[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

http://www.ebay.co.uk/bhp/light-hanging-kit

Nu pun tiganeli de alea.
Ma bate gandul sa suspend lampa de un quadropter care sa-si ajusteze inaltimea in functie de perioada din an, controlat tot de controllerul lampii.

Acum mi-am adus aminte ca lampa asta am facut-o pentru RSM130, . Adica o bag in capac, n-are nevoie de atarnatoare.

Am uitat sa zic ca aseara am mai facut un pas inainte: am taiat pe dimensiuni doua geamuri de acrylic transparent de 2mm.

Maine imi vine si placa de aluminiu pentru inchis spatele lampii - cel cu racirea (ventilator, aripioare). Va trebui pilit la dimensiuni plus perforat pentru intake-ul si evacuarea aerului de la ventilator. Sa vezi ce de munca si acolo.

Aveti idee cum se pot suda usor si estetic doua bucati de aluminiu? Ideal fara lipici, vreau comunicare termica buna.

dan.pavelescu wrote:Cand o fi gata lampa asta (prin 2018), te rog eu din suflet, n-o scapa in acvariu.

Sefule, sa stii ca cealalta lampa, pe care am scapat-o de doua ori in acvariu:
- ledurile merg fara probleme
- a doua oara, noul ventilator nu s-a ars (recomand ventilatoarele Prolimatech).

La lampa asta, partea led si electronica va fi izolata de apa, doar ventilatorul va fi expus, deci scapatul in apa nu va reprezenta o problema prea mare.

Din pacate, ai atins un punct sensibil - nu m-am gandit cum o suspend deasupra acvariului pe care nu-l am.
Variantele ar fi 16x3 sau 16x5 leduri:

Am incercat sa ma dumiresc de lampa.
Deci, inteleg ca nu e nevoie de crestere plante, ci de o tiganie pentru ales orice temperatura de culoare simte sufletul proprietarului.

Ca atare, ma gandesc ca cel mai bine mergi tot pe benzi de leduri, RGB, de genul asta:

http://m.ebay.com/itm/DC12V-5M-5050-300LED-Strip-Light-car-DRL-DIY-tape-lamp-Black-PCB-Waterproof-IP65-/232027231441

cu un controller RGB.

http://m.ebay.com/itm/DC-12V-24A-288W-RGB-44-Key-IR-Remote-Controller-LED-SMD-5050-3528-Strip-Light-/301773015423

Apoi puneti muzica disco si folositi dupa voie telecomanda.

Acum ca am cam rezolvat cutia, incep sa ma gandesc la electronica.

As vrea sa folosesc BlueFish Mini wireless controller.

Pentru leduri, voi folosi cel putin trei SunArray x16 Reef, cu canalele inseriate. Unul din module va avea si senzorul de temperatura atasat.

Pe partea de drivere, LDD-1200H pentru Royal Blue, LDD-1000H pentru White, LDD-700H pentru Blue si Violets si LDD-350H pentru Reds. Un SCV sau buck driver pentru controller si ventilator. Totul va fi integrat in lumina propriu-zisa.

Mi-a venit masca de acrylic transparent, am mers pe 2mm ca sa reduc grosimea totala si cantitatea de lumina pierduta.
Luni ajunge si placa de aluminiu, am mers tot pe 2mm grosime.

Alt scurt update:

kirucd wrote:E nu, ii spui niste dimensiuni si cand vede bazinul nu isi da seama ca e aproape dublu

+1
Pune lumini led Interpret, tuburile sunt protejate si la submersie.
Ai reusit sa ciclezi acest acvariu, sau o faci cu scalari in el?
E jenant, teava aia nu costa mai mult de 50 de lei cu toata umflarea de pret specifica brandului.

De la cine ai cumparat acvariul? Poate iti pot da ei teava de la altul.
Sau contacteaza Red Sea pe Facebook, dai un pm si explici problema.
Sunt sigur ca ei pot afla unde e cea mai apropiata teava.
La Charterhouse am verificat si eu si nu avea teava ca spares.
bpaul wrote:um02122 stiu! Nu m-am suparat sau ceva.
Apreciez ajutorul ;)

Uite cum arata ultimul meu bazin (ce e verde nu e GSP). Tine cont ca am cinci ani de experienta cu marinele si patru acvarii sarate in living room.

kirucd wrote:In Mauritius in Oceanul Indian eu i-am vazut in bancuri de cate 50-100 de pesti. Si nu erau juvenili.

Swingeri.

Poate ca asta le lipseste, sexul salbatic si pervers.
Eu nu am zis cu rautate ce am zis.
Intreaba-l pe Koala de mr saltwater tank pe pm, sunt sigur ca o sa-ti foloseasca.
Exista un tip care traieste in Statele Unite numit Mark Callahan, Mr Saltwater Tank.
El imparte hobbyistii in:
- tank dabler
- reef enthusiast
- reef junkie.

Daca esti tank dabbler si nu intelegi asta si te arunci la corali pentru care nu ai echipamentul, expertiza si entuziasmul sa-i tii in viata, sfarsesti cu un tank confuz.
Are pe site un ghid despre tipuri de bazine si hobbyisti si cum sa obtii maximul de satisfactie cu maximul de efort fizic, material si temporal pe care esti dispus sa-l depui.

Parerea mea e ca asta e problema ta in acest moment.
Nu zic ca nu poti sa abordezi si corali mai pretentiosi, doar ca nu o poti face in sistemul actual cu echipamentul actual si cu experienta de acum.

Parerea mea e ca daca te concentrezi pe diferitele tipuri de corali moi, acest acvariu iti va aduce mult mai multe satisfactii cu bani mai putini.
cazanradudaniel wrote:Cei de la Red Sea mi-au spus ca as putea sa o gasesc rapid la Charterhouse Aquatics (Londra)... Avem vreun un coleg pe acolo?

Codul piesei: R42202 - Aquarium inner downpipe RF-250/350

Cei de la Red Sea puteau sa-ti trimita teava.
Avand in vedere cati clienti au in Romania, sistemul de distributie deficitar, lipsa pieselor de schimb, ar fi trebuit sa ti-o dea gratis.

De la Charterhouse Aquatics poti comanda cu livrare direct in Romania pentru non-livestock.
On 2/26/2017 2:36 AM, um wrote:
Good morning,

I'm interested in integrating the BlueFish Mini Controller into a DIY light fixture.

1. I couldn't find the size diagram of the controller 
anywhere on the website. Having the Lxlxh in mm and the location of the fixating screws on a diagram would help with design and planning.

2. It is stated that the BlueFish Mini Controller is compatible only with the MeanWell LDD-H. Is it compatible with the newer LDD-1200H and LDD-1500H?

3. Would the wireless capabilities be affected if placed inside a aluminium heatsink?

Thank you in advance for your help!
Andrei

Hi Andrei,

We have a 3D design model here:  https://3dwarehouse.sketchup.com/model.html?id=u27db85df-2d7e-4ddf-8cb6-3ab23ca191ec

I hope that helps with your design.  The Mini will be compatible with anything that can accept a 3.3V PWM signal.  It looks like the LDD-1500H can accept 2.5-6V signal according to the datasheet, so it should work fine. 
Placing the unit in or directly next to metal will affect the antenna, but it may not be a problem.  If the fixture will be close to your wireless access point, I wouldn't worry to much.  Otherwise I would suggest experimenting before finalizing the position of the controller.  You can view the wireless signal strength in the status screen.

Hope that helps,
Spencer
Sau 3. Vine fiul lui Jacques-Yves Cousteau si planteaza corali din Marea Rosie, cu zooxanthelae rezistente la temperaturi de 31°C.
Am luat smirghel, o sa iau la nivelat la mana.
Am inceput sa ma gandesc la capace, nu pot pune ledurile si LDDurile pana cand nu termin cutia.
Ma bate gandul sa folosesc la partea superioara o placa de aluminiu de 2mm, cu perforatii pentru intrarea si iesirea aerului.
Pentru partea cu ledurile, ma gandesc sa fac rama de distantare din sine de aluminiu de 5-6 mm pe care sa atasez un geam de acrylic de 2-3 mm.
Peste leduri voi pune o masca ca sa nu se vada firele si gaurile. Totul va fi etanseizat cu silicon si fixat in suruburi de aluminiu.

Mai ramane sa decid ce leduri folosesc, in ce cantitati, de cate LDDuri e nevoie, daca integrez un mini controller wireless, cu ce controlez ventilatorul (exista senzor termic pe placutele multicip pe care vreau sa le folosesc). Ideea e sa fie usor de desfacut pentru reparatii, deci voi incerca sa folosesc mufe intre ventilator si controller, intre leduri si LDDuri, iar placutele led vor fi fixate cu suruburi.

Apoi va trebui sa fac decuparile pentru electronica si ma gandesc, poate si un strat de vopsea la exterior, pentru un look profesional.

Am terminat partea bruta, banuiesc ca acum urmeaza partea de finisare.
Am nevoie de niste smirghel si rabdare.

Legat de filmul de suprafata, ai nevoie de skimmare de suprafata, fie un sistem overflow, fie de o pompa cu skimmare de suprafata precum cea de la Eheim.

Legat de piatra, aceea se inlocuieste treptat, nu poti scoate tot deodata. Oricum, e mai simplu sa inlocuiesti mediul antifosfati pana sugi fosfatii fixati decat sa inlocuiesti piatra.

La polyp bailout, as zice ca valori aiurea la Alk/ pH, NO3/PO4 pot produce probleme acut, iar cronic pierzi LPS daca nu mentii Ca si Mg in parametri buni.
Desigur, lumina si flow adecvat coralilot pe care-i tii sunt de asemenea importante.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: