[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Thereau
Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
ocean wrote:Imaginea e super! In opinia mea ceva de genul asta trebuie sa fie un acvariu, nu potecute, nu insulite, nu munti, nu stauete sau temple sau alte peisaje inundate. Asta e drumul spre teme naturale si/sau biotopuri, daca ai asocia plante si pesti (vietuitoare)de pe acelasi continent macar(daca nu chiar acelasi areal) ar fi ideal

O observatie frumoasa din partea ta.
Ai dreptate, singurul lucru care lipseste in combinatia asta este asocierea plantelor\pesti\decor, insa aici cred ca este vorba de fineturi, doar cei avansati in ale acvaristicii pot sa observe acest detaliu.
Bazinul a inceput ca un experiment, nici eu nu stiam exact ce vreau sa fac acolo si am ajuns in pozitia asta. Momentan pestii sunt pui si par din filmul ala(chiar daca noi stim ca nu sunt). Probabil pe masura ce o sa creasca o sa bata la ochi insa o sa ma adaptez din mers si daca lucrurile devin deranjante o sa fac o schimbare atunci. Cred totusi ca pentru urmatorii 2 ani o sa fie stabil bazinul asa.

Update no water change 1 luna :

Specificatii :

Vietuitoare 45 Blue Moori Ciclid, 1 pereche ancistrusi si probabil cateva zeci de pui, 2 pomaceea, cativa mecli ramshorn, nu le stiu numarul, nu stiu de unde au aparut
Vegetatie : Anubias, Vallisneria, Cryptocoryne, Bucephalandra, Echinodorus, Cabomba Caroliniana
Decor 100% natural : Lemne, pietre, nisip
Filtrare : 1x FX5, 1 Sump intern aproximativ 40-50 Litrii, Intern Ocean Free HYDRA 50
Ilumiat : 2 x Lampi 35w lumina rece led (cumparate din piata), program 10-11 Ore\zi
Hrana : 2-3 Ori \ Saptamana cantitati foarte mici - Tetra Discus, Spirulina, Tetra Color

Apa este cristal, singurul deranj este alga de pe geam de care imi este lene sa ma apuc

Prima data am crezut ca "melcii la borcan" sunt caterinca

Acum realizez ca treaba devine serioasa

a inceput nebunia si in b1
Neata, dupa lupte seculare, pare ca in b2 se intampla ceva bine.

B1- tare ca piatra
B2 -
flo77 wrote:
Thereau wrote:

Poate ca sunt greu de cap dar tot nu inteleg.

B2 are apa din bazinul meu care este ciclat si stabil in momentul de fata
B1 are apa doar din lac+pietre+lemne - pare ca piatra

B2 - Strica apa in 12 ore. O sa incerc sa mai mut din vietuitoare ....

Ok Dr. Mengele, uite cum vad eu lucrurile: bacteriile benefice nu stau in coloana de apa(cu mici exceptii, dar asta nu iti doresti). Ele domiciliaza pe suprafata elementelor de decor, roci , substrat, medii filtrante. Ele au nevoie de o suprafata solida sa se prinda. Cu cat mai mare suprafata de prindere, cu atat mai multe bacterii. Daca refaci inventarul la ce ai pus la borcan, explicatia ar fi simpla.

Ambele Borcane au 6 litrii. Primul are 2kg roca vulcanica si 1.5kg nisip iar b2 are 1kg nisip 1kg roca vulcanica.

Sincer nu ma asteptam ca 10 melci sa nenoroceasca asa de rau apa in 12 ore
EverSad wrote:Acuma... mediul de "reactie" intre borcanu` 1 si 2, este in proportie de 3 la 1.

Borcanul 1, va face exact aceeasi chestie in cateva zile. (ca Borcanul 2)

La borcanu` 1 ai mers pe echilibrul momentan din eco/bio sfera specifica. (la B2, ai fu*ut echilibrul cu apa din bazinul tau)

Ce ar fi ciudat? ori anormal.

Poate ca sunt greu de cap dar tot nu inteleg.

B2 are apa din bazinul meu care este ciclat si stabil in momentul de fata
B1 are apa doar din lac+pietre+lemne - pare ca piatra

B2 - Strica apa in 12 ore. O sa incerc sa mai mut din vietuitoare ....
alinutz80 wrote:Borcanul 2 are prea multe vietati.....plus lemnele cu prostii pe ele, macar de le spalai cu apa fisrbinte

Pai m-am gandit ca daca aduc materiale din exterior ajuta la ciclarea borcanului insa pare ca e gresit ceva.
Am schimbat apa de dim, am bagat tot din bazinul cel mare unde no2 este 0 la toate testele.

Schimbat de dimineata 100% apa, bagat din bazinul cel mare, no2 0 si no3 15-20

Rezultatul dupa nici 12 ore :
EverSad wrote:Acu: tii melcii in borcan.. ?
Ce este la fundul borcanului? (stiu.. dar explica la incepatori)

Mai ales la aia de le crapa' primul Guppy......

Mda, cam asta a fost spatiul, o sa trimit la colegul la cluj o parte din ei, o sa pastrez ei eu 4 si Dumnezeu cu mila, nu merge cum ma asteptam ...
dadu wrote:eu cred ca lemnele din parc din B2 emit diverse substante, pe cand cele din lac sunt inerte de mult timp.

M am gandit la asta, lemnele sunt luate din apa toate insa cele din B2 au fost tinute afara vreo 2-3 zile.

Nu inteleg cum poate sa se strice apa in 1 zi in b2 iar b1 este cristal si merge perfect
Neata,

Avem urmatoarea situatie :

Borcan 1(Borcanul din stanga) - Substrat roca vulcanica + Nisip, bonus mizerie lemne si pietre adunate din lac. Am adaugat 2 plante 2 Pomaceea micuti 1 mare si 1 beta.
Pentru borcanul 1 toata apa este luata din lac. Apa este cristal, testele de apa sunt echilibrate

Borcanul 2(Borcanul din dreapta) - Substrat roca vulcanica + nisip. Aici am bagat doar cateva lemne din parc si apa din bazinul cel mare. Vietuitoare 10 melci Spixi.
Aici lucrurile au luat-o razna, apa a facut spuma, s-a tulburat, ieri la testele de no3 si no2 a bubuit "aparatul". Am testat si apa din bazin insa acolo testele au iesit ok, echilibrate.
Am schimbat de doua ori apa pana acum, tot cu apa din bazin insa nu inteleg de ce se strica asa repede apa.

Hello dragi colegi,

Am gasit meci Spixi in piata la Obor.

Norocul meu a fost cu alinutz80 care a facut o postare despre acesti melci si care m-a indrumat live sa ii achizitionez

M-am ales cu 10 exemplare interesante de Spixi si un borcan nou fara sa imi dau seama cum
Nu iti bate capul cu temperatura, tine bazinul in casa la temperatura camperei! Nu am avut niciodata incalzitor la bazin si am crescut tot felul de pesti.

Mancarea este cel mai mare dusman al hobiului. Da i mancare odata de doua ori pe saptamana 2-3 bobite si este suficient.

Daca plantezi acvariul minim 50% si bagi niste poetre si niste lemne nu o sa ai nevoie niciodata sa schimbi apa, pestele o sa fie fericit.

Nu cred ca gresesti undeva insa eu iti recomand sa schimbi apa foarte rar si foarte putin 10% maxim 20-30% daca bazinul o ia razna (doar situatio extreme)

Inceraca un bazin cum iti recomand si iti garantez ca o sa functioneze si pestele o sa fie fericit.

Trebuie sa urmaresti doar cateva aspecte : Substrat generos 1 CM pamant si 3-4 Cm Nisip

Minim 50% plantat

Lemne/Pietre - poti sa bagi orice lemn si piatra de le gasesti in natura, nu este necesar sa dai banii pe ele, mergi pe langa un lac, balta si cauta un lemne si poetre care iti plac
Daca sunt din lacuri in care exista viata eu iti recomand sa bagi lemnul direct in bazin, daca vrei sa fie mediu steril poti sa il fierbi

Adauga si 1-2 melci, eu cred ca nu o sa fie deranjat de beta.

Succes si asteptam poze
Am gasit, trimiti si la Bucuresti
[quote=alinutz80]Nu e nimic stai linistit. Se poate invata despre melci....ai netul la dispozitie.
Daca vrei sa tii ceva melci frumosi tare iti recomand cu drag tylomelania...am eu o postare cu ei...vezi acolo poze.

Am mai prins la poza 1 asolene spixi. Astia asolene spixi is fff rari de gasi la noi...dar nu e imposibil, si eu fff greu am gasit.

[/quote]

Arata interesant tylomelania. Nu am idee cum sa ajung la topic insa am gasit pe goole
O sa ma uit pe la petra poate au baietii ceva acolo, poate facem si comanda
Scalarii astia sunt niste superbitati! Pacat ca foarte putini stiu sa ii tina in bazine adecvate in care sa isi arate valoarea.

Minunat bazinul
Demonu wrote:Mam documentat si am cerut ajutor ca-sa ofer conditi care zic eu decente,fata de cum sunt tinuti in magazine cu un acvariu foarte mic sau paharel cu fecale sau mancare la fund etc.

Ultimul peste betta a rezistat 3 luni si plecase spre 4 luni,cumparat pe 25 sau 26 iulie,seara am venit de la tara iam dat parca o bobita sau 2 etc sa comportat normal. Ce mi se pare extrem de ciudat schimbarea brusca care o are un peste betta,nu mia dat nici un semn ca sar simti rau,a doua zi incepuse sa se comporte ciudat,gen iesea foarte des la suprafata sa ia aer,statea la fund si isi pierdea echilibrul,nu mai manca logic,iar in 2 zile a murit.

In ce conditi lam tinut ? acvariu de 5l,incalzitor de calitate Tetra Tetratec HT 25,Filtru Cascada Happet Nano isi face treaba cu brio,temperatura setata la 27 de grade dar termometrul arata 30 de grade ma gandesc plus temperatura din camera,pietre mici naturale, Planta Anubias Nana naturala etc.

La cat timp schimbam apa ? undeva la 4 sau 5 zile,pestele erea transferat intrun acvariu mai mic temporar pana faceam curatenie cu incalzitorul normal, apa erea tinuta 24 de ore plus solutie speciala de pus in apa,asteptam sa fie temperatura intre 25 sau 26 si dupa mutam pestele.

La cat timp primea betta mancare,pai inainte sa plec la munca undeva la 08:30 dimineata, 3 poate 4 bobite mancare speciala pentru betta,si poate seara la 10:00 mai primea un mic stimulent o bobita poate 2 etc

La ce am ajuns la cocluzie nu cred ca un peste betta traieste mai mult de cateva lunii,nu conteaza ce conditi oferi tu,ori betta sunt batrani cand sunt vanduti pentru ca nai cum sa sti varsta,ori deja sunt bolnavi dar ca boala sa avanseze ii trebuie conditi,sau nu se poate adapta nu ca ar fi tinut intrun medium stresat,iar in acvariu isi vedea clona lui si isi umfla coada etc.

Am incercat si cred ca renunt la betta,sunt frumosi da,sunt usor de intretinut da,mor repede din nimic da,pot fi ajutati ? nu prea, odata ce se îmbolnavesc din nimic,moarte este sigura.

Salutare,

Eu as face in felul urmator :

Pamant 1cm, Nisip 2-3 cm. As mai aduce niste plante, vallisneria, criptocoride, d`astea ieftinesi as planta acvariul 50% (o sa se inmulteasca repede)
Lasi bazinul la ciclat 2 sapt, nu bagi nimic din comert, poti sa bagi 1 melc intre timp.
Dupa 2 saptamani aduci pestele.
Recomand schimb de apa doar daca observi ceva neobisnuit in bazin, ceva care sa te ingrijoreze. Daca lucrurile merg bine lasa-le asa.
De mancare da-i de maxim 2-3 ori pe saptamana cate 2-3 bobite

alinutz80 wrote:Stai numai sa mai am, momentan am pierdut toti adultii si am doar 3 pui dupa cum am zis mai sus.....nu mai am nici outze....

Dar, daca din cei 3 scot pui atunci voi da clar din ei, dar asta va fi de durata......

Bolovan am fost. Am citit primul topic de pe pagina asta si am crezut ca deja imparti melcii la colegi
M am aruncat si eu dar am picat pe tare

Nu stiu prea multe despre melci insa as face un borcan in care sa tin doar niste melci
Discusii sunt tare interesanti. Cred ca sunt pestii care s ar fi adaptat perfect proiectului meu. Africanii sunt relativ docili momentan, insa nu pot sa nu ma gandesc ce o sa faca atunci cand cresc
Mda...
Idioata intrebare, mai ales venind din partea mea
Macar am lamurit si treaba cu mancarea uscata.

Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Go to: