Message |
|
Si 9 oameni pot locui intr-un beci din Cernobil, dar asta nu cred ca inseamna ca vor si ca le e bine...
|
 |
|
Salut,
Cred ca e nevoie de un pic mai multe informatii, cati L are acvariul, de cand il ai, ca sa nu mai vorbesc de parametrii.
Asa, pe "neve", as da vina pe caras, sunt foarte murdari si cresc incarcatura biologica a acvariului foarte mult. Niste teste de apa nu ai? Amoniac, nitriti, nitrati?
Alte semne pe ei nu vezi? Sunt apatici, mananca?
|
 |
|
Am ember tetra in acvariu si oto, o mancau daca o faceau praf sau asteptam sa se faca leguma si sa o suga oto
Sa zicem ca as fi putut sa trec peste aspectul insestetic, dar in 30 de litri am preferat sa o scot sa nu moara pe undeva si sa se faca ammoniac.
Am bagat 2 melci asasini in acvariu, nu stiu daca nu or fi scos-o ei din substrat?!
|
 |
|
Am prins-o! Am ajuns acasa pe la 2 noaptea, m-am uitat in acvariu cu lanterna de la telefon sa vad ce se mai intampla p-acolo. Si rama mea, statea mandra, unde altundeva decat in copac... Am pus niste moss pe o craca, unde cred ca s-a strans destul de mult detritus. Iar rama mea a considerat ca e un loc propice sa isi faca cuib acolo...
Dupa ce am fugarit-o un pic prin moss, am reusit sa o prind si sa o scot.
Rama in copac:
Din cate am cautat pare a fi black worm ( https://en.wikipedia.org/wiki/Lumbriculus_variegatus ), amu sper sa nu fi sectionat vreun segment sa ma trezesc cu versiunea 2 de rama cataratoare in copaci...
|
 |
|
Silviu  Daca as reusi sa o tin in apa, nu crezi ca as scoate-o din apa?
|
 |
|
imi cer scuze daca am deranjat pe cineva dar nu am gasit un tpic cu problema mea si am ajuns aici si din cate vad acel baiat care a facut acest topic e off de prin 2016...asa ca slabe sanse sa se supere pe mine doar ca sunt altii care cauta bagare in seama si in loc sa dea un sfat de ajutor cauta carcoteala..... asai romanul nu ai prea multe variante. multumesc inca o data celor care miau dat un pic de ajutor.
Fara sa fiu rautacios si carcotas:
17/07/2017 13:39:54
Subject: Problema schimb apa si acvariu "nou"
|
 |
|
Desi eu inca sunt 90% sigur ca nu e banala rama de pamant. Ma gandesc ca e ceva specie de apa, mai exact din Naididae.
Adica, mai mai ca as face un experiment intr-un pet cu substrat si o rama banala. Poate ma ia politia animalelor pentru inecat rame.
|
 |
|
Pentru poluarea topicului altui utilizator cred ca se recomanda utilizarea a 200 ml de koala, care se toarna direct intr-un post nou, nu?
Nu e foarte politicos sa furi un topic asa.
|
 |
|
Niste teste de PH si Amoniac/Amoniu cred ca ar fi destul de relevante in situatia asta, in acelasi timp e importanta si temperatura apei. Se intampla niste chestii la PH mai mare de 8, cand NH4+ se transforma in NH3, care e mai toxic pentru pesti decat NH4+. Chestii pe care probabil le-as fi stiut mai bine acum daca nu jucam baschet la orele de chimie din liceu
|
 |
|
The nitrite spike will generally take about twice as long to drop to zero as did the ammonia spike. The reason for this is two-fold. First, the nitrite processing bacteria just develop slower than those that process ammonia. Second, you are adding more nitrite daily (every time you add ammonia, it is transformed into nitrite raising the level a little more) as opposed to the ammonia, which you only add once at the start and then waited on it to drop to zero. During this time, you should occasionally test for nitrate too. The presence of nitrate means that nitrite is being processed, completing the nitrogen cycle. The nitrate level will also go off the chart but you will take care of that with a large water change later. It will seem like forever before the nitrite finally falls back to zero but eventually, almost overnight, it will drop and you can celebrate. You are almost there. Once the bacteria are able to process 4 or 5 ppm of ammonia back to zero ammonia and nitrite in about 10 to 12 hours. You are officially cycled.
Sursa: https://www.fishlore.com/aquariumfishforum/threads/ammonia-instructions-for-a-fishless-cycle.19627/
Nu stiu cat amoniac ai adaugat, din moment ce ziceai ca ai avut testele expirate e posibil sa fii pus prea mult si dupa ai tot adaugat, ceea ce a adus la un exces de amoniac si nu cred ca iti papa bacteriile atat.
Cred si eu ca nu mai ai rabdare dupa o luna. Dar poti incerca sa adaugi JBL Denitrol si sa testezi la cateva zile dupa, practic in sticla ai bacterii vii de ambele tipuri. JBL spune ca poti sa adaugi pesti din ziua 1, tocmai pentru a avea o sursa de amoniac. In cazul tau, asta nu ar trebui sa fie o problema. Dar poti incerca cu asta, testezi apa, vezi cum stai cu nitratii, cand iti scad nitritii si amoniacul, faci un schimb de apa cat sa aduci nitratii la un nivel ok si poti adauga pestii pe rand, cred ca poti adauga 5 cardinal tetra. Vezi cum merge treaba cu ei si continui sa adaugi pe rand.
Eu am facut ciclarea cu EasyLife EasyStart, care oricum poate fi folosit in caz de nitriti mari ( similar cu Denitrol ). Am avut un spike de nitriti dupa vreo 3 saptamani, care a scazut in 2 zile cu EasyStart si dupa a revenit la normal. Dar nu am adaugat amoniac, mai aruncam cate-o boaba de la Aquael care a venit cu setul Aquael o data la 2-3 zile.
|
 |
|
Probabil adauga amoniac in fiecare zi.
@AlexBB Da pe de alta parte, dupa ce pui pestii ce o sa faci? O sa urli la ei sa faca caca de 5 ppm pe zi?
|
 |
|
Cu cea mai mare placere ti le ofer, nu am nici o pretentie. Chiar mai mult,daca o scot, promit sa ti-o trimit prin curier
|
 |
|
Salut,
Mie imi arata a ceva infectie, poti incerca sa faci o diagnoza ( si pasi pentru tratament ) cu https://www.jbl.de/en/online-hospital.
Egeria densa nu ar trebui sa aiba probleme de la clor, probabil ai altceva.
Nu cred ca ai atat Clor in apa incat sa provoace arsuri pe corp, cred ca problema e la branhii. In orice caz, cred ca ar fi de preferat sa amesteci apa cu orice declorinator folosesti si sa o lasi 24h inainte de a o adauga in acvariu.
La a 2-a problema sper sa iti raspunda cineva cu mai multa experienta, nu mi se pare ca arata foarte bine. 
|
 |
|
Am incercat sa o prind, am observant ca nu se sinchisea cand ii dadea amano cu piciorul in fund si-am zis ca asta e momentul. Am scos penseta, ridicat capacul, spalat pe maini, pregatit recipient, era pe jumate scoasa si cand am ajuns langa ea, a facut tusti, ca in bancul ala cu ardelenii care merg la concurs de prins melci  Ca sa nu mai zic ca dupa, in momentul in care ridicam capacul deja disparea. Si sunt ferm convins ca radea de mine de acolo din substrat, fraiera.
Macar sta la poza:
Si o poza cu un crevete ( Orange Caridina zice Hornbach... ) pentru scara:
Vestea buna e ca macar am aflat cum mi-am bagat rama in acvariu. Zicea un coleg ca a cumparat niste poturi de Cuba de la Hornbach si a gasit rama in vata aia minerala.
|
 |
|
Eu am observant ca se tulbura apa cand pun Filter Medium.
Plus ca am gasit asta:
Nitrite is very toxic for fish and when a new aquarium is set up, the levels of nitrite tend to rise rapidly. The filter is not mature enough to breakdown this particular compound. By using Easy-Life, the presence of nitrite in the aquarium often can not be detected anymore.
Amu, daca tot il ai, poti sa incerci sa testezi iar apa la 24h dupa aplicare.
Pe nevertebrate.ro e un osmozor la 330 de lei, 190 l/zi. Plus ca fiind la birou, cred ca iti prelungesti si durata de viata a espressorului
Urmaresc si wabi-kusa, dar am senzatia ca ai mai mult de munca decat cu un acvariu.
|
 |
|
Ca idee, oare nu te ajuta EasyLife Filter Medium cu nitritii aia? 30 ml la schimb de apa nu suna atat de naspa.
Refuz sa cred ca te impiedici de un 0.1 NO2 la proiectul asta.
|
 |
|
Eu am pus JBL Aquabasis. Deci chiar nu inteleg. Nu e nimic adus de afara, toate sunt cumparate.
Pe de alta parte, oare cat poate o cartita sa isi tina respiratia?  Poate ma scapa de bestia din Cuba.
|
 |
|
Salut,
Numele meu e Eddy, sunt din Brasov, 30'j de ani imediat, mandru posesor al unui cub de 30 de litri, crescator acreditat de rama ( sper sa fie doar una ) din cate vad.
Virusul l-am luat de la un coleg de munca, desi am mai avut o tentativa pe undeva prin anii 90, cu niste nisip din fata blocului si o pompa de aer, un pic de plastic in loc de plante si din cate imi aduc aminte niste guppy, tetrazone si nelipsitul sanitar. Pestii i-am dat pana la urma, nu mai retin de ce, probabil lipsa de chef si copilarie...
Va urma la jurnale.
O zi faina!
|
 |
|
Salut Silviu, Citisem postul tau, e posibil sa fie o rama. Si a naibii, pana sa ajunga penseta in dreptul ei nu se misca. Si dupa cand sa o prind dispare instant. As incerca sa scot toata bucatica aia de cuba, ca poate o prind cu radacinile. Edit: Poate e tubifex? Da nu inteleg de unde a aparut...
|
 |
|
Salut,
In timp ce ma uitam aseara in acvariu, am observat ca o bucata de cuba imi scoate limba  :
Acvariul e un cub de 30l, are 2 saptamani si un pic,si inca mai are muci de la ciclat, am avut o invazie de 1 Physa ( care a fost scos ) si mai am ceva detrisui albi si mici.
Pare a fi un soi de rama, vierme inelar, ceva mai subtire decat o frunza de cuba. Daca ma uit atent se vede in interior ca un firicel maroniu rosiatic care urca si coboara, probabil ca ma uit la el cum face caca... Ideea e ca sta cu fundul afara ( cred ), mai imi linge un pic frunzele de cuba de langa, se mai misca de 2 ori si intra inapoi. Ieri se ferea de lumina, acum vad ca sta si se bronzeaza.
Am incercat sa il apuc cu penseta, dar cand sa il prin a disparut.
Are cineva vreo idee ce poate fi si cum am reusit sa il bag in acvariu?
Ma gandesc ca nu e rau, dar e destul de mare, da pe de alta parte, ce cauta in cuba mea?
Edit1: M-am luptat un pic cu poza.
|
 |
|