| Message |
|
|
|
Cam putin la volumul acela de apa, dar depinde si de populatia de pesti si de mentenanta. Poti sa schimbi si sa bagi in filtru ceva minisiporax sau substrate pro, pentru filtarea biologica, dar daca vei avea mai multi pesti cu siguranta nu face fata.
Nu fluxul mare te intereseaza, ci capacitatea filtrului, volumul de material filtrant, sa fi cat mai mare, debitul il poti regla.
|
 |
|
|
Sa ai drum bun si sa te bucuri de noua experienta  . Fratele tau este mare, poate sa se ocupe, macar de schimburile permanente de apa, tunsoare, co2, fertilizare, curatenie si ce mai e nevoie pe acolo  . La intoarcere vezi tu la ce te hotarasti, noi suntem tot pe aici si te vom sustine.
|
 |
|
|
|
Daca devine prea inchisa la culoare poti sa incerci cu carbune activ pentru 24 h, insa va rezolva doar partial, nu va intrerupe sau elimina eliberarea taninului din lemne.
|
 |
|
|
|
Eu nu sunt de acord cu parerea tynei, continua cu schimburi mici de apa pana la ciclare, altfel pestii tai vor avea doar de suferit. Daca nu aveai pesti in bazin alta era povestea. Baga linistit bacteriile in filtru dupa schimbul de apa, nu vei pierde nimic(aproape nimic) la schimburile mici de apa, bacteriile tale din filtru au ce sa manance iar valorile no2 si no3 arata ca exista si ai un ciclu.
Din pacate testele 6in1 nu indica si nh3/nh4 si nici nu sunt prea precise.
|
 |
|
|
|
Pestii tai pot suferii din mai multe cauze: lipsa filtrarii, mancare descompusa, si dejectii de la pesti deci intoxicatie cu amoniac; soc ph, datotita schimbului total de apa; soc termic din acelasi motiv; stres cauzat din motivele enumerate mai sus; spatiu insuficient; mediu cere nu este propice pestilor de apa dulce(corali si cine stie ce plante de plastic, se pot taia, zgaria si lovi de ele) s.a.m.d.
Despre tratament este greu sa ma pronunt, deoarece pestii stau de ceva vreme in aceste conditii. Poti intra pe jbl hospital sa incerci sa identifici boala si sa urmezi tratamentul respectiv, insa daca vei continua sa nu le modifici conditiile in bine, pierzi timp si bani degeaba.
|
 |
|
|
Ca sa fac un mic update, de vreo saptamana am mai introdus 2 litrii de matrix in canistra. Si o poza cu floricele

|
 |
|
|
|
Salut. Nu vreau sa te dau inapoi, dar cel mai bine ar fi sa renunti pentru o perioada la pesti pana incepi sa citesti si sa te documentezi. Inca nu imi dau seama daca nu cumva faci misto de noi, insa totusi am sa iti dau cateva sfaturi. La orice bazin cu pesti iti trebuie un filtru, care sa asigure filtarea apei. Nu mai schimba toata apa, fa schimburi mai mici de apa saptamanal la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Scoate din bazin coralul, plantele de plastic si ce ai mai bagat pe acolo in afara de substrat. Curatenie saptamanala si mancare mai putina, nu stiu cum ai reusit tu sa termini o punga de mancare in cateva luni la 3 pesti.
Intre timp incepe sa citesti, forumul este plin de informatie, doar sa vrei.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit Marian.
|
 |
|
|
Bineinteles  , filmuletele sunt scurte. Sunt superbi crevetii Bogdan. Asteptam sa umplii acvariile cu ei si sa incepi sa dai si la altii  . Ceva observatii de cand i-ai adus, au inceput sa depuna sau altceva, esti multumit de filrare sau ai mai imbunatatit ceva?
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
Cele 2 medii de filtrare sunt diferite(ma refer la argila si la inele). Acum rabdare si spor la citit  .
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
Multumesc de aprecieri, o sa-i fac o poza mai inflorit, sper eu cam in o saptamana, doua  . Boboci am la greu, insa nu se deschid toti.
|
 |
|
|
|
Salut. Caseta cu buretele albastru nu trebuie schimbata, este un burete grosier si nu are ce sa pateasca, se clateste in apa scoasa la schimbul de apa si atat, nu trebuie sa cumperi alta.
In caseta libera(aia care a fost cu carbon), daca erai mai atent vedeai ca ti-am zis ce se poate pune in ea: minisiporax, matrix, substrate pro, iti alegi tu in functie de ce gasesti.
La pesti nu ma bag, fiecare isi alege ce pesti doreste, doar ca nu ar fi bine sa suprapopulezi, iar la inceput nu as baga mai mult de 3-5 pesti. Cu timpul, dupa ce o sa se mai stabilizeze acvariul, poti sa mai adaugi, dar nu multi.
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca ar fi mai ok pentru noi ca hobysti sa folosesti apa de la robinet asa cum vine ea, fara conditioneri sau trecuta prin filtre, deoarece marea majoritate care au bazine cu apa dulce asa o folosesc, fara sa o treaca inainte prin diverse filtre.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit. Un bazin frumusel, promite. Totusi mi se pare cam prea in margine rausorul, parca mai bine il faceai sa iasa undeva dupa jumatatea acvariului, parerea mea.
|
 |
|
|
Baga El in cantitatea specificata de producator in filtru, scoti prima caseta, pui continutul i ea sau in a doua si gata. Daca nu ma insel operaia se repeta la 7 zile si se adauga de 3 ori.
Anubiasul era suficient sa-l prinzi cu un elastic de bani, se va fixa singur in timp. Celalalt care este pe substrat sa ai grija ca rizomul sa nu fie ingropat, radacinile oricum o sa ajunga in substrat  .
|
 |
|
|
|
Eu cred ca acea spuma de la biofilm sunt de fapt bule de oxigen care se formeaza de la perlarea plantelor. Incearca sa scapi de biofilm sau bricoleaza(cumpara) un skimer de uprafata.
|
 |
|
|
|
Salut. Am si eu o intrebare, cam la ce distanta de suprafata incepe sa se inroseasca hygrofila? Am avut si eu in bazin la un moment dat, cand am luat-o din magazin era aproape toata rosie, iar dupa replantari doar cand ajungea la 3-4cm de suprafata.
|
 |
|
|
|
Poti sa le schimbi pe amndoua odata, cu conditia sa nu clatesti buretele albasttru iar vata de perlon sa o clatesti foarte usor sau deloc. Oricum, aceasta se clateste sau schimba la o saptamana, la schimbul de apa sau cand scade debitul. Cauta sa inlocuiesti cu ceva material de calitate, matrix,mini sera siporax, ada biorio, eheim substrat pro, nu iti trebuiesc cantitati mari iar costurile vor fi mici.
Foloseste cu incredere functia de cautare de pe forum (search) si vei afla si la ce este util acel carbune.
|
 |
|
|