[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dj_ando_83
Forum Index » Profile for dj_ando_83 » Messages posted by dj_ando_83
as dori si eu cativa creveti masculi si femele. preferabil o specie usor de inmultit si nepretentioasa. bine ar fi daca cel care are sa fie din arges , dar se poate cumpara si din alta parte daca se gaseste transport.
am reusit sa il lipesc. fundul l-am facut din 3 foi de geam astfel: 2 foi din geam de 4mm si un geam de 6mm. cele de 4mm sunt la exterior( lateralele vin asezate pe ele) iar cel de 6mm este la interior( este intre laterale). pentru laturile lungi am mai pus pe fund o fasie de geam de 4mm dar nu pe toata lungimea( cam 2/3). intariturile le-am facut din 2 fasii de geam de 4mm( am avut si geam de 6 dar din cauza diamantului l-am facut tandari) si am lipit una perpendicular pe geam iar cealalta pe marginea superioara a geamului. am lipit si la jumatate inca o intaritura in asa fel incat sa le prinda si pe cele de pe lateralele lungi. pentru lipirea geamurilor am folosit bison ( lipirea geamurilor de 4 de pe fund) si den braven pentru lipirea celorlalte geamuri. o sa il las o saptamana la uscat ( asa zic astia pe tubul de silicon den braven) timp in care o sa ii fac suportul, capacul si ce o mai trebui pe acolo.
azi am luat 3 foi de geam de 6mm pentru ca am decis sa il pastrez pe cel de 70L pentru carantina. aveam acvarii ceva mai mici dar din cauza marimii pestilor care ii am alea erau prea mici. am cumparat o foaie de geam pentru fund care va fi incastrata intre laterale si 2 laterale mici. pe langa astea am mai cumparat si 2 foi de pal de 18mm . am stat mai mult de o ora sa poata taia acel "meserias" din magazin sticla de care aveam nevoie pentru ca habar nu avea cum se taie(zicea ca e geamul prea gros ) ). pretul pentru pal si geamuri: 75ron. acum trebuie sa mut pestii dintr-un acvariu in altul.
deocamdata am "distrus" doar un termopan care il aveam prin podul casei. cred ca o sa il gasesc si pe al treilea . cele 2 foi le-am taiat la 90/47 iar cea de-a treia foaie o voi taia incat sa fie la interior. ca sa fiu si mai sigur voi mai pune si niste intarituri.
@brawn: 60 ron pentru toata sticla acvariului sau doar pentru fund? oricum ar fi am mai economisit niste bani pentru ca geamurile le aveam deja.
am 2 acvarii : unul de 85L cu dimensiunile de 90/26/40 si inca unul de 70L cu dimensiunile de 54/30/46 si as vrea sa le demontez pe amandoua si sa fac altul cu dimensiunile de 90/47/40. desfacand aceste acvarii nu imi mai ramane decat sa tai lateralele mici din fetele mari ale celui de 70 si sa pun fundul acvariului. pentru fundul acvariului ma gandeam sa cumpar o foaie de geam de 6mm dar din "greseala" am gasit 2 foi de geam de 4mm putin mai mari decat imi trebuiesc. fundul acvariului de 85L a fost spart si am mai lipit eu o foaie de geam de 4 sau 5(nu mai stiu exact). daca nu mai cumpar geamul de 6 si folosesc 2(sau chiar 3) geamuri de 4mm lipite intre ele pentru fund ar avea ceva?

am uitat sa spun ca ambele acvarii sunt facute cu sticla de 6mm.
frumos acvariu. dar ce il "strica" e piatra aia pentru bulburuci.
se poate inchide. am luat unul si astept sa vina si ceilalti 2.
nu e de firma arunca-l. se pare ca pe toate forumurile se face reclama numai la jbl, eheim sau mai stiu eu ce firma. daca cineva nu are destui bani pentru un jbl sau eheim si vrea sa cumpere un resun sau un tetratec ii sar toti in cap ca nu e bun, ca o sa curga sau mai stiu eu ce face. eu am un tetratec ex 1200 si sunt destul de multumit de el pana acum si o sa mai iau unul(ori tetra ori resun cu uv).
cumpar 2-3 oscari de maxim 10 cm. astept oferte.
mananca, dar depinde foarte mult cat le este de foame.
neavand ce face le-am arucat o bucatica de carne in acvariu. au sarit imediat la ea si au inceput sa traga de ea ca disperatii. le-am mai bagat si un pui de scalar dar nici pe asta nu l-au halit. dupa mai multe cautari e net am reusit sa vad si diferenta intre cele 2 specii. am sa revin cu un link catre acel site unde sunt prezentate cele 2 specii.
nu uita ca icrele nu trebuie sa ia contact cu aerul daca le muti. la mine au depus pe filtrul intern si cand le-am mutat le-am luat cu tot cu filtru intr-o punga si le-am mutat in alt acvariu in care aveam apa de ploaie. pana sa le mut de fiecare data cand depuneau icrele se albeau in 2 zile din cauza duritatii apei. parerea mea este sa nu mai incerci inmultirea lor decat daca ai unde sa ii dai sau ai destul spatiu pentru ei.
le-am dat tretra discus, tetra ciclid si niste granule ceva mai negre(nu stiu cum le zice) despre care ala in pet a zis ca au 60% proteine dar nu mi-a spus si ce "marca" sunt. pe aceste granule am mai pus si niste spirulina dar nu mereu.
sunt pacu. aproape ca si-au dublat dimensiunea de cand i-am luat. un red belly nu cred ca poate creste atat repede. le-am bagat si un caras de rau sa vad daca il mananca dar vad ca au devenit prieteni foarte buni.
se vor obisnui cu orice fel de mancare. ancistrusul pe care il am nu l-am mai vazut cam de vreo 3 luni ca mananca sau ca pleaca de pe filtru. ca mancare le dau cateva tipuri: granule sera discus, tetra discus, tetra ciclid, tetra prima, fulgi de la tetra, sera granugreen, algae wafers si inca niste granule despre care ala din pet nu mi-a zis nimic, doar ca au 60% proteine. cateva din toate astea sunt amestecate asa ca fiecare isi alege ce vrea(cativa din ei aleg . pe langa toate astea din cand in cand mai primesc si rame sau viermi de pescuit.
de asta sunt eu impotriva decorurilor DIY gen background din polistiren cu ciment pe el, radacini din cine stie ce lemn sau ce o mai fi pe acolo.
pai si pozele unde sunt?
pai ce pesti ai vrea? spune cati ai din fiecare si iti spunem dupa aceea daca mai poti baga ceva sau nu.
ce treaba are al treilea link cu pestii de apa dulce? el a intrebat de specii de apa dulce nicidecum de specii marine.
http://www.liveaquaria.com/general/compatibility_chart.cfm

Forum Index » Profile for dj_ando_83 » Messages posted by dj_ando_83
Go to: