[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Sugerez si un blenny la lista ta.

Poti adauga mai multi cardinali, dai din ei dupa ce ti se formeaza perechi.
Da, cam asa ceva, cu diferenta ca eu vreau sa folosesc un ventilator care trage aerul de sus si il impinge la 90°, adica direct in lungul aripioarelor. De unde si nevoia patologica de a gauri radiatorul. Astfel pot ascunde tot ventilatorul in radiator.

Ideea era ca la sfarsit sa arate slim and sexy.
Daca la final provoaca erectii, inseamna ca mi-a reusit.
Da, vreau sa aplic doua piese de plexiglass.
Cea de pe spate va avea perforatii in mijloc ca sa intre aerul spre radiator. Pe asta o pun din plastic colorat mat (ma mai gandesc ce culoare sa aleg). Aerul va iesi la capatul radiatorului, sau daca pun capace si in laterale, as putea face niste fante in capacul de plexiglass la marginile laterale, deasupra canalelor dintre aripioare.
Cea de pe fata va avea un distantier pe margine, sa-mi creeze loc pentru leduri. Aceasta va fi transparenta.

Singura problema e ca mai am de polizat putin in aripioare pentru a obtine suprafata plata necesara montarii ventilatorului.

Iar Dremelul meu da semne ca are nevoie de reparatie sau inlocuire, cred ca l-am supraincalzit si i-am stricat ceva, nu mai mentine turatiile si face un huruit.
Am scris la garantie, deocamdata n-am primit raspuns.
Posibil sa ai dreptate, fara o necropsie nu o sa stii niciodata.
CristiC wrote:
Cuprul din cate am vazut (cel putin Cupramine),le da la ficati,scapi de gris,dupa aia se face pestele ca biscuitu' dunga si pana la urma moare.

Cupramine nu face pestii slabanogi.

Daca tratezi insa un peste cu viermi intestinali cu Cupramine, e foarte probabil sa obtii rezultatul de mai sus.

Citeam undeva ca 50% din pestii care intra in hobby au paraziti intestinali.
De aceea multi distribuitori trateaza toti pesti contra viermilor. Unii trateaza profilactic pestii cu Cupru, desi probabil mai intelept e sa-i tii sub observatie si sa tratezi doar daca apar semne de boala.
Rezultatul final pe ziua de azi:

dan.pavelescu wrote:Vezi tu, discurile alea nu sunt indestructibile. Ai grija cum bagi printre aripioare si apoi sa te uiti cum iti zboara OZN-ul pe langa urechi..

Am avut noroc de un disc de 38 mm de la Dremel special pentru taiat metal.

Ma gandesc ca in acest stadiu pot incerca sa bag printre aripioare un disc pentru taiat si sa tai aripa aproape de baza, apoi sa sectionez pe margini si sa scot o bucata mai mare de aripa de-odata.
Am terminat jumatate din lucrare (unele aripioare sunt aproape gata, altele doar jumatate).

Ok.
Am ales Dremel 3000 cu extensie flexibila.
Si nu imi pare rau, e scula de scula.

Rezultatele dupa o aproape o ora de frezat:

Uite aici cum faci bypass cu fir.

dan.pavelescu wrote:Pai.. nu pricep. Daca e chel, de ce dai o poala de bani pe acvariu? Nu mai bine gasesti o firma care sa-ti lucreze frumos un bazin?

Tre sa vezi acvariul cu ochii tai ca sa intelegi de ce.
Nu gasesti o firma sa-ti faca acvariul la acelasi nivel de finisaj si la fel de bine gandit.
Cine a vazut sau are, stie.

Ideea e sa nu iti bage ei pe gat un anume skimmer si o anumita pompa si nu stiu ce lumini.
Iei baza si cladesti pe ea cu ce-ti place tie. Asa scade costul total, stim cu totii ca ne place sa modificam si sa upgradam orice vine standard.
ocean wrote:Arata bine acvariul, probabil ca si partea tehnica e la fel de "prezentabila"judecand si dupa lampa

Acvariile Red Sea Reefer sunt chele, adica:
- acvariu
- sump
- container ro cu instalatie ATO
- tevaraie
- ciorapi de filtrare mecanica cu tray

Ce nu e inclus:
- pompa de retur
- lumini
- skimmer
- reactoare
- moai

Exista si o varianta Red Sea Reefer Deluxe unde totul este inclus (adica si lumini AI Hydra52 HD), dar e rezervata pentru boieri.

Doar nu crezi ca o sa cumpar si luminile, prefer sa pun o tiganeala facuta cu mana mea, sa se vada ca-i acvariul meu.
Trezesc acest topic din uitare cu un anunt:
Red Sea a anuntat ca vor lansa anul acesta doua acvarii Reefer Peninsula, de 500 si 650L.

M-am abonat deja pentru unul de 650 atunci cand vor fi lansate.

insoso wrote:Multumesc pentru sfaturi , ideea e ca nu am nici "echipamentele" necesare sa verifica daca e de la LED ars / fir desprins sau de e ars altceva

Tot ce am e un pistol de lipit si cositor

Ai nevoie de:
- o surubelnita sa deschizi carcasa
- un fir metalic

Faci cum ti-am zis mai sus.
Probabil ca ai un led ars.

Pana la urma, are ldd-uri de la Meanwell pe post de drivere, sau a ramas cu driverele externe?

Daca ai sursa cu curent constant, ia un fir metalic si fa bypass (uneste + cu - de la acelasi led ca sa scoti acel led din circuit) pana cand gasesti ledul cu probleme.

O poza iti aducea mai multe raspunsuri, incercari de ajutor.
Am decis sa-mi iau un dremel cu mandrina, cu reglaj al turatiilor si extensie flexibila. De asemenea, vreau sa ii iau suport pentru a spori precizia operatiunilor.

Pe moment citesc documentatii https://www.dremel.com/en_US/
dan.pavelescu wrote:Pune si clipul/poza, maestre

Dar stiu ca n-ai rabdare, maestre.
E o lucrare de arta, dureaza.
E o sculptura moderna in aluminiu.
Operatiunea continua (incetisor, dar in siguranta):

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: