| Message |
|
|
|
De vreo saptamana au aparut pe frunzele plantelor (culmea nu pe toate plantele) ca niste fire de par , care tot cresc , ma gandesc ca ar fii alge.. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap de ele ?? Mentionez ca am un acvariu de 54 l , 4 neoni , 2 ramirez , 1 cory , de 3 ,4 zile am inceput sa bag co2 , lumina artificiala o tin in jur de 8 , 9 ore , iar acvariul nu sta in lumina puternica , filtru extern ... ce recomandati sa bag : 2 oto , sae , sau ancistrus ? sau sa inlocuiesc plantele respective.. Multumesc anticipat !!! Pozele sunt invers.... Folosesc o instalatie co2 JBL ProFlora bio160 2 , trebuie tinuta permanent ?
|
 |
|
|
|
De vreo saptamana au aparut pe frunzele plantelor (culmea nu pe toate plantele) ca niste fire de par , care tot cresc , ma gandesc ca ar fii alge.. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap de ele ?? Mentionez ca am un acvariu de 54 l , 4 neoni , 2 ramirez , 1 cory , de 3 ,4 zile am inceput sa bag co2 , lumina artificiala o tin in jur de 8 , 9 ore , iar acvariul nu sta in lumina puternica , filtru extern ... ce recomandati sa bag : 2 oto , sae , sau ancistrus ? sau sa inlocuiesc plantele respective.. Multumesc anticipat !!! Pozele sunt invers.... Folosesc o instalatie co2 JBL ProFlora bio160 2 , trebuie tinuta permanent ?
|
 |
|
|
Humbert wrote:Pestilor pe care ii ai chiar le place apa mai calda, dar trebuie sa ai ph acid si suficient oxigen in apa. Plantelor nu le place, deci daca ai plante la care tii, ar trebui redusa temperatura pana la un 27 max.
O sa presupun ca nu ai plante si ca esti incepator, deci ce iti recomand eu este sa maresti aerarea - fie valurind suprafata cu out-ul de la filtru, fie cu o pompa de aer. Si daca nu depasesti 30 de grade, ar trebui sa fie ok.
Am un anubias care rezista bine si 2 care nu stiu cum se numesc , la care au inceput sa se innegreasca frunzele.. Am pus de 2 zine cate 5 ml de fertilizator ferropol jbl . Ma gandeam sa mai pun 2 3 plante .. care sunt mai potrivite pentru 28-30 grade ? Multumesc
|
 |
|
|
GeoCri3772 wrote:Pentru neoni si pentru sanitar e mult .pentru ramirez e ok . Decât ventilator mai bine bagi niste cubulete din alea din plastic cu apa in ele ,le bagi la congelator apoi in acvariu  sau si mai simplu dai incalzitorul la o alta temperatura ,ma indoiesc c? ai in casa la tine e asa de cald incat sa fie in acvariu 29 de grade .
Asteapta si raspunsurile altor colegi ,eu personal nu am avut probleme niciodata cu temperatura.
Incalzitorul nici nu este bagat in priza...nu are rost pentru ca si asa este cald afara. Da este cam cald la mine in casa....
|
 |
|
|
|
Salutare , am un acvariu de 60 l , 2 ramirez , 4 neoni , sanitar . Apa in acvariu are temperatura de 29 grade , este prea mult ? am nevoie de ventilator ?? ce imi recomandati ? Multumesc .
|
 |
|
|
|
Într-adev?r , o sa optez pentru neoni , iar in leg?tura cu plantele o sa caut denumirile amintite mai sus sa vd care se preteaz? pentru mine...
|
 |
|
|
|
Echipa = mascul + femela (glumeam eu cu echipa) , vreau sa pun cateva plante naturale cu frumnze mai maricele .. imi plac mult , cat despre substrat vreau sa pun un pietris cu granulatie 2-3 mm . Am zis sa incep cu viviparii , pentru ca nu sunt foarte pretentiosi... Nu am inteles faza cu piranha....
Multumesc pentru ajutor si sfaturi !!
|
 |
|
|
|
Ma numesc Pagidean Andrei sunt din Bucuresti am 34 de ani , am mai cochetat cu lumea acvaristicii in tinerete , dar atunci nu prea dispuneam de fonduri ca sa dezvolt prea mult aceata pasiune. Revin acum asupra ei si datorita copiilor carora le cam plac pestisorii in acvariu, momentan sunt in cautarea unui acvariu , ma deschis un post referitor la aceasta tema cu cateva intrebari ... sper sa primesc lamuriri de la colegii mai experimentati si nu mumai !
Am aruncat un ochi prin sectiunile acestui forum si imi place ce vad... Apa limpede la pesti !
|
 |
|
|
Multumesc pentru raspuns Mihai , m-am hotarat la acvariu Diversa curb, un filtru intern jbl cristalprofi i60 greenline , un substrat jbl aquabasis , pietris negru .... referitor la pesti , o echipa de molly , o echipa de guppy , 3-4 neon , o echipa de xipho 
|
 |
|
|
|
Buna ziua , doresc sa -mi achizitionez un acvariu , clasic 54-60 l pompa aer , incalzitor , filtru ,am citit pe forum referitor la ciclarea apei , la pestisorii sugerati incepatorilor .. Pentru inceput am 2,3 intrebari,nelamuriri : 1: pe timpul ciclarii apei (2-4 saptamani) , este posibil ca apa sa se tulbure , devenind apoi curata ?
2: in momentul schimbului partial de apa (10-30 % din volumul apei) este necesar sa scot pestisorii din acvariu ?
3: ce furtun,pompa i-mi recomandati pentru aspirarea impuritatilor din substratul acvariului ? (traba asta se poate face im momentul schimbului partial de apa , sau este
indicat sa se faca periodic ?)
Multumesc anticipat celor ce vor posta lamuriri referitor la nelamuririle mele !
|
 |
|
|
|
|