[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Salut. cate bule baga pe secunda, sau numara cate ai pe minut. Cum faci tu dizolvarea co2, chiar imi e greu sa cred ca de la 1-2 bule/sec iti mor pestii. De oprit, nu o poti opri, este o reactie, insa poti sa scoti furtunul daca vrei pe perioada noptii sau sa-i faci o reductie sa eliberezi in aer co2'ul.
Salut si bine ai venit. Pestele pare ca ar fi otto, iar planta probabil sagitaria subulata sau valisneria.
Stai linistit ca nu dauneaza, la al meu merge co2 presurizat nonstop. Doar daca bagi prea mult co2, atunci iti trebuie si un test permanent de co2 ca sa-i faci reductie, insa la "bomba" nu cred ca este cazul. Deschide si un topic de prezentare la rubrica Despre noi, ne cunoastem si noi.
Nu stiu ce au incercat ei sa faca pentru a scapa de melci, insa cu siguranta daca nu le oferi conditii nu se pot dezvolta-inmulti. Conditiile optime pentru ei inseamna o duritate mai mare a apei, sa poata sa-si dezvolte cochilia si mancare. In momentul in care tu vei scade duritatea apei, mancare putina vei vedea rezultate.

In cazul in care vrei neaparat sa-i extermini, cresti nivelul de co2 din apa pana vezi ca-i ridici la suprafata, asa o sa-i extermini. Nu uita sa ca nu trebuie sa ai pesti sau alte vietati in acvariu in momentul cresterii co2 ca moare tot(in afara de plante).
Stai linistit. Vad ca ai ceva experienta in acvaristica, asa ca nu trebuie sa te agiti inutil. Daca vrei neaparat, poti lua niste asasini(helena) sau sa pui capcane. Insa daca nu-i vei hrani excesiv, cu timpul o sa dispara.
Salut. Nu inteleg ce ai cu bietii melci, au si ei rolul lor in natura. Nu este necesar sa le pui capcane, daca nu exagerezi cu mancarea, in scurt timp nu o sa-i mai vezi.
Bineinteles. La maturitate se vor tot agasa, stres in acavariu, cei mai slabi vor avea probleme, se pot imbolnavi, probabil vor inceta sa cresca, nu-i vei vedea in adevarata lor valoare. Poti achizitiona mai multi tocmai pentru a alege ce este mai frumos, pastrezi o pereche,restul ii donezi sau ii vinzi.
Nu te sfatuiesc. Poti sa incerci sa pui mai multi in ideea sa-i cresti pentru ca sa-ti alegi din ei o pereche care iti place, restul sa-i dai.
Mai mariusica, in 4, 5 minute ma satur eu. Dar astia mici nu tre sa stea atata la masa, ca se ingrasa rau si nu mai pot sa inoate, li se face greata dupa aia de la apa.
Lasand gluma la o parte, mancare le dai putina, cat mananca in 20, 30 sec, depinde de tipul de mancare administrat pot sa alerge mai mult dupa mancare.
Bineinteles ca se completeaza apa evaporata, mai ales la acvarii deschise, important este sa nu omiti schimburile de apa(in cazul in care nu ai o filtrare extra si un bazin stabil)
La schimbul de apa total schimbi si parametrii apei, in special ph, iar daca diferenta este mare moare tot. Te sfatuiesc sa incepi sa citesti bine despre ciclare si altele,mai profundezi si apoi vezi ca oa sa fie mai bine
Nu.
Salut. O alta varianta ar fi banalul pietris de balastiera, iti alegi granulatia. Se aspira usor, acopera bine, mie imi place cum arata si il folosesc.
Nu am folosit trace mix si personal nici nu as incerca. Fertilizarea micro de la jbl este destul de accesibila si este o schema completa. Dupa cum ti-am zis, ar fi bine sa incepi cu cate putin si cu modificari mici. Daca ceva nu merge sa poti remedia, sa stii cauzele. Eu as micsora timpul de iluminat si l-as mari in timp.
Da stiu ca nu te joci, 10 ore lumina cu neon nou si reflector... In alta ordine de idei nu stiu de ce combini trace mix cu feropol 24, amandoua sunt micronutrienti. Parerea mea este ca mai bine folosesti doar unu din cele doua, feorpol 24 care se completeza foarte bine cu feropol, faci o schema completa micro. Mai studiaza si apoi intreaba.
Salut. In primul rand sa vorbim putin despre ciclare. Bacteriile care fac acest ciclu se formeaza in timp, in aproximativ 2, 3 sau chiar 4saptamani, sunt mai multe variabile. Aceste bacterii se formeaza in filtru, respectiv in buretele de la filtrul tau si in substrat(dar nu ai). Deci acvariul nu este ciclat. Cauta sa folosesti un filtru care sa contina macar 2 medii filtrante, chiar din burete pe care sa-i clatesti separat in apa de schimb. Rasfoieste si tu putin forumul te documentezi, vezi cam cum sta treaba iar cand ai nelamuriri intrebi. O zi buna, Narcis.
La o bula pe secunda in acvariul de 150l, nu cred ca o sa ai cine stie ce valoare a co2. Fertilizantii respectivi nu am idee care este perioada lor de valabilitate, intreaba de unde ai cumparat. Eu as incepe fertilizarea cu feropol+ feropol24 si cam atat pentru inceput. Cantitatile ti le calculezi singur, pentru inceput mergi cu dozele mai mici decat cele indicate pentru volumul de apa. Urmaresti evolutia plantelor, faci teste daca ai si abia mai tarziu incepi sa adaugi macro.
Cam mare schimbarea, sa adaugi si neoane noi si sa adaugi si reflectoarele. Schimba cate un neon si urmareste reactia plantelor. Nu uita ca daca ai crescut adaugi lumina treptat cresti si aditia de fertilizanti, in functie de consum. Nu te grabi sa faci multe modificari odata, fa cate una si asteapta rezultatele, daca este ok mergi mai departe. Daca faci multe schimbari odata si ceva o sa mearga prost, nu o sa stii care sunt cauzele. Spor la treaba.
Salut. Ai aplicat vreun tratament, ceva? Si penicilina sa stii ca este de luat in seama. Nu amesteca tratamentele intre ele, iar daca faci tratament in acvariul comunitar nu uita sa folosesti carbune pentru a elimina restul de medicamente. Nu cred ca rana ar surveni de la bataie, din ce am vazut eu la ai mei, nu sunt asa agresivi niciodata, nici chiar cu celalalt ramirez care a venit mai tarziu in bazin si nu are pereche. Cauta sa mai faci ceva teste la apa, probabil nu le convine ceva
In nici un caz. Boala care o vezi acum la pestele tau se cheama finrot si este datorata calitatii proaste a apei. Ceilalti nu au mai apucat sa faca nici o boala, au murit din cauza otravirii cu amoniu si nitrati. Daca mai ai pui, fa schimb de apa, cam30% primul si mai fa cateva de aprox 10% in urmatoarele zile sa scazi nivelul toxinelor din bazin. Intre timp poti studia. Ramane la latitudinea ta daca iti doresti mai mult, iar daca iti doresti noi vom incerca sa te sustinem si sa te ajutam sa realizezi ce iti propui.
Salut. Cel mai probabil au murit intoxicati din cauza calitatii proaste a apei. Nu intru in detalii, nu are rost. Pe viitor, daca mai vrei pesti, incearca sa te documentezi bine, 15l nu inseamna acvariu,nu pentru gupi. Incerca sa citesti despre ciclul azotului, ce inseamna valorile mari ale nitratilor, nitritilor si amoniului si vei vedea de ce au murit pestii tai. Nu cred ca au murit pentru ca au mancat mult, ci pentru ca mancarea multa pe care le-ai dat-o s-a descompus in apa si a stricat apa. Fa un topic de prezentare, unde facem cunostinta si daca mai doresti inca unul la coltul incepatorului unde vei primi sfaturi utile pentru un nou inceput.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: