In primul rand buna seara si salutari tuturor. Citesc forumul de ceva vreme dar abea acum m-am hotarat sa imi fac un cont.
Dupa cum spune si titlul topicului, as dori o recomandare de filtru extern (pentru viitor).
Detalii:
Acvariul are capacitatea de 112L ( 80 x 35 x 40), este prevazut cu capac (neon cu led), filtru stock - cel care a venit cu el (destul de marisor) , incalzitor 100W.
3 plante in acvariu (nu stiu cum se numesc) substrat pietris , cateva elemente decorative (pietre, lemne, etc).
Pesti :
O pereche de scalari marisori (9-10 cm)
2 x gurami marisori ( luati odata cu scalarii acum aroape 1 an - 7-8 cm )
4 x neoni
4 x ceva din familia tetra ( mov , putin mai marisori decat neonii - se vad in poza)
2 x corydora sterbai albino marisori (porcusori)
Filtrul "stock" pe care il folosesc acum isi face treaba de minune ( hranesc pestii de 2 ori pe zi - 6 dim -6 seara) dar ma intereseaza pe viitor ( luna viitoare - noiembrie) sa achizitionez un filtru extern.
Am vazut acest filtru extern la mai multe acvarii si apa era curata lacrima ( la acvarii de 900 + litri). La mine ca sa pot mentine apa curata lacrima, trebuie sa curat filtrul undeva la 4-5 zile.
Ma gandesc ca un filtru extern ar insemna curatare la intervale mai mari de timp ( merg foarte frecvent de la Bucuresti la Constanta si se intampla sa raman mai mult timp la Cta), plus apa super curata.
Eu am vazut ceva de genul :
https://www.jbl.de/en/products/detail/8022/jbl-cristalprofi-e402-greenline , credeti ca se merita? a mai avut cineva? pareri pro contra sau alte sugestii?
Nu ma intereseaza solutia cea mai ieftina. Buget pt filtru 300-500 RON.
PS: pozele sunt facute cu o janghina de telefon , apa este mult mai curata decat se vede in poze.