| Message |
|
|
|
Primele semne de maturizare sexuala... se infoaie, isi arata "muschii"... e semn ca le merge bine.
|
 |
|
|
|
Asta DA, mare realizare!... bravo baieti!
|
 |
|
|
|
Foarte frumosi, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!
|
 |
|
|
|
Superbe imagini, deosebit acvariu!
Bravo!
|
 |
|
|
@scubu:
Scalarii formeaza o trupa de 7 exemplare, la fel ca piticii din "Alba ca Zapada"  ... sunt 3 perechi, alese natural, si un mascul (cred). Vor ajunge la Lofty, care vrea sa-si formeze un nucleu de 2-3 perechi. Apoi, la rubrica "Donatii" cu ei, ca sa se bucure si altii!  .
Ref. postul cu astronotusi si frontose... sunt de aceeasi parere cu tine, atata vreme cat iti bucura ochiul si cat pestii nu au de suferit, nu vad un impediment major in a mixa diverse specii compatibile... Desigur, va fi un bazin "personalizat" si fara pretentii de "Biotop", insa va incanta sufletul acvaristului  .
|
 |
|
|
Un mic preview
|
 |
|
|
Din pacate, nu am succes cu plantele  ... incet, incet, toate plantele se "topesc"... o sa incerc sa pun in bazin un Echinodorus, plantat intr-un ghiveci cu substrat "imbunatatit".
- Am luat 5 bucati Hypselecara (Cichlasoma) temporalis, tineret, dimensiune aproximativa 7-8 cm.
- I-am bagat temporar peste scalari / neoni... vad ca nu-s probleme.
- Scalarii vor merge la Lofty, ca sa-si aleaga o pereche din ei... restul vor fi donati.
- Voi incepe un alt topic, separat.
|
 |
|
|
Pozele sunt primite pe mail, nu sunt facute de mine (eu m-am dus ca prostul, cu acumulatorii descarcati  )
|
 |
|
|
|
ref. Satanoperca: sunt si pui de la aia salbatici ai lui Radu (Satanoperca jurupari Manaos)... alte poze.
|
 |
|
|
Nu e cu suparare
- Este vorba de un grup de prieteni (Marius Schier, Liviu Serbanescu, Sorin Bulgaru, Radu, etc.) care s-au specializat pe Cichlidae (Africa / America).
- Crescatoria lor este undeva pe langa IMGB, nu stiu sa-ti explic exact deoarece eu am fost acolo cu cineva care stia drumul (ca atare, nu am fost prea atent).
- De saptamana viitoare isi lanseaza si site-ul http://www.cichlidae.ro/
|
 |
|
|
|
Si perechea surpriza: Uaru fernandezyepezi
- cam figuranti, nu mananca decat greieri si insecte
- o singura pereche, nu au depus pana acum
- destul de slabi, nu aratau in cea mai buna forma
|
 |
|
|
Am fost si am vazut niste pesti  ... multe specii, majoritatea cichlidae, multe "specialitati"... am plecat cu gandul sa vad Uaru si am venit acasa cu 5 exemplare de Hypselecara (Cichlasoma) temporalis ... da' asta e alta poveste, am sa o incep in alta parte
Pozele promise: Uaru amphiacanthoides
- pereche care a scos pui
- aratau bine, crescuti ca lumea si sanatosi
- foarte timizi si speriati (ca discusii)
|
 |
|
|
|
Exista o asemenea pereche, la noi... o sa incerc sa ii fac ceva poze.
|
 |
|
|
Sambata ma duc sa vad niste Uaru...
|
 |
|
|
Mda, ma mananca rau de tot  ... frumosi pesti!
|
 |
|
|
|
Superb acvariu, splendide imagini... felicitarile mele sincere!!!
|
 |
|
|
Frumosi pesti, sa-ti traiasca!... asteptam pozele promise!
|
 |
|
|
|
E mult prea devreme ca sa incerci sa faci "miscari de trupe"... iti sugerez sa lasi pestii in pace, barem cateva zile... ai sa-ti dai seama imediat (dupa ce se linistesc oleaca) care e perechea aleasa, vor ocupa o parte a bazinului si se vor comporta ca atare.
Altfel, nu ai decat sa opresti cele 2 extreme (cel mai mare si cel mai mic) si sa ii dai pe ceilalti.
|
 |
|
|
|
Buna,
1. Sunt pesti destul de cuminti si de sfiosi, nu o sa ai probleme cu ei in acvariu... cu siguranta nu iti vor hartui ancistrusii, deci nu te stresa!
2. Perechile se aleg "pe viata"... in momentul in care unul dintre parteneri moare, atunci celalalt peste ramas isi cauta alt companion.
3. Pot fi tinuti pe perechi (mascul + femela) sau pe grupuri (5-7 indivizi)... in functie de bazin, de spatiul pe care-l au la dispozitie, de "organizarea" decorului, pestii se vor alege perechi si vor proceda ca oricare alta cichlida americana ... sunt pesti care depun pe suport solid, deci isi vor alege un "cuib" pe care il vor apara de intrusi.
- nu cresc mai mari de 8-10 cm lungime
- masculii sunt mai mari, au aripiorele (dorsala & anala) mai lungi si mai ascutite, sunt mai intens colorati
- mananca orice, nu sunt pretentiosi
- depun icre pe pietre, lemne, ghivece, etc. ... isi apara ponta si isi ingrijesc puii
- nu trag de plante si nu sunt certareti
|
 |
|
|
Depunere "a la carte", cu fecundare si cearta intre indragostiti  ... din pacate, icrele nu rezista mai mult de 24 de ore (sunt mancate).
PS: Uitati-va la a 3-a poza de pe prima pagina a acestui topic si veti remarca curatenia facuta de catre ancistrusi  ... "Unde sunt algele mele, care le-am avut?"
|
 |
|
|