[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iliescu Mihai Ulmis
Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Ludwigia repens - 1 fir
Rotala rotundifolia - 1-2 fire
Se pot ridica in seara asta de la intersectia bdul camil ressu cu str odobesti in seara asta intre 18-20.
Detalii pe pm
Conform multor articole gasite pe internet, BBA mai poate fi combatut prin aditia de CO2 si mentinerea concentratiei acestuia in jurul valorii de 30 ppm fara fluctuatii pe perioada de iluminare. Eu zic ca e foarte greu (ma confrunt cu aceasta alga - nu in cantitati , pe ici pe colo insa si e dificil sa o tii sub control).
Ca si prevenire: cat mai multe plante in acvariu, plantare pe o suprafata cat mai mare de la bun inceput, curatenie in detaliu a acvariului la schimbul de apa adica sifonat temeinic substratul (pe unde e posibil), taiate frunzele care dau semne de batranete/topire, curatate plantele de mizerii (scuturate), sterse geamurile, furtunele, aspirat/curatat decorul adica reducerea la 0 a oricarei surse posibile producatoare de amoniac.
Vand filtru JBL e1501, achizitionat in 20.11.2015 (produsul are 4 ani garantie JBL), ofer factura originala.
Caracteristici:
-furtune 16/22
-debit 1400 l/ora
-dimensiuni: L200 x l235 x H460 mm
-capacitate canistra: 12 litri
-capacitate sertare: 3 buc * 1.9 litri
-capacitate sertar prefiltru: 2.3 litri
-capacitate medii bio/mecanice: 8 litri
-consum: 20W/ora

Se vinde cu toate accesoriile (vizibile si in poze):
-bureti originali (folositi) in sertarul 1 de prefiltrare
-bureti originali (folositi) in sertarul 2
-bureti originali (noi) in sertarul 3
-medii bio (folosite), micromec amestecat cu putin siporax in sertarul 4
-spray bar (2 bucati)
-ventuze 5 bucati
-clipsuri scurte 16/22 pt furtune: 5 bucati
-clipsuri lungi 16/22 pt furtune: 5 bucati
-intake original JBL cu prelungitor si protectie contra creveti si pesti mici
-out
-mufa widejet
-2 prelungitoare pt out
-2 coturi pt out
-2 furtune JBL de 150 cm

Filtrul este in stare buna de functionare, nu curge, nu este crapat sau spart. Debitul este ca in prima zi de functionare.
Il vand deoarece in decembrie 2016 am mai cumparat inca un e1501 la acvariul de 180 litri brut si am realizat ca am furtuna in acvariu. Asa ca l-am inlocuit cu un Eheim 2217 (1000 litri/ora), urmand sa il inlocuiesc si pe celelalalt e1501 tot cu un eheim 2217 pt a reduce flowul.

Poze:
http://img.plici.ro/album/2j

Bonus:
-1 cutie JBL proscape plantis (agrafe prindere plante in substrat - nefolosite)
-prefiltru SunSun HW-603A (folosit): dotat cu buretii originali si grilajele de protectie (conectori 16/22)
-furtun 16/22 pt conectare prefiltru SunSun la filtrul JBL e1501 (aprox 40 cm lungime)

Doritorii sunt rugati sa ma contacteze prin pm.
Livrarea se face doar prin curier rapid iar transportul il suport eu tur-retur prin fancourier. Pretul nu e negociabil.
Mai am , pentru partea din fata a acvariului, un aspirator pt nanouri.
Asculta de recomandarea colegului : Dennerle e un fel de audi pe langa Tetra care e un fel de dacia.
MihaiF wrote:Am pH-ul apei destul de stabil. Totusi el varianza in plaja 6,5 -6,9 . Daca ar fi dupa mine eu as prefera un pH de 7 -7,1 , numai ca se pare ca nu creste ... . Am incercat si kh/pH increaser de la Sera , cresterile erau cam de 0,2 pH imediat dupa augmentare apoi dupa o zi doua pH revine la legea lui ( valorile ce le-am pus initial ) . Sa ma ingrijorez sau sa nu imi mai bat capul si sa merg inainte cu pH - ul 6,5 -6,9 ? Ieri cu ocazia schimbului saptamanal de apa am gasit valori foarte bune : NH4 imperceptibil , N02 intre 0,05 - 0,1 mg/l , pH cum am zis mai sus, doar NO3 era pe la 30 mg/L si cu schimbul de apa l-am adus pe la 15 mg/L .
Apa v-a fi tratata pe moment cu Profito de la Easy Life si Clynol de la JBL. EasyCarbo nu adaug inca pentru ca nu am achizitionat inca test permanent de CO2 si atunci imi este teama de o eventuala intoxicatie a pestilor.

De ce doresti sa maresti ph-ul ?

EasyCarbo nu va modifica ph-ul apei si nici nu va modifica concentratia de co2 din apa. Easycarbo este o sursa de carbon lichid mai precis este o solutie cu glutaraldehida care ofera plantelor carbon, nu CO2. Solutia nu este toxica pt vietati decat in concentratii mari, daca folosesti dozajul recomandat nu va fi nicio problema.

Multumesc frumos Liviu. Sunt superbi si cred ca sunt mai multi de 30 de toate dimensiunile de la 1-2 mm la 2cm

kirucd wrote:Gresit!
Mancarea numita Spirulina de la JBL contine, pe langa spirulina si alte substante, 37% proteina. Gasesti detalii
pe site-ul producatorului dar si pe cutie.

https://www.jbl.de/?lang=en&mod=products&func=detail&id=3331

Pff, ce hrana pt pesti mancatori de alge fac si astia de la JBL ?
Necumparand niciodata acest soi de hrana, am banuit ca e spirulina 100%, ca doar asa scrie pe cutie.
Silviu Man wrote:Cum bine spunea un coleg, bacteriile se fixeaza nu numai in filtru ci si in substrat. Cred ca ar fi benefica aditionarea de bacterii in apa daca vrei sa grabesti ciclarea. Daca nu, atunci rabdare si tutun!

In substrat se vor forma colonii de bacterii cam in 2-3 luni de cand se maturizeaza setupul Pana atunci, cel mai repede se vor forma in mediile bio din filtru.
Eu am procedat la fel ca si colegul, am facut ciclarea fara pesti si fara plante. Mi-a luat cam o luna (adaugam amoniac zilnic).
Dupa ce s-a finalizat, am mai stat o luna pana am bagat plantele ca nu am avut bani .
Apa albicioasa am avut cam 2 saptamani cred, dar tinand lumina stinsa nu m-a interesat aspectul asta.

LE: nu uita de hrana pt bacterii (in afara de hrana de pesti, mai poti pune tetra bactozym).

scorpionul wrote:semana cu lobelia cardinalis

nu prea....
gaurile din frunze arata oarece carente ?

Ba da, lobelia cardinalis small form e.

Revin dupa ceva vreme....am o intrebare si apelez la experienta voastra : cum curatati substratul ? Eu am nisip vulcanic, bazinul de 25l, Mi-am cumparat aspirator electric, chinezesc dar este prea puternic si trage si granulele de lava plus ca saculetul din dotare este ca si inexistent, neretinand mai nimic din mizerie.

Eu folosesc un aspirator Sera conectat la un furtun ce duce intr-un butoi de 40 litri in care se afla o pompa aqua.... care e conectata la un furtun care se duce in cada. Sifonez substratul (la suprafata nu foarte mult pt ca e plantat). Dupa ce se umple butoiul dau drumul la pompa.
Uneori pestii isi mai pierd din ochi cand conditiile nu sunt propice iar apa nu e de calitate in sensul ca devin stresati/frustrati, organismul nu mai produce mucus ca sa ii protejeze si devin susceptibili la diferite infectii cu bacterii/virusi/ciuperci care le pot ataca ochii, gura, aripioarele, solzii etc.
Legat de individul in cauza sunt doua variante: ori asa l-ai achizitionat , fara un ochi, ori si-a pierdut ochiul la tine in bazin. Oriunde s-a intamplat acest fenomen , daca ii oferi apa buna si conditii propice, pestele va trai fara probleme (eu am un tetra ember fara un ochi, o femela mare si grasa , pe care am cumparat-o asa din Coralis in luna august anul trecut si se pare ca ar fi sefa cardului).
idm_luci wrote:Exista un numar de sanitari necesar la un numar de pesti ? In acvariul mic daca pun 2 betta mai am nevoie de sanitari ?

Nu, nu exista un numar necesar de "sanitari" la nr de pesti pt ca ei NU SUNT sanitari... asta e impresia gresita a tuturor incepatorilor , impresie indusa de vanzatorii din magazine. Acesti pesti, tip "sanitar" , sunt pesti care se hranesc de pe fundul acvariului dar nu cu orice rahat de la pesti sau creveti ci cu mancare gen spirulina, pastile cu plante etc. Ca sa nu fie stresati si sa faca gris sau rot e bine sa ii tii in card adica minim 6.
In alta ordine de idei , in postul anterior am fost subtil cand ti-am furnizat linkul catre site-ul ala http://aqadvisor.com/ dar se pare ca nu ai inteles aluzia: acvariul tau este deja suprapopulat si dc mai adaugi pesti va fi si mai si.
Scapa de Barbusi, de ancistrusi (pt ca se fac foarte mari si nu le mai poti oferi spatiu si in plus acestia vor sapa pe la radacinile plantelor si ti le vor scoate din substrat), de labeo (da sunt prietenosi acum, dar cand va fi si mai aglomerat acvariul ce crezi ca se va intampla ? )

Eu as adauga ca nu e bine sa tii 2 femele Betta, mai ales intr-un acvariu mic(20 l). Una va fi inevitabil dominanta si o va hartui pe cealalata pana o omoara. Eu zic in acvariul de 20 ori un singur Betta(mascul sau femela) ori altceva mic, poate cativa Endleri(2-3)?

Urmeaza sfatul colegului BettaChuck.

koala wrote:Trei pastori se intalnira ...

buna treaba !
Ca sa ii prinzi, pune o plasa mare in apa, pune mancare in ea, lasa-i vreo 30 de minute sa prinda incredere si cand nu sunt atenti ori ridici plasa din apa brusc, ori vii cu o alta plasa mare peste ea si ii prinzi in capcana.
Altfel , poti sa restartezi acvariul .

LE: daca vrei curatare si afanare substrat , cumpara cativa melanoides tuberculatum. Cory nu iti curata substratul, doar amusineaza dupa resturi de mancare (pe care le papa dc le gasesc), restul mizeriei e ridicata in masa apei si transportata catre in-urile filtrelor.
Din cauza lor crevetii vor fi stresati.
Foarte bine ai facut
Salut
Acvariul ti-l decorezi si aranjezi dupa gustul tau . Dupa gustul meu, as renunta la casuta si alte lucruri artificiale, daca vreau sa recreez un colt de natura.

"as vrea sa pun plante naturale , ce plante mi-ar rezista fara aditie de co2 , as vrea ceva inalte de fundal si eventual ceva gazon , poate si putine plutitoare la suprafata( momentan nu mai pot achizitiona si un sistem serios de co2 , dupa ce o sa il am mai vedem) "

Plante de fundal, ce nu necesita aditie de co2 si nici lumina puternica, poti pune Valisneria, Echinodorus Ozelot (sau ceva de genul), Cardamine Lyrata, Hygrophila polisperma.
Gazon, fara co2, poti pune, Hemianthus callitrichoides Cuba, staurogyne repens, echinodorus tenellus, Marsilea hirsuta.

e necesara o pompa de valuri si sterilisator uv ?

La volumul acvariului tau, nu pune pompa de valuri altfel vei avea furtuna in acvariu.
Sterilizator UV nu este 100% necesar. Foarte multi acvaristi nu au folosit niciodata.

de ce accesorii as mai avea nevoie

burete/card bancar de sters geamurile
penseta (niciodata nu m-am descurcat cu acel cleste)
furtune
renunta la pompa de aer (pui outul filtrului sa valureasca suprafata apei pt oxigenare), care face de altfel zgomot.
Nu as pune plante de suprafata la lumina pe care o are acvariul daca totusi vrei sa ai gazon.
Filtru mai mare.

Dupa socotelile mele nu as mai adauga alti pesti in acvariu...asta daca nu imi doresc sa ma napadeasca algele in continuu. Barbusii sunt pesti agresivi, Labeo sunt pesti teritoriali, cresc mari si ai putini si isi vor revarsa angoasa pe ceilalti pesti asa ca i-as scoate din ecuatie.

In acvariul mic as pune 1-2 femele betta in niciun caz 1 mascul betta cu inca ceva betta.. asta dc nu vrei sa faci bani din pariuri cu vecinii/prietenii.

Sfaturi: incearca sa nu faci o ciorba de pesti. Citeste detalii despre necesitatile pestilor (ph, temperatura si modul lor de viata): seriouslyfish.com
Ex: neonii sunt pesti de card, se simt bine (nestresati - daca sunt stresati creste riscul de imbolnavire) in numar de minim 6 bucati
Cory sunt si ei pesti de card, se simt bine cand sunt minim 6. Ancistrusii cresc mari si destul de repede.
In linkul urmator poti afla limita maxima recomandata de pesti in functie de volumul filtrului tau si volumul acvariului: aqadvisor.com

Da pare a fi potasiu, doar ca nu se vad gaurile din frunze, inloc de gauri frunzele au puncte maro, cu margini galbene.
Vor functiona ambele variante in oricare dintre acvarii.
Mie din prima poza mi s-a parut a fi cryptocoryne flamingo, dar totusi e cam deasa si mai mare...
Probabil sunt diatome...perfect normale in stadiul acesta. Vor disparea odata cu maturizarea acvariului

Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Go to: