| Message |
|
|
|
Cristi,
Eu le-as pastra.
CS il folosesti pe post de vector pentru hrana coralilor [genul amino, Coral Vitalizer, ReefPearls etc.]
Se absorb mai repede spune KZ.
La fel si ZB - pune-l in frigider si lasa-l acolo. Din cand in cand mai pui o picatura la 100l ca sa schimbi tipul bacteriilor.
|
 |
|
|
Moaaa ce skimmer-e misto.
Pacat ca-s nefolosite
|
 |
|
|
Sper sa nu citim maine in cancan de o orgie la tine in bazin Seba.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Numai la reactoare ti-e gandul
Vezi ca alea sunt skimmere
M-am documentat si filetul exterior de 1 1/2 are 47.800mm adica exact cat am masurat eu. Tu ar trebui sa masori 45mm si ceva la filetul interior al piulitei.
Ca sa recapitulam ce am discutat aseara:-
-1.5m furtun pentru aer
-0.5m furtun de 25mm
-1.0m furtunul ala siliconic de 20mm pe interior de care te-am rugat
-piulita + stut (sau cum s-o numi) ca sa ma leg la pompa de 1 1/2
-teava de 32mm
-cot 32mm
-reductie 32/25
-stut de furtun de 25
Si bineinteles skiiiiiimerul
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Dar daca mai cumpar si altele tot de la nemti? Pasta, surse, controller-e?? Cred ca devine rezonabil transportul nu?
|
 |
|
|
kirucd wrote:O sa iti fac in weekend
Saru mana boier mare
|
 |
|
|
Doua reactoare roze au sosit la Constanta.
Multumesc Cristi si Ricardo
Revin cu un review complet asupra eficientei
|
 |
|
|
|
@Lucian
Generatia 2 Radion a avut amber pe care vad ca l-au scos in generatia 3. Ma gandesc ca au studiat problema si au ajuns la concluzia ca e mai bun galben.
Am sa merg pe Green cu Yellow.
@Seba
Prima generatie de Radion are 34 led-uri si o singura lampa nu a facut fata. Chiar si cu doua lampi am doua laturi neacoperite pe o fasie de 3-4cm pe care am
montat doua lampi cu T5-uri. E drept ca le tin in max 80% dar prefer sa fie asa decat sa nu am crestere.
Asa cum spuneam putere/intensitatea suplimentara nu strica. Ideea este sa am intreaga suprafata acoperita si ma pot juca atat cu culorile cat si cu intensitatea.
Combinatia de Coll White cu Blue/Deep Blue s-a dovedit insuficienta deoarece nu acopera intreg spectrul. Chiar daca pentru ochii nostri led-urile galbene
spre exemplu nu fac mare lumina/diferenta pentru corali si pentru coloritul acestora conteaza.
@Dragos
Fa-mi si mie te rog lista de materiale.
Vreau sa o fac dimabila pe 6 canale, cu controller si lentile [aici nu stiu 80 sau 120].
Multumesc.
|
 |
|
|
kirucd wrote:
- 10 Cool White - Cree XP-G2
- 20 Deep Blue - Cree XT-E
- 10 Blue - Cree XP-E
- 5 UV/Violet full spectrum (4 leduri pe un chip) - Semileds
- 5 HyperRed/DeepRed - Phillips sau Osram Golden Dragon
- 5 Green - Cree XP-E sau 5 Cyan - Cree XP-E
- 5 Red/Orange - Cree XP-E sau 5 Yellow - Osram
Total 60 de leduri, cu 5 leduri full spectrum UV/Violet.
O sa merg pe conpozitia asta. Ma documentez temeinic si decid intre Gree si Cyan precum si intre Red/Orange si Yellow.
Pasul urmator - lista cu materialele aditionale [pasta?, Silicon?, lentile, suruburi autoforante, sursa/e etc] ce, cum, cat.
Sunt profan 100% asa ca am nevoie de sfatul tau.
|
 |
|
|
|
Iezact.
Acum, pastrand proportia, cam cate ar trebui sa iau din fiecare?
Asta e intrebarea.
|
 |
|
|
|
Cristi,
Cel mai bun stimulent pentru corali pe care ti-l recomand este combinatia CO2 Scrubber + kH ~8 + Ca 420-440 + PO4 cat mai jos.
Coralii mei au intrat in modul overdrive la doua saptamani dupa ce ph-ul nu a mai coborat noaptea sub 7.90.
|
 |
|
|
|
Dragos,
In compozitia pe care am postat-o un Radion acopera doar 60 x 60cm.
Crezi ca ceea ce mi-ai trecut tu in lista acopera 75 x 75?
As merge pe mai multe led-uri pe care sa le tin la 75- 80% decat sa merg pe mai putine care sa trebuiasca sa le tin la 100% sau, si mai rau, sa trebuiasca sa modific lampa.
As merge deasemenea pe compozitia Radion pentru ca vechile mele Gen1 s-au dovedit a fi ok si cred ca Gen3 nu au fost scoase pe piata inainte de a fi testate avand in vedere
competitia acerba intre producatori.
|
 |
|
|
Doua saptamani - zilnic
2ml/100l volum net - CS
1pic/100l volum net - ZB
Amestecate si lasate 3-5minute intr-un recipient curat apoi dozate direct in bazin.
Nu e nevoie sa opresti skimmer-ul.
Vezi ca a scos KZ Cyano Stop
|
 |
|
|
koala wrote:Ti-l iau eu, daca nu se da "pe brazda" si daca o sa vrei sa scapi de el... am avut si mi-a placut!
Mah - asa ca peste este o aparitie mai mult decat faina in bazin. As fi vrut totusi sa imbine placutul cu utilul dar deh  nu le poti avea pe toate.
|
 |
|
|
Radu,
Tomentosus-ul asta e sigur defect.
E gras, s-a marit cu mult fata de cat era cand l-am luat dar zau ca nu stiu ce mananca  .
Nu l-am vazut sa ciuguleasca niciun coral. Nici macar cei care ar semana cumva cu o aiptasia
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Pai concluzia este una singura  DA
|
 |
|
|
|
Cristi,
pentru ce vrei sa pui combinatia CS + ZB?
|
 |
|
|