[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Vezi ca am scris de P.demasoni deja [ pagina 2 a topicului ] ... pe scurt, sunt rai de tot, iar masculul dominant ii omoara pe ceilalti masculi ...
Carmelita y Leoncio ... e limpede ca lumina zilei ca tre' sa fie "pereche" ...
Acu' am vazut mesajul ... stai linistita, nisipul ala nu e calcaros deloc ... si eu am in bazin tot nisip de Hornbach [ cred ca e cea mai buna solutie actuala ] ... eu nu l-am spalat deloc pe al meu, era si greu sa spal 3 saci de nisip in cada ...

... e doar praf fin, o sa se duca tot in filtru ... lasa filtrele sa mearga o saptamana si dupa aia spala-le ... eventual, baga o pompa interna sa vanture apa ...
Apai dragul mieu, cum sa-ti zic ? ... am tras neshte chefuri cu "stim noi cine, nu spui cine, persoana importanta" de-am rupt ficatu-n mine ...

... gratare monstruoase [ carnati picanti, carnati de oaie+vita, mici, pulpe de pui, ceafa de porc, cotlete de porc ] ... mujdei de usturoi facut pescareste cu rosii coapte si ardei iute tocat maruntzel ... porumb copt in jar si tuica dulceaga de corcodushe ... placinta dobrogeana cu branza sarata, mare cat roata de la caruta ... apres, cand "grataru' o fo' gatat, iara kila da tuica ni s-o asezat crestineste in stomace", am purces la nobila indeletnicire de golire a unei bardaci de fro' 5 litri vin alb, demisec, de la rece ... a fost ceva de vis !

PS : ... spectacolu' s-a repetat, cu aceeasi distributie si in aceeasi conjuctura, 2 seri la rand ... am peste o suta de kile si mananc numa' branza de vaci de cand m-am intors ... nu ne-a fost deloc usor ! ...
Alo, domnu' Pharao ! ... nu dati si dumneavoastra o tuica avec cette jolie occasion ? ... ca uite, io mi-s batran_&_obo' si-am si gatu' uscat de la atatea vorbe :brosu: si :bnegru: ...

... cat despre posturi si alte alea, noi sa fim sanatosi si "sa le tinem cu bine pe toate" ...
Anubias wrote:Am uitat sa zic: albastru vreau neaparat, iar intre galben si portocaliu nu am pozitii ferme (merge oridecare).

... e clar ce-ti trebuie atunci ... solutia ti-a dat-o Lofty :

Metriaclima Membe Deep [ 2 masculi albastri + 4-5 femele portocalii ] ... cei 2 masculi se vor "infoia", unul la celalalt, pentru a "cuceri" femelele ...

Anubias wrote:@Koala & @Lofty: Puteti sa imi ziceti ce fel de tuburi fluorescente aveti si cum sunt montate (fata/spate)?

... eu am 2 lampi Juwel Multilux T5 [ fiecare cu cate 2 tuburi 45 W ] ...

- partea din fata : 2xT5 - High-Lite® Day
- partea din spate : 2xT5 - High-Lite® Nature

Program de iluminare :

Luni - Vineri : 07.00-09.00 si 16.00-24.00
Sambata si Duminica : 09.00-24.00

zilnic : 24.00-01.00 - bec multiled albastru [ moonlight ]

Lofty wrote:... sa nu crezi ca au crescut datorita calitatii exemplarelor si accelerarii metabolismului provocat de conditiile din acvariu.... nici vorba... au crescut asa de frica sa nu-i mai aspiri cu furtunul cand faci curat (prietenii stiu de ce...)
Totul arata foarte bine. Felicitari!

Hehe, merci de aprecieri ! ... daca noi intre noi nu ne laudam bazinele, cin' s-o faca atunci ? ... dau o bere a proxima ocasion
Salut Relu !

Mai binele este dusmanul binelui !
Cand ceva merge bine, nu incerca sa-l repari !

... cam astea-s devizele dupa care ma ghidez, am gasit "o combinatie fericita", de ce sa risc un dezastru ? ...
Tevile sunt ascunse in spatele decorului :

- am 2 capete de refulare [ stanga si dreapta / sus / la nivelul apei ]
- am 2 capete de absorbtie [ pe mijloc / jos / in spatele decorului ]

... uite o poza care am mai fost postata de mine in cadrul acestui topic si care te va ajuta sa-ti faci o idee ... folosesc 2 canistre Eheim II - parca 2028 e modelul ...

"... in timpul asta, George trage tare sa "pozeze", pe spatele acvariului, tevile de tur - retur ale celor 2 canistre Eheim 2028 ... plus lampa UV - JBL 11 Watt ... turul este mascat in centrul acvariului, in spatele decorului ( exista un spatiu special lasat pentru treaba asta - tot acolo este mascat si incalzitorul Sera 300 watt ) ... retururile sunt dispuse in laterale, oarecum oblic, astfel incat sa creeze 2 curenti circulari in colturile bazinului ... lumina in acvariu este asigurata de 2 lampi Juwel Multilux T5 ( 2x45 Watt ) ... plus un bec Philips cu lumina albastra ( multiled ) pentru moonlight ... "

image
Parca am mai raspuns la intrebarile astea, dar in fine, nu moare nimeni din treaba asta :

- am circa 50 pesti [ Labidochromis caeruleus si Pseudotropheus elongatus : jumate - jumate ] ... sunt specii pasnice si care pot convietui impreuna datorita faptului ca atat masculii, cat si femelele fiecarei specii, au aceeasi culoare [ galben, respectiv albastru ] ... de aceea, masculii dintr-o specie nu prezinta semne de agresivitate fata de exemplarele celei de-a doua specii ...

- fac schimburi de apa saptamanale [ de obicei vineri noaptea ] ... in proportie de 40 - 45 % din volumul bazinului ...

- cata vreme pestii au fost mici, i-am hranit de 3 ori pe zi ... acum am trecut la regimul de 2 mese pe zi ... sper ca din toamna sa pot trece la o singura masa pe zi ...

Am avut grija sa nu amenajez "grote si pesteri" ... le-am lasat spatii largi de inot ... pestii nu-si pot stabili "teritorii de aparat" si astfel agresivitatea masculilor este diminuata considerabil ...
Poze facute astazi ... plantele merg prost, poate ca apa calda e de vina ... am 33 grade Celsius in bazin ... in schimb pestii se simt excelent, au crescut foarte bine si sunt extrem de colorati ... nu am nici o pierdere pana acum, alegerea celor doua specii s-a dovedit a fi foarte inspirata ... merci Lofty de sfaturi ! ... decorul s-a umplut de alge si sunt foarte multumit de felul in care arata bazinul !!! ...

image

image

image

image

image

@Anubias : ... in general le trebuie o apa dura si usor alcalina, eu folosesc pentru schimburile de apa [ o jumatate de acvariu / o data pe saptamana ] apa luata direct din coloana de apa rece [ trecuta evident printr-o baterie de filtrare chimica & mecanica ] ...

pentru articole documentate, citeste pe aici :

http://www.cichlid-forum.com/articles/introduction_list.php
http://www.tinkerfish.com/aquarium/2005/08/african_cichlid.html
http://www.aquarticles.com/articles/management/Ranson_Malawi_Bloat.html
@Anubias :

- ai putea tine cate o familie [ 1 mascul si 3-4 femele ] din ambele specii ...
- atentie la parametrii apei, schimburile regulate sunt obligatorii ...
- nu "crea" in acvariu pesteri si locuri de ascuns, nu le da ocazia sa-si "stabileasca" teritorii de aparat ! ...
http://www.exoticfish.ro/contact.html

... sunt cei care au construit decorul pentru bazinul meu : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5503
- polistiren subtire
- poliurethan - saltelele de camping de prin metro / selgros
- materialul izolant care se pune sub parchet
- carton ondulat
- mocheta
- orice material care e destul de moale si de flexibil
Domnu' D1ES3L si domnu' anutu :

- pentru ca promovati un limbaj de oligofreno-analfabeti ...
- pentru ca nu respectati absolut deloc limba romana ...
- pentru ca posturile voastre denota clar ca n-ati avut intentia sa folositi vreodata functia "Search" ...
- pentru ca scrieti, si va comportati, ca doi vecini de bloc care se dau "jmekeri" ...

Va urez un sincer si calduros "La multi ani !", ne vedem la anu' ! ... fuga repede si sariti in vagoane, ca e pericol mare sa pierdeti trenu' ... "Hai pa, ura si la gara !"
@Porcu' :

... m-ati dat pe spate, Mult Prea Slavite Fiu al Luminii, vorbele Voastre sadesc speranta si incredere in prea umilul meu suflet ... fie ca Zeii insisi sa se inchine in fata intelepciunii Voastre ! ...

PS : L-am salutat pe Sandu ... reciprocele curg de acu' incolo ...
Mai nea' clauss, vezi ca ai incurcat oleaca prioritatile si rangurile ... In Egiptul antic, Faraonul era conducatorul suprem al oamenilor si reprezentant al zeilor pe pamant ... Amon-Ra este unul dintre cei mai puternici zei din mitologia egipteana, este Zeul-Soare ... deci omul este subordonat zeului soare ...

PS : Ca fapt divers, cu 1400 de ani inainte de Christos a trait un faraon vizionar care a schimbat complet sistemul de credinte religioase ale Egiptului ... Amenhotep a inchis templele in care se oficiau slujbe pentru toti zeii si a profanat statuile acestora ... a construit o capitala noua [ Amarna ], a construit temple magnifice in cinstea noului zeu Suprem [ Ra ] si si-a schimbat numele in Akhenaton ... a fost tatal lui Tuthankamon si sotul lui Nefertiti ... credinta lui Akhenaton in Ra sta la baza primei religii monoteiste din lume si a fost un cutremur social serios pentru intreg Egiptul ... a fost descoperit un imn al soarelui, compus de catre faraon si cantat probabil in toate templele vremii ...

... dupa moartea lui Akhenaton, fiul sau Tuthankamon revine la vechea ordine sociala si Amarna cade in paragina ... se reiau vechile credinte si se restabileste vechea structura religioasa a Imperiului ...
Am fost 2 zile la mare cu fiica-mea ... mare, soare si gagici ... m-am intalnit cu Sandu si seara ne-am "gratarit" la soacra-sa in curte ... parfum de tei, vin rece si mici fierbinti, a fost o nebunie ! ...

... pe nisipul plajei de la Mamaia, intre 2 ocheade dupa gagici semi-goale [ e plin de ele ] Sandu a gasit 2 paguri - crabi fara carapace, care se adapostesc in cochilii goale de melc ... i-am fotografiat pentru ca sa-i vedeti si voi, apoi le-am dat drumul ...

image
N-am pomenit cata lene e in voi ... n-ati cauta voi pe forum, nici picati cu ceara ... ia la koala, si zi merci ! ... Lofty are pesti frumosi si sanatosi, poti lua cu incredere :

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=4797
Precum ziceam mai deunazi :

Al' de-si tine gura-nchisa, se fereste de belele ! ... cine nu, pateste ca in cantecu' ala din copilaria mea : "Ti-a placut sa mananci peste, acu' leagana si creste !"

image

image
Care nu-si tine gura inchisa, "si-o fura" !

... drept pentru care am deja vreo 2-3 femele cu "gura plina" ... si elongatus si caeruleus ... o sa incerc sa le fac ceva poze ...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: