[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
La rugamintea unui prieten postez acest anunt: cumpar acvariu, ofer maxim 150 lei. De preferat din pitesti deoarece e greu cu transportul.
Lipsesc cateva detalii, folosesti si un controler cu sonda? Unde se afla numaratorul de bule si are si el supapa de sens unic? Iti arunca depunerile doar in momentul in care deschide electrovalva sau se intampla aleator? Probabil si pozele de la locul "faptei" vor fi utile, poate cand ajungi acasa poti pune 1 poza 2.
2 Nu este necesar
3 Opreste-o, doar indrepti iesirea de la filtru spre suprafata pentru o usoara valuire, aceasta valuire va asigura schimbul de gaze necesar orataniilor tale
4 lasa fara pauza
6 pobabil ca masculul sau nici unul, femela poate va fi omorata pana atunci de mascul
1 pietrisul ala de granulatie mare trebuie scos.
2 Plantele au nevoie de co2, iar pestii nu produc asa ceva
3 daca vrei plante nu mai baga aer, o usoara valuire este suficienta
4 La ce plante ai tu acolo nu da mai mult de 5 ore acum
5 nici gand sa bagi scalari sau ramirezi acolo, uita de ideea asta. Poti face bazinul pentru 1 beta sau cativa gupy, eventual pune mana si studiaza si tu cate ceva sa vezi cam care sut compatibilitatile pestilor, ce cerinte au .
6 nu lasa in acelasi bazin masculul cu femela de beta, cu atat mai mult nu baga 2 masculi in acelasi bazin
7 NU mai baga nici un peste pana nu se termina perioada de ciclare
Salut Emil. Colegul nostru cred ca a tras concluzia de la piatra aceea. Ar fi bine sa ne dai mai multe detalii depre bazinul tau, ce filtrare ai, ce marime, daca bagi sare in bazin sau nu, ce lumina ai s.a.m.d. Uita-te si tu pe forum sa-ti faci o idee cam cum trebuie sa-ti prezinti bazinul si implicit ce te doare. Bineinteles ca nu esti primul care are probleme cu plantele, cea murdara se umple de alge iar cealalta trebuie scoasa din bazin pentru ca a murit si se descompune, stica apa. Nu-mi dau bine seama, dar cred ca ai si un fundal cu plante, ma cam incurca sa-mi dau seama cam cate plante ai tu in bazin. Dupa ce vii cu ceva detalii, vor veni si indrumarile mai la obiect, ca sa zic asa.
Salut. Te rog sa detaliezi putin din ce consta acel filtru de substrat, cum este gratarul acela, este din bucati si la ce il/le conectezi? Buretele o sa-l pui pe pompa de aer?
Vand o cantitate considerabila de plante formata din tunderea bazinului meu(tot ce este tuns sunt varfuri de la 10 cm in sus) + vreo 7-10 sau mai multe criptocorine gren si brown, si mai mari, si mai mici, cateva sagitaria subulata. La pachet mai pot adauga si o bucata din anubias, la cerere doar. Plantele se afla momentan in 2 ligheane, sunt taiate azi 22. 02.2014 in jur de ora 11. Pretul intregului pachet este de 50 ron, trimit si prin posta la care se adauga preul coletului. La cerere se pot trimite poze prin pm sau email. Telefon de contact 0729964418.
Ce volum are bazinul tau, eventual fa-ti un jurnal unde sa neputem uita cand dorim o informatie despre bazinul tau si sa putem concret sa incercam sa-ti zicem cate ceva.
Cat despre micro, nu folosesc acest tip, eu la bazinul meu folosesc jbl feropol si feropol24, aditia o fac undeva la vreo ora dupa ce se aprinde lumina cu feropol 24 iar feropol 1 dat/saptamana a doua zi dupa schimbul de apa.
Aici ar fi foarte buna o parere a celor care cresc acesti creveti, pot lamuri si detalia mai bine. Bee shrimps traiesc intr-un ph 6.2-6.8. Nu scrie nicaieri in specificatii ca acest substrat va tine ph'ul undeva la 6.5, aici iar ar fi buna parerea celor care il folosesc. Ce ti-am recomandat eu este un dekoline carat6, banuiesc ca sunt mai multe tipuri de substart fertil, totul este sa gasim informatia corecta.
Salut. La punctul 1, pot sa-ti spun ca lemnele in apa cu timpul nu isi mai pastreaza culoarea, deci diferente mari intre mopani si mangrove nu prea sunt in aceasta privinta.
2. Substrat fertil special pentru creveti poti folosi fertil soil, eu as alege nuanta neagra "Fertil soil is ideal for keepingand breeding BEE SHRIMPS(caradinas) as well for all fish requiring soft water. Fertil soil don't have to be rinsed, the water stays clear. The ph, kh, gh could drop, a regular control of these values is advised. Add tap water when the kh drops 3 and ph below 6.5". Ti-am scris cateva specificatii de pe punga de fertil soil care o am eu cu granulatie de 3-5 mm.
La punctul 3 nu ma bag la sfaturi, deci cam asta a fost . Cu stima, Narcis.
Salut. Da si tu ceva detalii despre cum este iluminat bazinul tau. Probabil acel biofilm si algele au legatura cu lumina, banuiesc eu, plus ca este cam devreme sa te apuci sa fertilizezi macro deoarece plantele tale nu sunt acomodate inca, nu poti face un calcul al consumului de nutrienti. Nici co2 se pare ca nu ai, deci lasa macro linistit o perioada.
Eu in locul tau as lasa lumina mai mica(daca ai posibilitatea), as mari doza de ec de 3, 4 ori, cules biofilm manual pana la disparitie. Ai mai pute baga si apa oxigenata, combinata cu schimburi de apa in ziua urmatoare.
Eu ma gandeam in felul urmator: substrat fertil nu ai, de lumina nu stiu nimic sa comentez, de fertilizat nu fertilizezi nimic, pesti cat pentru 2, 3 bazine, filtru scos din uz la diferite perioade de timp si tot asa. De aceea sfatul meu a fost sa incerci sa te documentezi mai bine, iar cand vei acumula destula informatie sa incerci treci mai departe.
Daca vrei ce este mai bun pe piata, foloseste gieemann, combinatia este buna 3/1.
NU este nevoie sa mai tii acel furtun, oxigenarea apei si schimbul de gaze se face prin usoara valuire a apei de catre filtru. Nici de co2 nu ai nevoie noaptea, dar poti sa-l tii. Cat despre parvula, nu cred ca ai conditiile sa-ti creasca, mai bine mai te documentezi si te apuci sa cresti plante mai pretentioase cand poti sa le oferi conditii.
Salut. Ne dai si noua ceva detalii despre schimbarile pe care am auzit ca vrei sa le aduci la lumina, ce leduri vrei sa folosesti, pastrezi tot cele 4 reflectoare?
Foarte misto melci aia. Ceva parametrii la apa poti sa ne dai, stiu ca melcii astia preferau o apa moale. Faci si aditie de co2?
Mare noroc pe unii sa aiba o camera la dispozitie doar pentru ei
Sa ai spor la treaba, ai ceva de slefuit si de lipit. Sunt curios ce forma ai dat la acvariu daca zici ca e altfel O sa folosesti si instalatie de co2, parca unor shrimpi le trebuie un ph mai mic? Sau vei folosi altceva pentru un ph mai mic?
Salut. Lucrurile vad ca au inceput si pe aici sa se miste si ai si dat comanda de stand, sticla filtre. De ce ai optat pentru filtru de substrat? Te-ai gandit si cum o sa le iluminezi, ce substrat o sa folosesti.
Si daca tot te-ai apucat, ai bazin cu plante, faci unul pentru africani, bagi vreo 10 pentru shrimpi eu zic sa te gandesti si la o instalatie de osmoza sa pregatesti si un saratel .
Eu zic sa nu te mai complici, pune oala la fiert. Nu trebuie sa intre toata buturuga, o lasi cat intra si o intorci pe partea si cu partea care a stat afara sa fiarba si aia. Lemnul va trage mult mai repede apa asa decat sa-l lasi "la inmuiat". Eu am tinut o radacina vreo 2 luni sau mai bine in galeata si tot plutea, dupa ce am fiert-o nu a putut sa se mai ridice
Ma bucur ca am putut sa te ajut, stateam mai mult dar totusi e bine ca am terminat.
Operatiunea a decurs cam asa: marti am avut o scurta vizita a colegului Cristi ( typcrys ), am taiat cateva fire de la mine ce era mai mare si am plecat sa facem marea schimbare (cu tot alaiul, cu galeti, foarfeca, penseta , teste de apa si oarece bacterii, ca mai aveam prin casa). Am scos jumatate din apa din acvariu intr-o galeata de 15L, am bagat pestii in ea si filtrul sa mearga pana terminam. S-a scos tot din bazin, s-a decolat, s-a spalat bazinul si clatit pietrisul. Un alt prieten al lui Cristi, Ionut a pus colant negru pe spatele acvariului(care de fapt era fata dar l-am lasat asa .S-a pus substratul, apoi am pus pietrisul, am bagat vreo 2 degete de apa si in graba am facut si replantarea acvariului, l-am fixat la locul lui si l-am umplut cu apa(ce am pastrat in galeata de 15l si completat. La sfarsit, ceva bacterii, cate mai erau, sa ajute . Testele de amoniac au iesit ok(le-am facut inainte de a incepe modificarile), sa speram ca o tine tot asa. Ph'ul era pe la 7, kh undeva la 6. Cu aditia de co2 din bomba si daca o sa mai poti sa adaugi si easy carbo ph'ul va mai scadea putin, le va place la plante.
Cam asta a fost, sa te bucuri de el. O zi buna, Narcis.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: