[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Marea Sefa a Clanului doreste sa vada si "ceva verdeata" in acvariu ... mi-a sugerat suav ca poate pun plante de plastic, daca alea naturale nu rezista ...

... vroiam doar o Vallisnerie verde si banala , nu cine stie ce specialitati ...
Caldurile de peste vara au omorat "in fasa" tentativele mele de a dota bazinul si cu ceva plante ... am renuntat deocamdata la ideea de a pune plante submerse ...

... ma bate-un gand de niste "plutitoare", inca studiez problema ...

... am si ceva poze noi, dar galeria foto nu merge prea bine in seara asta ...
- Pentru alge eu folosesc un magnet serios ... din ala care-ti rupe degetele, daca nu esti atent ...

- Pentru sifonarea eficienta a nisipului, nu am inca o solutie buna ... am incercat cu o teava si furtun, da' nu prea sunt multumit ... inca studiez ...
Salut !

... daca nu e cu suparare, eu as vrea sa carcotesc putin ... aspectul oarecum "liniar" al decorului nu mi se pare foarte potrivit, cred ca pietrele acelea sprijinite de peretele din spate au un aspect cam monoton ... e prea "in linie" toata treaba, cred ca ar fi fost mai estetic sa "iesi in afara" cu vreo 2-3 bolovani mai marisori ... in sfarsit, fiecare cu gusturile sale !

Uite ce fel de hrana le dau eu alor mei :

- Sera - Granured
- Sera - Granugreen
- JBL - Grana Cichlid 10% krill
- Aquatic Nature - Afr. Cichlid Excel Colour
- TetraPrima - Complete Food

Toate sunt sub forma de granule, au aproximativ aceeasi dimensiune, asa ca amestec pur si simplu cate o cutie din fiecare produs si fac o mixtura din care hranesc pestii ...

Regimul lor de hranire a fost :

- de 3 ori / zi - in primele 4 luni
- de 2 ori / zi - in urmatoarele 2 luni
- de curand am trecut la o singura masa pe zi

Un alt sortiment foarte bun pe care l-am folosit in perioada de crestere a fost Hikari Excel Cichlid ... insa nu se gaseste decat sub forma de granule foarte mari si trebuie pisat ...
Salutare !

... regreta, te sun maine pentru lemnele acelea din bazinul lung, cu cichlidae sud-americane ... le mai ai ? ... as fi interesat de ele, dau si berea cuvenita ...
Exista incalzitoare externe, care se intercaleaza pe furtunul de retur al canistrei ... asa ca poti sa iti pastrezi filtrele actuale ... vorbeste cu George [ g.g ] ...
Sa inteleg ca ai umplut acvariul si apoi ai pus pestele inauntru ? ... hmm, mare greseala, sa stii ca trebuie sa "ciclezi" bazinul inainte de a-l popula ...

... cauta pe forum articolele despre "Ciclarea bazinului" ...

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2013

http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
... ala este un Echinodorus, asa ca planteaza-l linistit in substrat [ poti sa il ingropi pana la baza frunzelor ] ...
In tineretile mele acest peste se vindea sub numele popular de "tetra" ... al tau este varietatea cu voal ...

... este franjurat probabil din cauza apei [ o fi prea acida ] ...
Bun venit pe forum !

... mai gasesti cativa pe aici, cu cichlidae africane si bazine mari ...
Hmm, bazinul este "meschin" ca si suprafata [ 800x500 ] desi volumul sau este generos ... odata montat decorul intern - fara de care un bazin cu africani este "degeaba facut" - odata aranjate filtrele alea interne pe care le vrea el, mai arunca inauntru cateva pietre mari si gata ! ... l-a umplut deja !

... nu cred ca merg acolo mai mult de 2 familii mici [ 4-5 indivizi ] de L. caeruleus si P. elongatus ... fiind putini ca si numar, pestii vor avea tendinta sa se ascunda prin decor [ pietre, stancarie, grote si lemne ] si nici nu vor "izbi vizual" privitorul ... vei avea un bazin "gol", cu un decor selenar, in care se vor ascunde niste pesti ...

... melange-ul coloristic galben-albastru este foarte reusit daca pestii sunt multi ca numar ... in plus, numarul lor mare face ca agresivitatea latenta sa le fie tinuta oarecum in defensiva [ e foarte greu sa alegi in permanenta dupa 5-6-7 potentiali adversari ] ...

... la tine, daca pui 2 masculi de aceeasi specie, si tinand cont de suprafata disponibila pentru a le decora acvariul, se vor fugari unul pe celalalt ca 'reaku ... deci va trebui sa tii doar cate un mascul si 3-4 femele ... insuficient pentru a realiza "pata de culoare" ...

Umila mea parere este sa tii acolo 2 perechi de Hemichromis sp. ... le aranjezi bazinul in asa fel incat sa le amenajezi 2 teritorii COMPLET separate [ stanga si dreapta ] ... pui la mijloc "o granita naturala" - o piatra mare, o buturuga ceva de genul asta - si vei avea un acvariu "viu" si "interesant" ... fiecare pereche va ocupa unul dintre teritorii si acolo isi va creste generatiile de pui ... masculii se vor mai aventura si "dincolo de granita", dar va fi ceva pasager si fara urmari ... vei avea in permanenta spectacol si culoare ! ...

... recomand un filtru extern [ o canistra ] ...
ZOLA wrote:... pei ce vrei sa cresti in el? ca si un neon intoarece din 3 miscari ...

Zola, un pic de atentie n-ar strica ... ala e doar un filtru extern, omu' nu creste nimic inauntru ...
Atunci ai loc destul pentru decor ... bafta ! ...
Ar trebui sa ne spui cat de lat este bazinul acela ... background-urile de genul celor de mai sus sunt destul de voluminoase si mananca din volumul bazinului ... daca tu vrei un bazin plantat, nu cred ca ai nevoie de asa ceva ... un decor tridimensional generos poate ajunge si la 10-15 cm grosime, trebuie sa ai in vedere aspectul acesta pentru ca te va obliga sa muti plantele in planul din fata ...
AMON_RA wrote:
koala wrote:..... Si a carui chirie, adunata cu salariile angajatilor si cu restu' de dari catre stat, este o onoare sa fie platite din buzunarul patronului

Pai avand in vedere ca toate astea se platesc din profitul firmei , tocmai din buzunarul patronului sunt platite.
Cu onoarea de a le plati este alta poveste .

Acu' ce sa zic ... te informez ca salarii, chirii, impozite diverse & alte dari NU se platesc din profit ! ... profitul patronului [ banii din buzunar ] sunt acei bani care ii raman DUPA ce-si achita toate obligatiile ...

Cu "onoarea", intr-adevar e alta poveste ...
Pune teava sub nivelul apei, astfel incat sa agite suprafata si sa faca valuri ... e suficient dpdv al oxigenarii apei, evident daca ai grija sa nu suprapopulezi bazinul ! ...
Porcu wrote:
marinica2222 wrote:si cand te gandesti ca altii dau 3 lei pe melc ca sa-l cumpere de la pet...

Logic, petshopu' nu e un loc in care se string donatiile pentru a fi distribuite acvaristilor , loc intretinut doar din pasiune de catre proprietar .

... Si a carui chirie, adunata cu salariile angajatilor si cu restu' de dari catre stat, este o onoare sa fie platite din buzunarul patronului ...
Cristi, ce ma bucur sa te aud !!! ... da si tu un semn de viata, iti las pe PM telefonul meu, poate ca nu-l mai ai ...
Pana acum am stat deoparte si am citit doar ... se vede entuziasmul inceputului, si sincer ma bucur sa observ ca mai sunt oameni care pun suflet in constructia unui acvariu ... am cateva observatii de facut, insa nu e musai sa le pui la inima :

- sa stii ca tuburile T5 sunt al 'reaku de fierbinti, efectiv nu poti tine mana pe ele !!! ... ca atare, va trebui sa pozitionezi lampa aceea a ta mai sus decat crezi acum ...

- un bazin plantat abundent [ asa cum vrei tu ] nu are nevoie de un filtru extrem de potent si nici de un curent mare de apa ... o simpla canistra iti este mai mult decat suficienta pentru volumul ala de apa ...
Schimbul masiv de apa, de vineri noaptea, "a luat dupa el" si ghiveciul cu Vallisneria ... planta "se ofilise" de tot peste vara [ in bazin au fost si 34 grade C. ] asa ca nu mai ramasese decat o ingramadire neplacuta de cioturi ingalbenite si semi-putrezite ... nici Microsorum-ul nu se simte prea bine, parca si vad niste crengi frumoase, uscate si "intortocheate", acolo in locul ala ...

... in rest, pestii sunt de vis ... mari si vioi, mancaciosi si foarte curiosi ... mananca de 2 ori / zi si am de gand sa ii trec [ de la 01 octombrie ] la regimul de o masa / zi ...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: