[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dextter95
Forum Index » Profile for Dextter95 » Messages posted by Dextter95
Silviu Man wrote:La inceput tine lumina la 6 ore. Dupa o luna cresti treptat. Cind ajungi la 8-9 ore poti aplica programul cu pauza de 3 ore, de ex. 3-3-6.

Da, moss-ul a fost in strat prea gros. Scoate firele sanatoase si pune in smocuri suntiri, la 1-2 cm distanta. Se unesc singure cind creste.

Daca vrei sa aplici ciclarea cu schimburi de apa, 30% din trei in trei zile timp de trei saptamini. Apoi cobori ritmul la doua pe saptamina. Cind s-a echilibrat acvariul, un schimb pe saptamina, 30-40%.

Acvariul este ciclat si este stabil. Multumesc!
Silviu Man wrote:1. Ai un program de lumina prea lung.
2. Nu l-ai plantat bine. Ai pus prea mult si s-a sufocat.

Am uitat sa specific: mentenanta odata la 1 saptamana uneori la 2 saptamani schimb cam 20 de litri de apa.
CO2 diy cu sare de lamaie si bicarbonat.
Lumina de la 12 la 9 zilnic.
Intre timp am schimbat si filtrul intern cu un extern jbl e902

Cand te referi ca nu e plantat bine te referi la intregul acvariu ca sunt prea multe plante sau doar la moss ca am pus prea mult intr-un loc. As putea sa il recuperez cumva sa isi revina?

@Apollo seamana intradevar cu Thread algae dar totusi din ce am citit apare datorita excesului de fier dar eu nu fertilizez deloc. Cum as putea sa scap de ea? Adica ma intereseaza sa tratez ,,boala" si nu doar ,,simptomul" pentru ca probabil tratand doar simptomul va reaparea...
Revin cu 2 problemute:
Salutare. Am doua problemute daca binevoieste cineva sa ma ajute:
1. Mi-a aparut un tip de alga verde care creste intr-un filament lung subtire ca firele de par. Ce este si cum pot scapa de ea?

2. Nu stiu ce sa ma mai fac cu Christmas Moss parca este parlit si nu vrea deloc sa creasca, cand l-am.plantat era totul verde acum puteti vedea in poza 2 si poza 3 cum arata.

Multumesc anticipat celor care is rezerva 2-3 minute din timpul lor pentru a raspunde!

Atasez si poze:
https://imgur.com/a/OwNUdgE

Intre timp alga verde de pe piatra s-a facut o minunatie mai bogata decat podoaba capulara a lui Base

Multumesc!
Salutare. Am doua problemute daca binevoieste cineva sa ma ajute:
1. Mi-a aparut un tip de alga verde care creste intr-un filament lung subtire ca firele de par. Ce este si cum pot scapa de ea?

2. Nu stiu ce sa ma mai fac cu Christmas Moss parca este parlit si nu vrea deloc sa creasca, cand l-am.plantat era totul verde acum puteti vedea in poza 2 si poza 3 cum arata.

Multumesc anticipat celor care is rezerva 2-3 minute din timpul lor pentru a raspunde!

Atasez si poze:
https://imgur.com/a/OwNUdgE

Intre timp alga verde de pe piatra s-a facut o minunatie mai bogata decat podoaba capulara a lui Base ??????
Lampa are putere de 7500-8000k.
La pe?ti m-am gândit la niste neoni initial sa pun si o sa ma mai hot?r?sc dupa. Iar ca plante ma gândeam sa fac gazon de monte carlo sau de cuba, în partea din spate sa pun ceva pl?tite mai înalte sa imi mascheze aparatura si peretele ( nu stiu sigur inca ce plante urmeaz? sa mai vad) si ceva anubias ca o trecere sa zic asa de la gazon la plante înalte. Având în vedere c? abia au fost achizi?ionate cel.mai probabil o sa schimb filtrul in lunile urmatoare, dar ar influen?? atat de mult?
Hei comunitate! Mi-am descoperit recent pasiunea pentru acest domeniu minunat asa ca m-am pus pe treaba. Am citit câte ceva, am întrebat pe la prieteni si am ajuns la:
*Acvariu 54 litri
*Filtru aquael fan 1 plus capacitate 320l/h
*Incalzitor 100w
*Lampa led jeneca DJ 800 - 15w (are 2 moduri de lumina atasez poze)
*Substrat fertil JBL proflora aquabasis plus + JBL manado + pietri? natural (am vrut sa fie cat mai natural) - urmeaz? s? îl plantez si sa mai pun ceva pietre

L-am pus la ciclat de vre-o 2 zile si e un pic incetosat. Este normal? Dac? ave?i ceva recomand?ri pentru un încep?tor le.primesc cu drag, multumesc!!!

https://imgur.com/a/9XnJ83P

Forum Index » Profile for Dextter95 » Messages posted by Dextter95
Go to: