[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flavius2308
Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
flavius2308 wrote:Intentionez sa-mi cumpar un regulator http://www.nevertebrate.ro/Regulator-CO2-cu-un-manometru?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FReductoare-si-adaptoare si inainte de a face comanda as vrea sa cer niste pareri avizate.
Merita cumparat, si daca se poate monta in viitor o electrovalva si daca se poate monta pe o butelie de 500 g de la JBL ca aceasta : http://www.nevertebrate.ro/Butelie-CO2-reincarcabila-JBL?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FButelii-CO2

chair nimeni avizat sa-mi dea un raspuns ?
foarte misto arata
Intentionez sa-mi cumpar un regulator http://www.nevertebrate.ro/Regulator-CO2-cu-un-manometru?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FReductoare-si-adaptoare si inainte de a face comanda as vrea sa cer niste pareri avizate.
Merita cumparat, si daca se poate monta in viitor o electrovalva si daca se poate monta pe o butelie de 500 g de la JBL ca aceasta : http://www.nevertebrate.ro/Butelie-CO2-reincarcabila-JBL?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FButelii-CO2
Arata bine, le merge excelent plantelor
Am inteles.
Frumos acvariul, arata bine, voi incerca sa il aranjez si eu ceva in genul asta asa ca o sa te mai deranjez din cand in cand .
Mult succes la concurs cu el
alex08 wrote:Scuze, am omis in descriere si cum vad ca nu mai pot edita, este vorba de JBL Manado.

Va multumesc pentru aprecieri.
Poate pare greu de crezut dar mi-e greu sa ma despart si de unul din ele, dar de mai multe.

Eleocharis parvula o tunzi ?
Ce dimensiuni are acvariul ?
Ionut Godea wrote:@ stefanp - Iti multumesc din inima pentru aprecieri!! Succes si tie!!

@ maryusdv8 - Multumesc mult!! Detalii urmeaza...

ce plante acolo ?
SunshIne wrote:Iti trebuie un stingator G1 sau G3 ( stingator cu dioxid de carbon)

Ce ai tu in poza, nu se poate incarca cu CO2. Tubul pentru CO2 rezista pana la 250 de bari, iar tubul cu pulbere, maxim 20 de Bari.

Ma intereseaza si pe mine un stingator G1 dar din ce am vazut este greu de gasit. Daca stie cineva de unde se poate cumpara sa-mi spuna si mie.
Este cineva care are stingator G2 ca sa imi spuna si mie ce diametru si inaltime are butelia cu tot cu robinet ?
kazaku wrote:
flavius2308 wrote:
Lucian wrote:...si NO3 100
Ar trebui sa fie 10-30ppm. Incepe sa faci schimburi mici de apa zilnice pana ajungi la valorile de mai sus (mai faci un test peste cateva zile)...
Nu mai vorbesc de valoarea NO2 la care ar trebui sa refaci testul...

cred ca testele sunt 6 in 1 de la JBL.
La NO2-2 si NO3-100 cred ca trebuia sa aibe si mortalitati pe acolo.

Testele sunt exact cum ai zis si tu, 6 in 1 JBL. Nu am avut decat o fatalitate in aproximativ 3 luni. Si ala ca a sarit di acvariu. Cam cu ar trebui sa arate niste valori normale?

In primul rand NO2-O si NO3 10-30 asa cum a spus siLucian mai sus.
Din teste vad ca si duritatea apei e foarte mare.

Totusi eu cred ca nu ai facut bine testele.
Nu cred ca ai NO2-2 si NO3 - 100
Lucian wrote:...si NO3 100
Ar trebui sa fie 10-30ppm. Incepe sa faci schimburi mici de apa zilnice pana ajungi la valorile de mai sus (mai faci un test peste cateva zile)...
Nu mai vorbesc de valoarea NO2 la care ar trebui sa refaci testul...

cred ca testele sunt 6 in 1 de la JBL.
La NO2-2 si NO3-100 cred ca trebuia sa aibe si mortalitati pe acolo.
No2 - 2 ?
paulc wrote:Nu-i problema de filet, se potriveste, e standard european, e acelasi si la JBL de 500g, si la cele de 2Kg, si la stingatoare tip G.
Alta-i problema: buteliile de 500g nu ti le incarca oriunde, pentru ca majoritatea au cantare industriale si au precizie redusa, de 2-300g. Ei trebuie sa se asigure ca nu depasesc 500g ca iti explodeaza butelia, asa ca intotdeauna o sa-ti puna mai putin. Insa cu precizia de 200g, s-ar putea sa-ti puna doar 300g, si nu stiu daca-ti convine, nu de bani, dar bati drumul degeaba.
La o butelie de 2Kg, nu conteaza asa mult 200g, ca e oricum ieftin, doar 2ron/kg (in Bucuresti).

Nu stiu la ce pret ai putea gasi o butelie de 500g, dar iti recomand un stingator G2 cu 2Kg CO2, care costa, comandat online, cam 160 ron cu tot cu transport... si sunt sigur ca poti gasi si mai ieftin.
Nu este cu mult mai mare, butelia de 500g de la JBL are 45cm inaltime, 11cm diametru cu maner, dar iti trebuie stand, ca altfel se rastoarna, si ajunge la 16cm la baza...
Stingatorul G2 are 47cm inaltime si 11.4cm diametru. Desi clapetele ocupa inca 7cm pe orizontala in partea de sus, poti totusi folosi spatiul de langa el. De exemplu, eu tin sticlele cu fertilizanti. Daca ii inlocuiesti clapetele cu robinet, se adauga la inaltime vreo 3cm.

Sunt tentat sa cumpar un stingator G1 dar sa schimb clapeta cu robinet.
Daca stie cineva de unde se poate cumpara asa ceva il rog sa ia legatura cu mine.
Lemon wrote:Dupa 3 saptamani de Easy Carbo, am facut teste de apa si singura modificare este la ph, a scazut de la 7.6 - 7.8 la 7.4. Cred ca e ceva normal in conditiile adaugarii de CO2...

NO3 25-50 ppm
NO2 0 ppm
GH > 21
KH 6-10
pH 7.2 - 7.6
Cl2 0 ppm

Din ce stiu eu, aditia de Easy Carbo nu duce la scaderea PH-ului.
Cumpar butelie CO2 reincarcabila de 500 g cu revizie valabila.
qwerty wrote:Am tot cautat sa iau o butelie mai mare decat ce am acum, 0,5kg. Am tot cautat pe net, am gasit, dar multe cu verificarea expirata. Cei de la centru de incarcare au spus ca daca lor le pica pe mana vreo butelie iesita din verificare o retrag de la client fara drept de apel. Avand temerea asta am tot cautat . In cele din urma i-am intrebat pe cei de la centru de incarcare daca nu au asa ceva. Mi-au vandut una de la ei, 2kg, din stingator CO2, dar au pus robinet la ea. I-am intrebat daca este ok si au spus ca este ok, verificare pe 2 ani si o incarca fara probleme in timpul asta. Mai departe voi vede ce am sa fac cu ea dupa 2 ani, poate imi prelungesc ei verificarea. Butelia a costat 150 lei plina. Cand am timp atasez niste foto cu ea. Astazi am pus-o in functiune, si mai lucrez la un reactor de CO2 din filtru de apa. Acel filtru care l-am folosit ca prefiltru pentru canistra, dar am renuntat la ideea asta.

Referitor la butelia de 500 g, aceasta se incarca la fel ca un stingator G2,G3 etc ? Adica daca incarca stingatoare pot incarca si acea butelie de 500 g ?
Mersi .
Am si eu o mare nedumerire si cu siguranta e cineva care ma poate ajuta, ca sa nu fac o investitie care sa nu ma ajute.
Despre ce e vorba:
Intentionez sa imi cumpar o butelie de CO2 de 0,5 Kg reancarcabila (din lipsa de spatiu nu pot lua una mai mare, nu intru in detalii).
Am fost la un centru de incarcare CO2 (care incarca si stingatoare), am vorbit cu cineva de acolo si mi-a spus ca nu stie sigur daca poate sa o incarce, doar daca ma duc cu butelia la ei, butelie pe care nu am cumparat-o inca dar mi-a spus ca ei au incarcat stingatoare de tip G3.
Intrebarea este daca stie cineva sa-mi spuna daca incarca stingatoare G3 poate incarca si o butelie de 0,5 Kg. ? Cred ca e chestia de filet daca este la fel sau ceva de genul. Butelia spune ca are filet standard W21.8 x 1/14.
N-as cumpara butelia si dupa aia sa nu poata sa o incarce.
Va multumesc.

Ar159 wrote:da eu te-as sfatui sa tunzi frumos minim 6-7 cm sa aiba varful pe care al tunzi , le pui frumos separat pe grupe , dupa care scoti cu grija fara sa faci prea mult " dezastru " si replantezi pe grupe sau intercalat depinde cum vrei si iti place

sa le scot pe cele vechi sau sa le tai de la nivelul substratului ?
Spunea cineva pe aici ca mai bine sa le tai de la nivelul substratului.
Am penseta curbata, m-as baga la o replantare de varfuri mai ales ca nu-mi place cum am pus plantele, sunt de toate felurile unele in altele , nu sunt grupate pe specii.
aici ai replantat varfurile ?

Forum Index » Profile for flavius2308 » Messages posted by flavius2308
Go to: