salutare...
avenit beleaua.... astazi , cand m-am dus sa vad ce mai fac copilasii, cum e carantina perg tot la 2 zile,am vazut fluvalul pe jumatate gol si o balta de apa in jur....sa mor de draci...Apucate scoate apa, scoate tot intr-o cuva de plastic mai mare iar dupa ce am scos si nsipul am vazut o fisura pe diagonala pe baza bazinului.... ma gandeam sa lipesc pe interior si pe exterior cate o placa de plastic . Am plastic transparent de 8mm, e transparent ca sticla. Nu sunt sigur ca tine..
Oricum ,ca sa nu ma chinui sareamenajez bazinulde 120, am incercat sa amenajez bazinul mic, de 24 litri , cu ce era in FLUVAL, am demontat si lampa de la el si am montat-o pe un suport reglabil in inaltime, construit de mine
Nu am schimbat substratul iar mediile filtrante, o parte din siporax si tot minisiporaxul, le-am pus intr-un filtru EDEN 501.am schimbat doar 30% din apa ...nu stiu daca am reusit sa raman la acelasi stagiu se ciclare, In orice caz, maine cand fac schimburile de apa la pesti, o sa fac niste analize sa vad cam in ce sgiu este ciclarea..
Nu stiu daca are rosr sa incerc sa fac un sadwici cu placile de plastic, sa vad daca gasesc o placa asa mare de 10mm sa o pun in locul sticlei.Cred ca e mai rentabil sa delipesc sticla fisurata si sa o inlocuiesc.. bineinteles ca o sa pun una mai groasa sau sa pun 2 de 5mm , una pe interior si una pe exterior...
Nu pot sa imi dau seama cum a fisurat. Placa suport este o placa de PAL care am decupat-o ditr-o usa de mobila care nu a fost montata, deci era dreapta, si intre bazin si placa am pus un burete cauciucat de 5mm. Ma gandesc ca nu cumva, cand am aranjat pietrele sa fi presat prea tare
PLM sa imi fie invatatuta de minte,...