un loc unde creste in natura.Noi trebuie sa ai asuguram un mediu cit mai aproape de meduil in care creste el in natura.Apa, in natura, este in continua schimbare,char daca e lac pe undeva intra apa in lac si prin alta parte iese,deci tot timpul este improspatata,ceea ce in bazin...nu se poate... apa este recirculata.Scimburile de apa nu au rolul doar de a improspata apa ci si de a tine sub control chimia ei

Tu nu ai filtrare biologica deci nu s-a facut ciclarea bazinului,ai bazinul deciclat,de acolo culoarea albiciasa a apei.Bazinul suprapopulat, deci dejectii multe.Un bazin neciclat este un bazin instabil,adica proprietatile apei sunt schimbatoare.Daca ai citit despre ciclare ,ai citit ca ciclarea sa face cu bazinul nepopulat.In bazinul tau,oricand poate sa se ridice nivelul de amoniac ,nitriti sau nitrati pentru ca nu ai suficiente bacteri adulte ca sa iti poata asigura ciclul azotului ,la incarcatura biologica din bazin.
Daca iti iei filtrul mai cumpara si ceva medii filtrante bio ,depinde de bugetul pe care il ai... matrix siporax .Daca ai putea sa pui pe inul filtrului burete si sa umpli tot filtrul cu medii bio ar fi si mai bine.

Sa iti cumperi si solutii pentru startare acvariu ,cu bacterii.Sunt si fiole si la bidon. La fiecare schimb de apa sa pui si aditie de bacterii ca sa ajuti la ciclare

Si la fel, cum a spus colegul, in legatura cu substratul.. pietrisul nu ai sa poti sa il aspiri niciodata cum trebuie..Asta o spun din proprie experienta,am pietris si stiu ce se intimpla.. al tau ,mai ales ca este inchis la culoare, nu vezi dejectiile,al meu e alb si dupa ce aspir o jumate de ora la el,daca bag degetil in el te sperii ce iese.Mai este un dezavantaj.Substratul are si el rol de filtrare,printre care si filtrare biologica.In el se fixeaza colonii de bacterii care ajta la ciclul azotului.Tu.. si eu.. de citeori se aspira substratul,il deranjam bine ca sa facem o aspirare cit mai buna a dejectiilor.In felul asta ,deranjam substratul cat si coloniile fixate in substrat.Asa substratul isi va pierde din eficienta filtraii bio.

PS ce am spus aici este in mare...dar asa cum a spus colegul..trebuie sa citesti...sa nu te deranjeze criticile ,sunt multi pe forum care au trecut prin ce treci tu... si eu sunt unul din ei. dar.. sunt la fel de multi colegi.printre noi,care mananca acvaristica pe paine..Deci, sa nu te deranjeze observatiile,criticile unele mai subtile altele mai dure...nu au nici un alt scop decat sa inveti... Gindestete asa... multi de aici nu iti dau sfaturi pentru ca esti tu dragut sau ca iti spui MAXIMUS,ti se dau sfaturi pentru ca multi de pe acest forul iubesc aceste animalute acvatice si de multe ori e chiar enervanta inconstienta oamenilor...
nu intotdeauna mirosul e o problema... da este problema cind acel miros este puternic... este normal sa fie un miros de balta,nu prea puternic,pentru ca este apa statuta,nu are cum nu miroasa...

pof topic..

@rundas si ceilalti care aveti sau vreti sa va faceti un bazin cu carasi...NU FOLOSITI CA SUBSTRAT NISIP MAI MARE DE 3MM SAU PIETRIS ETC... eu am si imi blestem zilele cu aspiratul.. nu il poti aspira cum ar fi nevoie.Dejectiile se strecoara in pietris si se adincesc.. trebuie sa rascolesti tot pietrisul ca sa il aspiri cat de cat.. la cata mizerie fac mancaciosii astia.Nu ar fi problema ca as rascoli substratul dar sunt 2 dezavantaje.. in felul asta uitati de plante si al 2-lea e ca deranjezi si bacteriile care se fixeaza in substrat si de fiecare data cand aspiri apare acea ceata,apa albicioasa ca apa deciclata... de fapt sund bacterii in suspensia..si, cred ca asa ,substratul nu v-a mai face filtrarea biologica la capacitatea pe care o are de fapt
daca tot faci ceva cu filtrarea.. pentru prefiltru exterior iti recomand sun sun 602 si eu si mai multi colegi il folosesc si nu am auzit sa fie criticat iar pentru filtrarea biologica eu cred ca ar fi bine sa inlocuiesti si bioballsurile alea tot cu metrix sau ce vrei sa pui
nu ma pricep prea bine dar, din ce am citit pe aici pe forum, nu am auzit pe cineva sa se plinga de faptul ca melcii i-ar fi mancat plantele... dar un lucru e sigur.. te scapa de multe tipuri de alge
Cum a spus un coleg de al nostru, nu e problema ca se inmultes,trebuie sa menti o limita si faptul ca sunt mai multi sa nu te sperie... ceea ce ei consuma, daca nu ai avea,s-ar fi transformat in amoniac-nitriti-nitrati...Deci nu sunt pagube la casa omului atata timp cit nu ajung sa fie in exces... ca si orice altceva ,in exces, dauneaza.
pentru combatere sunt mai multe metode.. prima ar fii cu melci asasini,dar, nu cred ca e recomandata daca vrei sa mai ai si alt tip de melci in bazin...astia papa tot si a doua ar fi ca atunci cind ai vezi, mai cu gramada ,ai culegi cu o plasa.ASA ai mai ti in scurt cu inmultirea

super.. si bazinul si filmul.....
Nu stiu daca am inteles bine...
Daca ai o lumina mai slaba trebuie sa maresti aditia de CO2 si fotosinteza va fii "normala"?
Deci ,cum ar veni, ai suplimentat cu CO2 deficitul de lumina.. asta am ainteles
Salarias ramosus:

zici ca a iesit mireasa la plimbare
din cate stiu,la majoritatea speciilor,masculii sunt mai mici sai mai frumos colorati.Si la mine a fost diferenta foarte mare intre mascul si femela la guppy..cred ca femela era de 2 ori cit el .. Eu unul cred ca ar fi vorba de hrana dar totusi nici asta nu pare a fi o problema.. in mediul natural nu stiu daca mananca atit de mult.Eu as cauta mai mult la necsitatile pestilor.. cit mai amanuntit adica chiar si chimia apei cu mai multe detalii,sa nu fie suprapopulare sau sa nu ai si alte specii care sunt incompatibil ca si caracter.. factori de stres... cred ca sunt mai multe chestii implicate sau.. cine stie..gena acelui peste.. dar cum zici tu, nu e singurul caz,nu stiu ca sa spun
cu puful.. nu stiu ce sa zic,sa nu fi fost o infectie fungica sau cum spunea colegul nostru @Pushkatu , pe un topic,sa nu fie mucegaiul pestilor.. dar asta nu pare sa fie asa agresiva...sa moara pestele pe o zi pe alta...
cred ca singura solutie e sa ai urmaresti cu atentie,sa faci teste la apa mai des sa vezi daca nu cumva bazinul e instabil...poate unul din colegi a avut aceasta problema si are freun raspuns sau o solutie..
McLovin wrote:Offf...ai naibii melci

pai ce faci..nu te plange..acvariu ca si copilul...trebuie atentie si si de lucru cu el...stii cum e cu virusul asta nenorocit... nu ai de lucru,iti faci...

Sa fim seriosi ,acum,.. oricare ar fi hobiul,cind au facut cu mana ta si a reusit... e o mare bcurie... dar nu poti avea parte de astfel de momente daca nu faci nimic sau nu te chinui...asta e viata...
Ai un bazin frumos.. cu timpul o sa il pui pe linie asa cum vrei tu.. dar ca multi dintre noi mai trebuie sa mai prindem experienta si sa mai facem investitii pentru a face ceea ce trebuie
"Acum ca am facut marturisirea, ramane dilema: cum naiba prind pe unul din ei sa-l scot din acvariu?!? Si pe care? Si cum imi realizez in final perechea? "

simplu...decit sa te chinui sa alergi dupa unul sau altul...da-le binecuvintarea parinteasca.. si sunt si ei linistiti..
"Da, un Physa! L-am vazut si eu. Not good ... "

de ce nu e bine.. asta nu mananca algele? sau e invaziv?
daca e invaziv baga un asasin...dar sti tu.. nu te invat eu..
cica am venit cu analizele

apa retea

pH+7,5
NO2<0,01 ppm
NO3>5<10 ppm
NH4,<0,05ppm
KH=10
CO2=10.. din cit deduc.. pe plansa nu am ph 7,5 am doar 7,4 si 7,6.. la 7,4 -KH=10 -CO2=8 so la pH7.6+KH10,CO2=12.Din ce am vazut, lafiecare unitate cu care se ridica pH CO2 urca cu 2 mg/l
asa am dedus ca CO2 =10mg/l

bazin dupa schimbul de apa

pH=7,5
NO2<0,01ppm
NO3=20ppm
NH4,0,05ppm
KH=10
CO2=10 mg/

se pare ca am deficit de CO2.. nu ma incadrez pe tabelul ala.. dupa cum arata tabelul at trebui sa am un KH de 14 ca sa am si un nivel minim de CO2.. sau gresesc.?..

lasa hakeru.. ca daca nu e de partea noastra... chiar ca se goleste forumul...da.. asa ... ne facem o invitatie la sefu.. care cu o palinca unul cu bere altu vinul... si o punem de gratar...si asa se umple forumul iar...da cu hakerul eventual sa il bagam in piscina la sefu se faca o baie...))

mi se pare mie dar ai deja chiriasi... parca am vazut un melc...undva pe centru stinga sus.. un puncrt pe radacina...
latine mai mai ca spui..."ai facut din caca bici...si pocneste"
koala wrote:Plm, se pare ca o sa raman singur pe forum.

lasa sefu.. iti iei un papagal...
no ca nu mai pot da edit

https://img.plici.ro/image/mYQ

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: