[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flyer01
Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
pai pentru 10 litrii si un betta nu ai avea de ce sa folosesti un substrat nutritiv nu prea are ce cauta acolo doar daca faci un nano plantat pe viitor,deci cel mai simplu ar fii sa iti iei un nisip cuartzos cu marime de 0.5-3mm de preferat de culoare alba(prinde bine la betta ca aspect)
deobicei orice nisip se opareste inainte sa il pui in acvariu iar apoi se spala(se pune in o galeata in care se pune un furtun cu apa si se ``amesteca`` cu furtunul,iar apoi se lasa undeva sa se scurga cu furtunul pus in functiune ,jetul apei ridica particulele fine si mizerie) sau mai simplu recurgi la un nisip profi,mai exact ada sau dekoline (eu unul recomand ada pentru raportul calitate/cantitate/pret pentru un acvariu de 10l) care este pregatit perfect,trebuie doar pus in bazin
de luat in seama ce spune colegul bazil88 mai sus in cazul in care achizitionezi nisip vandut la vrac prin petshop-uri sau pe piata.
pai tu daca ai fii inchis in o cabina telefonica,fara conditii cum ai fii ?
in un acvariu corydoras se ridica sa iti ia aer.in bolul tau,neavand un mediu adecvat este normal sa fie agitat cand face acest lucru.
subtratul in un bol de volumul de 3l este inutil,ba chiar iti mai ia din volumul de apa si este un loc unde se pot forma gaze toxice.
in concluzie,cel mai bine este sa procedezi cum ti-am zis mai sus: acvariu 10-20l pentru betta sau 60l pentru comunitar la care adaug ca ai nevoie de: incalzitor cu termostat,termometru profi (nu iti recomand cele care se lipesc pe geam)un filtru hang-on pentru acvariu mic sau unui intern pentru cel mare,iar in functie de tipul acvariului (plantat/neplantat) un iluminat corespunzator.
substratul se alege la fel in functie de ce tip vrei sa faci(plantat/neplantat),deci poti alege in substrat nutritiv pentru plante sau doar de decor.
daca tot te-ai apucat de citit vezi ca mai sunt multe chestii care nu le-ai citit,cum ar fi ca bolurile sunt instrumente de tortura si ca nu au ce cauta acolo corydoras.
3l e fix un copac in desert,pune mana si cumparati un acvariu de 10l minim pentru beta,iar daca vrei un acvariu comunitar cumpara unul de 60l.
cand o sa incetezi tortura acestor pesti si ai de gand sa le oferi conditii,atunci e momentul sa pui mai multe intrebari la care eu unul iti voi raspunde cu placere.

ps: citeste regulamentul sau mai simplu,fati prezentarea la rubrica despre noi si treceti locatia in profil
pai,aia 17 pesti ,ce specii sunt?
ai inteles gresit la ce m-am referit mai sus..
uite aici cum se calculeaza cati pesti trebuie sa ai in un acvariu:
Volumul acvariului si numarul pestilor
sustin cu tarie ce spun gengiskhan si in special lazaringel ;)
eu unul abia astept sa dau drumul bazinului de 200l va fii black water,in care o sa am turba
din experiente anterioare pot spune ca este foarte practica in bazine de black water si nu numai,problema fiind doar ca e mai dificil sa procuri o turba de calitate la un pret mai avantajos

ps:daca vrei sa o folosesti doar pentru black water sa stii ca mai exista o alternativa ca produs natural,frunze de terminalia catappa care are proprietati asemanatoare turbei.
nu are nimic daca ii tii impreuna.
le dai galbenus de ou fiert (5 minute ) in prima saptamana si apoi granule maruntite prin orice metoda neortodoxa,eu personal le dadea la o masina de facut zahar pudra si la alta de macinat cafea.
se tin pana se fac indeajuns de mari incat sa nu incapa in gura celorlalti,perioada variaza in functie de conditile pe care le au,adica hrana/filtrare/caldura/curatenie.
care sunt cei 17 pesti ?dacai in ei sunt si xipho si molly,exclus.
este un articol pe aici unde iti arata cum se calculeaza nr de pesti in raport cu marimea acvariului,nu il am la bookmark pe acest pc si nu pot sa stau sa il caut...poate pune link-ul alt coleg sau il cauti tu
eu sunt doar un simplu user...nu cred ca administartorii/moderatorii de aici au sters posturile degeaba
uite cum incalci iara regulamentul cu un comportament si limbaj neadecvat...poate asta iti spune ceva
tabelul ala e scris de oameni care stiu bine ce spun...
off toppic :se procedeaza asa cand nu se respecta regulamentul

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14707.page
poate te ajuta ce a postat colegul aici,citeste tot tabelul acela,eu l-am citit si cum era de asteptat nu am gasit nimic legat de ce au guppy tai.iti mai spun inca odata ca sunt perfect sanatosi si nu ai motive sa fii alarmat.
arata bine...
daca iei apa din bazin ai si ceva bacterii pe acolo,dar le trebuies mediu in care sa se ``prinda``.dupa cum spun si colegii de mai sus, iti trebuie un filtru hang-on
@calin_gherman am tratat frenetic radacina de nuc vreo 6 luni de zile,fara succes...multe persoane se feresc de nuc si nu o fac degeaba.
taninul intradevar nu prea este cel cu pricina dar idoul,ehee,aici avem un criminal cand vine vorba de fauna si flora.
in cateva ore dupa ce am bagat o java fern in bazinul in care era buturuga de nuc,a rezultat topirea radacinilor plantei care si-a revenit cu greu.

@coana_andreea
arata foarte bine de inceput,doar filtrul acela strica un pic aspectul,dar spuneai ca vrei sa iti iei un hang-on parca..
scoateo din bazin si fierbeo cateva ore ca e mica si ai posibilitatea sa o tratezi ;)
apropo,ce locatari va avea ?

asa sunt ei,nu ai de ce sa iti faci griji.sunt o varietate mai rar intalnita,nu au nimic.
vorbim de rasbore neadaptate...
rasborele arlechin sunt fiinte foarte sfioase in general...inoata in card,prefera acvarii bine plantate,deci pana se vor acomoda,mai ales ca sunt doar 3,dureaza ceva timp.
inafara de asta,nu sunt pesti de suprafata, iar anatomia ``gurii`` nu le permite o hranire eficienta la suprafata (gen guppy,molly,etc) de aceea ai nevoie de orice mancare care se scufunda lent .
@tabaks,vita de vie pluteste!cam toate lemnele ce provin din pomi,arbori,arbusti de la noi din tara plutesc.
alber wrote:
flyer01 wrote:si nici nuc,arata foarte bine dar este foarte periculos...

De ce spui asta? Nu te contrazic, dar habar n-am de ce ar fi periculos. Din cauza iodului?

scuze de intarziere,uitasem de acest topic
intocmai de la iod in primul rand ,dar taninii din el produc prin hidroliza acid elagic.acesti tanini sunt taninuri galice care prin hidroliza acida sau enzimatica pun în libertate acizi fenolcarboxilici ?i oze care nu au ce cauta in acvarii.

ps:de mic copil stiu ca nucul nu e bun nici sa stai in el,dar nici la umbra lui
a se citii cu mare atentie si a se baga la cap ce scrie la precautii
http://ro.wikipedia.org/wiki/Nuc
cu placere ;)
opresti aditia de co2 daca ai ,si le bagi o pompa de aer pe durata tratamentului...testat,rezultat 100% ok
daca ai pesti care suporta o duritate mai mare,baga spartura de scoica/coral in filtru,sau eventual scoica/coral mort in apa...
jbl punktol= rezultat 100%
rog moderatorii sa ii lase postul lui scubu aici

Forum Index » Profile for flyer01 » Messages posted by flyer01
Go to: