[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
bazaitul, poti sa spui ca e normal... pana la o anumita frecvanta... acolo e un transformator , prin care trece curentul... orice traf bazaie... cu cat ut-ul trafului scoate amperi mai multi cu atat bazaitul e mai puternic...la tine nu e cazul sa ai un bazait puternic... normal ar trebui sa fie insesizabil sau ar trebui sa fi foarte atent ca sa auzi ceva...
daca bazaitul e usor sesizabil, in general, se slabesc tolele de la transformator sau suportul acestuia...
buna... niste poze se poate?
cred ca e o buna alegere un sump...deschide un topic la DYI si te vor ajuta colegii .. concept, sisteme, materiale...etc
...
cateva poze cu piticul care l-a inlocuit

nici eu...cum am explicat mai sus..plan drept, burete cauciucat de 5mm sub bazin...cred ca am frtat cand am aranjat pietrele... altfel nu imi explic...
am comandat siliconul asta

https://www.amazon.fr/Den-Braven-CSS33A105005-r%C3%A9sistant-%C3%A9lasticit%C3%A9/dp/B010NQS0TS/ref=sr_1_1?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=silicon+pour+aquarium&qid=1586268773&sr=8-1

m-am uitat la comentarii si am vazut ca e laudat... voi ce spuneti?
mada...cred ca e mai usor sa lipers una pe interior...oricum trebuie sa deslipesc filtrul
salutare...

avenit beleaua.... astazi , cand m-am dus sa vad ce mai fac copilasii, cum e carantina perg tot la 2 zile,am vazut fluvalul pe jumatate gol si o balta de apa in jur....sa mor de draci...Apucate scoate apa, scoate tot intr-o cuva de plastic mai mare iar dupa ce am scos si nsipul am vazut o fisura pe diagonala pe baza bazinului.... ma gandeam sa lipesc pe interior si pe exterior cate o placa de plastic . Am plastic transparent de 8mm, e transparent ca sticla. Nu sunt sigur ca tine..
Oricum ,ca sa nu ma chinui sareamenajez bazinulde 120, am incercat sa amenajez bazinul mic, de 24 litri , cu ce era in FLUVAL, am demontat si lampa de la el si am montat-o pe un suport reglabil in inaltime, construit de mine
Nu am schimbat substratul iar mediile filtrante, o parte din siporax si tot minisiporaxul, le-am pus intr-un filtru EDEN 501.am schimbat doar 30% din apa ...nu stiu daca am reusit sa raman la acelasi stagiu se ciclare, In orice caz, maine cand fac schimburile de apa la pesti, o sa fac niste analize sa vad cam in ce sgiu este ciclarea..

Nu stiu daca are rosr sa incerc sa fac un sadwici cu placile de plastic, sa vad daca gasesc o placa asa mare de 10mm sa o pun in locul sticlei.Cred ca e mai rentabil sa delipesc sticla fisurata si sa o inlocuiesc.. bineinteles ca o sa pun una mai groasa sau sa pun 2 de 5mm , una pe interior si una pe exterior...
Nu pot sa imi dau seama cum a fisurat. Placa suport este o placa de PAL care am decupat-o ditr-o usa de mobila care nu a fost montata, deci era dreapta, si intre bazin si placa am pus un burete cauciucat de 5mm. Ma gandesc ca nu cumva, cand am aranjat pietrele sa fi presat prea tare

PLM sa imi fie invatatuta de minte,...
daaa super
daaaaaa merita
unde e Paradix... ? el nu e de acord ca nu vede pestii.....
Gluma gluma dar e bestial..

daca as carcoti ceva ...as zice ca merita un banc bun de rasbora sau neoni....30-40 rasbora sau neoni era un spectacol

felicitari
eu nu as merge doar pe un filtru de capacitatea eheim-ului pe care l-ai descris mai ales ca pirhania sunt pesti mancaciosi si cacaciosi si asta face ca emisiile de amoniac sa fie considerabile..Eu am , la un bazin de 450l 2 x sun sun 403b... sunt filtre destinate bazinelor pana la 700l... deci am 2 la bazin de 450L si de ce? bazinul este cu carasi, aproape la limita max a bazinului.. si la fel , carasii sunt cunoscuti ca mancaciosi si cacaciosi. Cu cat ai emisiile de amoniac mai mari cu atat volumul de filtrare biologica , trebuie sa fie mai mare..Eu nu as merge cu un volum de filtrare sub 10% pentru pirhania
trece locatia.. daca ai bugetul pentru acel filtru, te sfatuiesc sa iti faci un sump...nu te-ar costa atat... si orice filtru ai cumpara,trebuie sa cumperi si mediile bio...
daca nu vrei sa faci sump,cu bugetul pentru eheim, poti cumpara linistit 2 x SUN SUN 304b , iti cumperi si mediile filtrante pentru ele si poate si ceva plante. Eu sunt foarte multumit de SUN SUN. A si filtru intern?

plante easy... valisneria,alternathera,limnophila,cryptocoryne... dar cum ti-am spus...nu stiu daca vor rezista cu genul de pesti
asa cum a spus colegul... poate fii BBA, mentenanta slaba,
ar fi mult mai de ajutor niste poze si niste informatii despre bazin.. cum ar fii filtrarea, ce vietuitoare ai in el si cate, ce lampâ folosesti si cat timpluminezi bazinul cu ea.. la cat timp faci schimburile partiale de apa si ce cantitate schimbi... daca utilizezi substante .. etc
simplitateaasi spune cuvantul.... spatiu si fiabinitate... aproximativ 15- 16l medii bio.....super
rabdare.. fa multe poze.. tot vei reusi..;
normal Grisul apare pe tot copul si trebuie tratat tot bazinul, nu numai pestele
nu stui daca cu pirhania v-or rezista plantele chiar daca este un carnivor..dar in legatura cu plantele trebuie sa ai grija... echinodorus este o planta fara mari pretentii dar este o plannta cu crestere lenta, ar trebui sa ai si ceva plante cu crestere rapida. pentru asta ai nevoie in jur de 0,7W/ litru..acest calcul nu este valabil pentru sistemele LED
Plantele cu crestere rapida, ajuta la consumul mai rapid a nutrientilor si in acest mod este o mica preventie impotriva algelor. Cu plante cu dezvoltare lenta, algele au mai multe sanse sa se dezvolte
trebuie o poza mai concreta...incearca sa prinzi pestele mai aproapesi mai clara...
koala wrote:Nici nu vreau sa ma gandesc la ligheanu' de mui pe care l-ai luat de la nevasta... cand a vazut ce-ai facut in baia "ei".
Plm, eu sunt plecat de-acasa (am lasat soacra in casa si noi ne-am mutat in alta parte) si nu stiu ce fac baboii mei.

sunt mari? daca sunt mari... stai linistit... are grija soacra.. poate cand mergi in vizita te serveste cu un meniu spacial... de peste.....

lasand gluma la o parte.... au instructiuni?... la ce matzaraie si aparate ai tu pe acolo... fara instructiuni isi cam prind urechile batranii

ionut_dt super fain bazinul
filtrul cu siguranta neatins dar nu poti sa nu deciclezi acvariul pentru ca ai filtrul prea mic... pastreaza mai mult de jumatate din apa.. daca poti .. toata... pune apa intr-un vas mau mare... lighen sau cuva , filtrul, in functiune si pestii, pana aranjezi bazinul.. apoi cu schimburi de apa la 3 zile si adaugare de bacterii...
cand repui acvariu, pui cam 30% apa declorinata si apoi completezi cu ce ai avut in bazin, repozitionezi filtrul si apou pui pestii

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: