[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Salut. Frumoase plantutele, sa le stapanesti sanatos. Niste parametrii la apa poti sa ne dai, ph, kh, co2, fe.
Nici eu nu te sfatuiesc sa mergi cu startere, micsoreaza durata de viata a tuburilor, e diferenta la aprindere. Tehnica a avansat mult, de ce sa nu o folosim ?
Ce pesti sunt aia cu nasul rosu, sau aveti voi vreun cod, ceva?
Salut si bine ai venit.
Stai linistit. Ii vor vana scalarii.
Salut Gelu si bine ai venit pe forum. Asteptam si poze cu bazinele tale la rubricile dedicate de apa dulce sau sarata.
Sa aveti parte de o nastere usoara si sa fiti sanatosi. Bazinele merg ele si asa, din inertie, insa asteptam printre picaturi informatii din cartea aceea, sunt sigur ca va aduce multe plusuri.
Salut Bogdan. A trecut o luna de la ultimul update, te-ai suparat pe noi de nu mai dai nimic din casa ? Cum mai merg bazinele cu creveti, parca ai facut si schimb de becuri daca retiu eu bine. Asteptam detalii, detalii, detalii
Salut. Imi pare rau de pierderile suferite, dar se mai intampla. Totul este sa mergi mai departe.
Vad ca ai lasat doar in dreapta sagitaria si prea aproape de geam. Mai indeseste tufa aia de rotala, tunde-o si replanteaza-i varfurile. In stanga la fel, trebuie sa mai tunzi din limnofila.
La suprafata probabil trebuie sa mai raresti din pistia aia(banuiesc ca este pistia, din poza nu-mi dau seama), umbreste prea mult.

Per total, mie imi place cum arata, cu mici modificari zic eu ca este un bazin foarte placut. O zi buna, Narcis.
Nu este necesar sa cumperi un reductor de firma, eu am o chinezarie cu electrovalva inclusa de vreo 3 ani si jumate, este luat sh si este impecabil. Are si 2 manometre, reglaj fin de calitate(parerea mea). Numele lui este co2 regulator(pro) , doar asta scrie pe cutie si a fost nou vreo 300 lei cred.
Poti sa-l cauti la sc macranda srl, denumirea lui pe factura :regulator de presiune cu electrovalva 2in1 tip2.
Vand urmatoarele plante:
-alternatera reineckii lilacina 5 fire-3lei firul
-rotala rotundofila 25 fire-2 lei firul
-bacopa monnieri aproximativ 15 fire-2 lei firul (plantele sunt pline de boboci)
-limnofila sessiliflora -aproximativ 20-30 plante-1leu firul
Pentru achizitia intregului pachet pretul scade la jumatate. Comanda minima 30 lei.
-staurogine repens-40 fire(nu va face parte din pachetul total decat la cerere) -1 leu firul
-anubias(in functie de marime stabilim pretul de comun acord,(nu va face parte din pachetul total decat la cerere) intre 15-50 lei planta cu boboci
Pentru detalii sunati la nr 0729964418-Narcis sau pm.
Domnul meu, te aflii intr-o mare eroare. Oricine cu putina experienta iti va spune ca bazinul tau la cei 112 litrii este suprapopulat, iar afirmatia ca la volumul tau de apa sa bagi 23 de pesti este ok nu este adevarata.

M-am uitat in prezentare si nu am vazut filtrul, iar eu ma rerefeam la existenta filtrului nu la cea a evacuarii.

Influenta fundalului asupra bazinului este una estetica, vrei sa vezi plante naturale sau poze? Daca vrei poze, lasa-l acolo.

Granulatia pietrisului mi se pare mare, va fi greu la curatenie si se va forma mult detirtus=>probleme, mai ales la cati pesti ai tu la momentul actual.

Despre perdea cred ca te-a lamurit colegul Humbert.

Cauta sa citesti si regulamentul forumului, foloseste cu incredere functia search.

Ok, am vazut filmuletul si concluziile mele ar fi cam astea:
-acvariu suprapopulat, nu stiu ce filtrare ai dar banuiesc ca si aia este insuficienta;
-scoate plantele alea de plastic si fundalul acela cu plante, baga plante naturale;
-pietrisul acela mi se pare prea mare, cu timpul vei avea probleme;
-scoate perdeaua aia de aer nu are nici un rost, indreapta iesirea de la filtru(daca ai) spre suprafata pentru o usoara valuire si este suficient pentru schimbul de gaze
-poti folosi pompa aia de aer sa faci un filtru cu burete

Toate astea asa la prima vedere, in cazul ca iti doresti mai mult, ar trebui sa le iei in considerare si sa actionezi in consecinta.
Daca acvariul tau are 54 litrii brut, net ai mai putin, probabil in jur de 40-45 litrii. Poti face schimburi de 4, 5 litrii zilnic. Pana se stabilizeaza acvariul las-o mai usor cu lumina, 5-6 ore fara pauza este suficient, cresti in timp perioada de iluminat.
Stai linistit ca nu e de la easy carbo. Fa ceva schimburi mai mici de apa zilnic, cam 10-15% dar sa nu-l omiti pe cel saptamanal. La mine efectul bilelor nu dureaza mai mult de 2, 3 luni, in nici un caz 12 luni. Nu trebuiesc scoase, se descompun, insa am impresia ca stratul tau de pietris este cam mic.
Daca piata o cere, de ce nu
Ma bate gandul sa deschid o florarie
Din experienta mea cu criptocorinele, le va trebui substrat fertil. Baga-le ceva la radacina, bile sau ce altceva gasesti pe acolo, vezi ca sunt si speciale pentru echinodorusi si criptocorine. Eu la ale mele le bag cam la 2-3 luni bile si tot nu arata ca atunci cand substratul fertil era neconsumat.
Nu vreau sa intru in polemica, dar tu ai zis max30%.

Iar exemplul tau cu anubias si valisneria nu ma impresioneaza deloc, nici faptul ca plantele tale au rezistat. Ideea nu este sa reziste, nu facem teste de rezistenta ci incercam sa le facem sa se simta ele bine(plantele si ce vietuitoare mai sunt pe acolo) ca sa avem noi satisfactia lucrului bine facut si sa ne placa ce vedem. Bineinteles ca se poate si cu schimburi mai mici, depinde si cum si cat fertilizezi, ce apa ai, sunt mai multe variabile. Doar ca noi o alegem pe cea care consideram ca ne este mai utila.

Eu personal nu m-as hazarda sa spun ca la plantate merg mai bine schimburile mici si dese, mi se pare iar o afirmatie fara acoperire.
Cu cat mai multa filtrare biologica cu atat mai bine pentru pestii tai. Parerea mea este ca poti sa bagi linistit matrix, cat intra.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: