[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Asa cum a zis deja lumea, pompa aceea e mult prea puternica pentru bazinul tau ... nu ai ce face cu ea ! ... schimb-o cu una de 4-5 ori mai mica, sau da-o pe ceva mancare, accesorii, orice ... sau, fa-ti un bazin mai mare [ 3-400 litri ] ...
Nu pun deloc intarituri transversale ... doar longitudinale ... am pus cate doua fasii de sticla de grosime 10 mm, late de 40 mm fiecare, suprapuse si lipite intre ele pe toata suprafata ... deci, un streif rigid de sticla de 20 mm grosime ... acesta este lipit la buza superioara a acvariului si are rol de "rama", adica tine geamul drept ... cel putin asa sper ...
... la bazinele Juwel, cutia aceea ( in care sta filtrul intern ) este prinsa in puncte de silicon ... tragi de ea pur si simplu si o dezlipesti ... apoi cureti cu o lama ascutita resturile de silicon de pe geamurile acvariului ... asta e tot ...
Decorul a fost facut asa in ideea ca voi pune niste pietre misto de tot ... pe care sa le pot schimba daca asa imi vine cheful vreodata ... daca il faceam ca in poza aia veche [ spectaculos, ce-i drept ], nu puteam sa-l mai modific apoi ...

... cu avataru' ... o s-o fac si p-asta, oh tu, Stralucitoare Lumina a Lumii ...

@Danutz :
... scoate si macrognatusul ... pe langa ce-a zis deja George mai sus ...
In seara aceasta am lipit ( impreuna cu Dragos - matrix ) backgroundul ... e gata fixat in bazin si asteapta nerabdator sa fie pus in valoare ...

... a iesit foarte bine si sunt super multumit de lucrare !!! ...

image

image
Daca dublezi cele 4 placi verticale, atunci poti folosi oricare dintre cele 2 variante prezentate ... eu asa as face, placile dublate se pot cantui frumos cu ABS lat si astfel dormi linistit ...

... nu pune picioruse de reglaj, lasa standul sa se sprijine pe toata suprafata placii de baza !!! ... daca podeaua nu este perfect plana, fii sigur nu o sa te deranjeze foarte tare [ ridici nivelul apei pana sub capac ] ... insa, conteaza foarte mult ca greutatea ansamblului [ bazin, pietre, nisip, etc ] sa se distribuie pe o suprafata cat mai mare ...
@mihai_alex :

... fiecare amanunt al lucrarii are pretul sau, stabilit inca de la bun inceput ... in oferta initiala era inclusa si "mobila" acvariului, adica imbracarea in PAL a stativului precum si confectionarea capacului ... in cazul meu, am ales sa fac mobilierul cu tamplarul care imi mobileaza si restul apartamentului ( din motive ce tin de alte considerente, nu de bani ) ...

@arcibal_k35 :

... din pacate nu am ce poze sa va arat ... asta e bazinul "la gata", cu intaritoare si cu lipiturile curatate ... e "bun de umplut", cum s-ar zice ... nu am reusit sa ma intalnesc astazi cu Matrix, asa ca decorul va fi lipit de abia saptamana viitoare ( plec la un weekend prelungit de offroad )

image
... se lucreaza frenetic la finisarea lipiturilor si la curatarea bazinului ... maine, poimaine sper sa montez, impreuna cu Matrix, background-ul facut din polistiren ...

... am "aranjat" buturuga, i-am rotunjit toate varfurile ramurilor, am curatat-o de resturile de coaja ... acum sta la inmuiat, ancorata de o greutate de 10 kg, pe fundul unui butoi cu apa ...
@toto :

... ideile bune sunt de obicei si foarte simple ... uita-te pe la Galeria Foto si o sa vezi ca lumea isi face bazine paralelipipedice ... bazine la care lungimea este cea mai mare dimensiune a acvariului ...

... ceea ce vrei tu este o constructie de sticla, inutila dpdv acvaristic :
- iluminarea corespunzatoare va fi ceva imposibil de realizat la costuri decente
- intretinerea lui periodica va fi un chin
- amenajarea lui ( nisip, pietre, lemne, plante ) va fi o gluma obosita
- pestii vor sta in primii 50 cm de apa de la suprafata ... in restul bazinului nu se va aventura nimeni ...
- etc., etc. ...
Merci de oferta !

... daca nu gasesc la noi, atunci am sa apelez la tine ... am camion de marfa care trece aproape saptamanal pe langa Sibiu, asa ca n-ar fi o problema transportul ...
Backgroundul din polisitiren a fost terminat ... am ales si pietrele care vor constitui "stancaria" ... mai am de finisat cate ceva la buturuga ( de taiat / rotunjit niste cioate de pe partea din spate ) ... imi trebuie o mana de Valisneria gigantea, gasesc pe la cineva ? ...

image
RaresLuc wrote:
g.g wrote:Lasa vrajeala si nu mai da din casa

Ti-ai luat discount mare pentru reclama.

Miroseam eu ceva )

Cred ca va banez pe amandoi ... sunteti offtopic !
Acesta e pretul ! ... lucrarea este complexa si de anvergura - eu iau de fapt de la ei un sistem complet, de la A la Z ... nu sunt interesat atat de mult sa fie ieftin, acvariul acesta e pentru mine si pentru sufletul meu, asa ca prefer "sa dau un ban", dar sa iasa super misto totul ! ... si, pana acum, totul a decurs exact asa cum m-am asteptat !!! ...
Salutare si bun venit pe forum !
Sa stii ca e asa !

- baietii sunt de nota 10 cu felicitari !
- stativul este o lucrare de exceptie, are suduri corecte si bine finisate, este vopsit in camp electrostatic si are montata pe el placa de PAL ( frumos cantuita cu ABS )
- geamurile sunt taiate perfect, cu unghiuri corecte si cote exacte, slefuite frumos si fara cusur

... pana acum sunt incantat de modul in care decurge operatiunea Marele African ...
Sa stii ca nu e o problema transportul sticlei in alt oras ... probabil ca nici lipitul nu e o problema, bani sa ai, ca baietii vin si la CampuLung ...
Iti sugerez sa iei legatura cu cineva care face acvarii la comanda ... ii spui dimensiunile si vei primi o oferta de pret, conforma cu cererile tale ... bazinul meu a costat ~ 400 euro si in pretul acesta am primit totul ( sticla taiata, slefuita si adusa acasa, precum si lipirea propriu-zisa a bazinului ).
Citeste primul topic de pe aceasta pagina ... sunt informatii suficiente acolo ...

Bun venit !
@mihai_alex : ... acvariul 400 / stativul 400 ... te rog nu mai scrie cu "k" ! ... merci !

@restu' lumii : ... astazi a venit George si am terminat de lipit acvariul ... au ramas de pus streifurile superioare ( intaritoarele ) ... restul pozelor sunt la galerie ...

image

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: