[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: TaVinci
Forum Index » Profile for TaVinci » Messages posted by TaVinci
Am ales doar 2 sertare/compartimentari pentru varii cutii/borcanele, etc.
Cum am destul loc voi tine 2 acvarii de 50x29x20.
Voi continua cu capacul pentru acvariu si cred ca sunt acolo 95%.

Ce ziceti?
Salut,

Este fezabil sa iau in calcul un design de genul urmator?
image

Multumesc.
Multumesc pentru feedback. Este foarte util.
Renunt la idea de acvariu intermediar cu plante. Rezolvat.
Cu magneti e foarte bune ideea, o voi aplica.
Cu stapli dedesubt (din 40 in 40cm) pentru o lungime de 120cm as fi vrut sa fie de evitat, fapt pentru care si doream sa folosesc teava rectangulara.
Si zic ca nu voiam stalpii fix pentru access full sub masa. Era frumos asa... Asta inseamna ca voi baga sumpul prin laterale. E ok. Rezolvat.
In privinta gaurilor as dori sa nu pun in acvariu absolut nimic ce imi va obtura/"manca" din spatiul existent.
As putea pune in spatele geamului o caseta exterioara, insa va trebui sa fie ceva foarte la limita intrucat nu as dori sa ajung cu acvariul mai mult inspre jumatatea casei decat spre perete.
Legat de filtrarea apei prin osmoza, nu imi doresc, am deja un sistem in uz care asigura o filtrare f. buna prin 3 cartuse, scoate clor, metale grele, si echilibreaza sau ceva similar mineralele...(o rasina, ceva, nu intru aucm in detalii).
Imi este clar ca degeaba tot aman sa dau gauri in pereti, va trebui insa tinand cont de acest aspect, numit canalizare, si locatia acvariului va fi alta (peretele de la baie ce da in living). dar e ok ca e bezna mereu in zona aceea deci va da bine .
Ce ar mai fi....?
Tevaraia am vazut ca se gaseste relativ usor si nu imi pare scumpa.
Cadrul asta e prima urgenta ca n-am loc de acvariu in casa...
Stiti pe cineva care este sudor de meserie, de placere, etc?

Multumesc.
Salut,

Daca e cumparat recent si nu stii nici prin ceea ce a trecut, este de preferat ciclat.
Mie mi-au murit, chiar si asa, astfel incat, nu e suficient doar sa fie ciclat.
Mare grija.
Salut,

Pompa are un debit, reglabil de 3000 de litrii si urca la 1.8 metri.
Ar trebui sa fie ok.
Back-up nu am luat n calcul, insa voi pune ceva ce pot lua de pe piata de la noi, caci de pe Aliexpress va dura prea mult.
Da, poti spune c aplantele erau un moft.
De fapt imi cam place sa ma tin ocupat, de aceea si aceasta, inutila, complicatie.
S-ar fi vazut si frumos, mai ales ca ma gandeam ca poate pot pune acel plantvariu deasupra si pot da apa in acvariul principal prin picurare (simuland ploaia)...
Ar fi incercat sa tin si ceva creveti, poate...
In fine, imi e clar. Voi renunta si voi face un sump mai generos.
Ce nu am cautat inca, cel putin nu la noi, ci doar pe Aliexpress, sunt acele flotoare care pot deschide/inchide valva de alimentare apa.
Din ce imi dau seama, mi-ar trebui, ulterior, si un UPS dar aici trebuie sa vad cat vor cumula toti consumatorii si sa vin apoi cu ceva care sa tina si care ma astept sa depaseasca lejer un 600ron...

Teava de 4 va fi. Multumesc.
Am updatat profilul cu locatia.
Magnetii sunt o idee excelenta.
Cu canalizarea sunt de acord, evident deranjul e imens dar va face toata diferenta.

Cine ma poate ajuta, contra-cost, cu sudarea tevilor, va rog?
Pentru bean animal, inca ma gandesc daca si cum sa fac cele 2 gauri in geam, astfel incat sa nu ii slabesc rezistenta considerabil.

Multumesc si ape limpezi tuturor!

Salut,

As dori sa va cer parerea intr-un nou proiect pe care imi doresc a-l incepe.
Am urmatorul acvariu:
120L
50l
65h
Cu intarituri si toate cele.
Acum vine provocarea:
imi doresc un suport zic eu din teava rectangulara pentru ca vreau si un sump in acea masa.
Ma gandeam sa fac o masa inalta cam de 80-90.
90 pare cam mare, stiu.
Ar fi asa:
a. ce fel de teava rectangulara mi-ar trebui?
b. mi-as dori sa lateralele mesei sa fie pe balamale caci de aceea ma si gandesc la rectangulara, ca sa tina si eu sa am acces nu doar prin fata.
c. pot pune ceva picioare sub aceasta masa, si daca da, e ok sa presupun ca 6 pe fata, 6 spate si cate una pe laterale ar fi suficiente? (nu de alta, dar mereu mi se intampla cu acvariul de acum sa scap ceva apa pe jos si s-a umflat pfl-ul ala de aproape nu mai pot deschide usile.)
d. acum vin cu o complicatie - cum imi place sa am si ceva plante in acvariu insa pe acesta il fac pentru discusi as dori sa fac dedesubt un spatiu pentru plante. Un acvariu in sine doar cu plante. Sigur s-au gandit multi altii la asta inaintea mea.
Aici nu stiu ce provocari as avea. Desenul atasat este facut in seara asta (pe genunchi) insa il pun orientativ.
Ma gandesc ca din acvariul mare ar veni apa in cel cu plante, ele ar consuma, in timp mare parte din nutrienti si aici m-ar ajuta un pic, ca desi voi face un sistem la picatura n-ar strica, si as putea creste si ceva plante in acelasi timp.
e. sumpul l-as face din acrilic.
Am tot vazut modele, am gasit si ceva anunturi pe olx cu debitare, posibil sa il pot face oricum mi-as dori.
Ca pompa astept sa soseasca un Jebao Jecod DCS 3000. Cred ca isi va face treaba, daca nu, suplimentam. Accept propuneri.
f. tevaria imi pare o discutie in sine cu tot cu bean animal,etc. am citit, vorba aceea stiu tot, si totusi suficient cat sa imi dau seama ca la cat de chitibusar sunt si voi dori sa iasa perfect, posibil sa revin prin Decembrie cu update-uri -situatie deloc de dorit. Am vazut pe aqualife, si cred ca o rezolv de acolo.
Ce ar mai fi?
Cam cu masa ar fi prima mea provocare.
Ce ziceti?
image
Multumesc.
Salut, unde le-ai facut pe strung, la cine?

Merci.

Forum Index » Profile for TaVinci » Messages posted by TaVinci
Go to: