| Message |
|
|
|
Multumesc Koala!atat voi tine....
|
 |
|
|
Ok...  am ramas la parerea sa las doar scalarii...
|
 |
|
|
|
Multumesc Liv,acum las doar scalari si atât....poate ceva ce mi-a recomandat Gabi c
|
 |
|
|
Am doar scalari......
Adrian09,Discusi am zis ca asi vrea în alt topic
Nu sari cu gura înainte sa citesti te rog!
Creca las doar scalari plus ca am si pui la ei
Era frumos daca mai mergea ceva...
|
 |
|
|
Am avut gourami albastru cu leeri si se ciondaneau....plus ca atacau pesti din jur pentru teritoriu
Ceva peste 10 cm daca se poate
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi dar nu prea îmi plac pesti aceia....arata bine,sunt frumosi dar nu sunt pe placul meu.
P.s. am avut gourami ...si iam dat din cauza comportamentului agresiv
|
 |
|
|
|
Am avut varianta galbena la fel de rosu în branhi era..si nu avea nimic
|
 |
|
|
Dupa ce trec sarbatorile o sa fac comanda la un acvariu 83Lx40lx50H 150 litri brut, 166 litri net
Si tot ce voiam sa stiu e ce pesti pot pune acolo pe lânga scalari actuali
Discusi,parrot fish,severum,oscar,nu stiu ce sa zic ceva idei?
Nu vreau pesti de genu tetra....ceva marisor...
Oscar stiu ca sunt mari si agresivi dar ceilalti nu stiu...
Bineînteles acvariul va fi semi-plantat
|
 |
|
|
Nu are nimic,acela e felul lor de a fi.... alearga ,se agita...si se i-au de orice peste lent
|
 |
|
|
Am avut si eu o discutie mai de mult cu @acvarist în care trebuia sa-i dau niste masculi si ceva femele guppy....în ziua în care trebuia sa-i dau pesti a murit un mascul...l-am sunat,i-am spus iar de la el am primit raspuns:
"-Ce a patit?a fost bolnav? Am si eu 2-3 acvarii cu xipho,guppy,molly si nu vreau sa îmi imbolnavesc pestii si ca de peste 20 de ani se ocupa cu inmultirea lor...  "
Ultima treaba mi s-a parut suspecta....de atunci nu prea am mai luat contact cu el la donatii,etc...
Daca eram mai aproape luam si eu niste ancistrusi
Scuze pentru off topic
|
 |
|
|
Gabi C wrote:
Larva450 wrote:N-am avut discusi ,am zis ca o sa încerc deci nu stiu daca poti pune....
Acvariul ala pentru discusi e ca o strada cu sens unic.... nu au ce cauta in bazinul ala la cit e de ingust.
I-am zis ca nu stiu...si nici nu l-am încurajat
|
 |
|
|
N-am avut discusi ,am zis ca o sa încerc deci nu stiu daca poti pune....
|
 |
|
|
La ce te referi?
|
 |
|
|
ciubotaru wrote: Am inteles am si vb cu cel care face acvariul o sa mai micsorez inaltimea acvariului la 700 .
Cat cu pesti nu ma pricep, aia miau placut ca sunt colorati,dejaba ii pun sanitari multi unui copil,
In acel acvariu ar fi frumos sa ai:Cory 5-6,un card de neoni sau ceva asemanator...si scalari ceva marmorati,etc.
Eu zic ca sunt colorati pesti acestia:sanitari(albi negri,gri) ,pesti de card au culori variate,scalarii sunt eleganti si frumosi....
Decat sa pui ciorba aia de pesti :adica ceva din Malawi (Africa) cu ceva din Amazon sau mai stiu eu de unde(America) mai bine asculti....experienta proprie.
Eu am scalari si sanitari,am avut si neoni si pot sa zic ca este ceva frumos sa-i vezi cum înoata în card neoni(sau alte specii asemanatoare) scalarii lent si elegant si sanitari nu prea îi obsevi...
Dar si varianta cu vivipari nu-i rea.....cateva sute o sa se faca acolo+ ca sunt colorati...
|
 |
|
|
Combinatie urata de pesti.... îl aprob pe @Koala
|
 |
|
|
Nu  co2 lichid care ajuta la dezvoltarea plantelor si elimina algele ...asta folosesc.
|
 |
|
|
|
Eu folosesc co2 lichid si dupa o saptamana am dat lovitura...toate plantele au crescut si s-au facut foarte frumoase...daca nu ma crezi pot da si poza...
|
 |
|
|
|
Mi se pare exagerata afirmatia" 2-3 grade C-->e foarte mult ,le face soc termic". Scalari mei cand le schimb la fel au minus doua ,trei grade sa nu zic noaptea de la 30 au undeva la 27-28 grade ....si nu au nimic ,mananca... înoata...
|
 |
|
|
Din 25-30 pui doar 11 s-au descurcat în primele 3 zile...asta e.
O parte din cei 11 pui la varsta de doua saptamani si trei zile
Pe geam sunt pui de melci infiniti(physa)
Si putina de mizerie ...nu prea am curatat
|
 |
|
|
I-am zis si eu ca scalari,hoplo si alte specii mari de acolo nu-s bune  dar raspunsul a fost "ca-i plac copilului si ca o sa ia altul nu stiu când"  ,pana atunci pesti sa se chinuie în acvariul acela-(asta am dedus eu....)
|
 |
|
|