| Message |
|
|
Dupa cum ziceam in posturile precedente: "Urmeaza perechea din dreapta"
|
 |
|
|
|
Pestii tai au grish (Ichthyophthirius)... du-te la un petshop si cauta medicatia necesara... poti incerca JBL Punktol ULTRA
... daca vrei sa fii "clasic", ar trebuie sa le ridici temperatura si sa le pui ceva sare (asta e tratamentul "babesc").
.
|
 |
|
|
|
Asa cum spuneam acum cateva ore, perechile sunt agresive si-si disputa "terenul"... icrele au fost mancate de perechea "rivala.
|
 |
|
|
Unde-s multi, puterea creste... au depus, pe rand, si perechile "centrale"...
- icrele rezista doar 24 de ore, apoi sunt mancate
- masculii fecundeaza ponta, cu temeinicie
- perechile sunt destul de agresive
... urmeaza ultima pereche (din dreapta)
|
 |
|
|
|
Prima ponta... perechea din stanga... din pacate, am fost plecat din oras si n-am vazut depunerea...
|
 |
|
|
|
Perechile centrale, poze separate...
*Perechea din dreapta bazinului... langa ea, oarecum separat, sta si masculul singuratic...
|
 |
|
|
|
Perechile din centru... "Certaretele"...
|
 |
|
|
Perechea din stanga bazinului... "linge" temeinic la piatra aia mare langa care stau
|
 |
|
|
S-au ales 4 perechi + 1 mascul separat... si-au impartit teritoriul in mod democratic  , o pereche pe stanga bazinului, o pereche pe dreapta si doua perechi pe centru... masculul singuratic sta retras si "penduleaza"... perechea din stanga curata de zor o piatra, cei din dreapta procedeaza identic... deseara incerc niste poze!
PS: Perechile "de fraieri", aia care s-au mutat ultracentral, se tot cearta intre ele... masculii sunt tare certareti si se tot infoaie unul la celalalt
|
 |
|
|
|
Si mie imi place cum arata bazinul... e "old school", emana liniste si seninatate... pesti sanatosi si plante frumoase, fara pretentii de aquascaping sau "de moda"... BRAVO!!!
|
 |
|
|
Pestii s-au acomodat si sunt ok, inca au probleme cu stabilirea ierarhiei dar au inceput sa manance
- neonii inca stau grupati printre plante, de frica  ... nu am observat ca scalarii sa se dea la ei, sper ca au trecut testul
- se pare ca exista 2 sau 3 masculi dominanti care vor "face legea" printre cei 9 scalari... observ cateva "dansuri" teritoriale, de delimitare a zonelor de influenta.
|
 |
|
|
|
Personal vorbind, nu cred ca vor avea un mare succes sau o mare cautare, asa ca vor sfarsi ca si zebrele acelea fosforescente... adica, nebagate in seama de catre acvaristii adevarati... scalarii aceia vor fi "boicotati" de catre acvaristii cu experienta, precum si de catre forumurile serioase, si vor ramane doar sa decoreze acvariile kitch, alaturi de castele, corabii si nisip colorat.
|
 |
|
|
Am fost plecat din tara in ultimele 2 saptamani...
@alber: De obicei, apa calda nu este "potabila" (nu ca, cea rece, ar fi  ) asa ca tevile si conductele prin care trece nu sunt protejate impotriva coroziunii... se poate folosi apa calda intr-un procent rezonabil, insa eu personal utilizez doar apa din coloana de apa rece.
... pentru ca acvariul a trecut cu brio perioada de vacanta, dar si pentru ca pestii au suportat fara probleme perioada de convalescenta, am adus in seara aceasta acasa un "septel" format din 9 scalari (din cei 17 luati, impreuna cu Lofty, de la harry-ab)... pestii au ajuns cu bine acasa, i-am transportat si aclimatizat fara probleme... acum inspecteaza noul lor camin si baga groaza in neoni  ... daca reusesc, voi face cateva poze.
|
 |
|
|
In mod uzual eu am 30 de grade Celsius in apa acvariului, fie ca e iarna, fie ca e vara... in casa am in mod constant circa 27 gr. Celsius, iar cele 4 tuburi T5 fac restul trebii  ... iarna, la un schimb de ~ 50%, temperatura in bazin ajunge pe la 24 gr. Celsius... asta mergea fara probleme la africani.
Acum, cu scalari si neoni, preconizez sa fac schimburi de max 25%, adica sa nu "scad" temperatura sub 25-26 gr. Celsius (vorbesc de perioada de iarna, evident  ).
|
 |
|
|
|
1) Depinde de marimea acvariului... intr-un acvariu "generos", bine decorat, pot convietui linistit impreuna cativa ramirezi, nu sunt atat de scandalagii si de certareti ca celelalte cichlidae.
2) O sa-i vezi ca stau mai mult impreuna si ca "formeaza" o echipa... iti dai seama cu siguranta ca "s-au ales".
|
 |
|
|
|
Eu iti multumesc! Pestii sunt superbi!
|
 |
|
|
Sunt filtre tip Aquator iar instalatia cuprinde un filtru pentru impuritati (ceramic) si un filtru de carbon... eu imi permit sa umplu bazinul cu 100% apa proaspata si apoi sa pun pestii inauntru...
Aici ai un exemplu: http://www.aquafilter.ro/
|
 |
|
|
@pomi:
- am 10 cory, nu stiu daca sa pun mai multi...
- pietrele acelea sunt oarecum "fixate", asa ca layout-ul acvariului nu are cum sa se schimbe prea mult... daca gasesc niste craci misto, am sa le fixez in asa fel incat "sa intre in apa"...
@bobesque & alber:
- motanul este "un accident" in familia noastra, a venit pe neasteptate si a ramas la noi  ... are cam 10 ani, e castrat si e rasfatatul casei.
|
 |
|
|
Dupa ce lumea s-a culcat, motanul Botticelli (50% persan & 50% siamez) s-a urcat pe masa, pentru show-ul nocturn... el nu mananca niciodata carne de peste, nu ii place mirosul, insa spectacolul pestilor care se misca de colo-colo este ceva irezistibil pentru sufletul unui pisoi  ... sta cu orele cocotat pe masa si se uita, "sidefat", la micile vietuitoare care se plimba prin fata ochilor sai...
|
 |
|
|
Avem valoare, avem gris  ... precum ziceam zilele trecute (fi-mi-ar gura a 'reakului  ) se pare ca sunt vizitat si de doamna ciuperca Ichthyophthirius, pe romaneste "grishul pestilor"... o sa treaca, insa mai adaugam 5 grame de stres  ...
Au fost pe la mine marii maestri Sandu & Lofty, aveam un vin la frigider care nu suporta singuratatea, asa ca am cerut intariri... merci de vizita, prieteni!
|
 |
|
|