| Message |
|
|
piratul wrote:multumesc tuturor pentru sfaturi ....
De asta suntem aici.  Si foarte multi au facut boacane la inceput.  Asa ca daca ai intrebari, nu mai sta pe ginduri. 
|
 |
|
|
Nu poti sa iti faci rost de un bazin mai mare? Speciile pe care le ai tu acolo nu sunt compatibile si e si cam mare inghesuiala. Sa nu te superi ca iti spun. :-) Eu incerc sa te invat cum e mai bine pentru pestisori.  Daca vrei mai multe detalii, sunt destui pe aici care vor sa ajute. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Uite, pt inceput, citeste aici Volumul acvariului si numarul pestilor.  In mod sigur iti vei da seama unde ai gresit. Dupa aceea, vei mai avea inca muuult de citit. 
|
 |
|
|
klauss74 wrote:
am nevoie de un sfat legat de lumina , pentru ca am facut ceva modificari si mai adaug un neon, pe ce varianta sa merg :
1. Osram 865 + Hagen Flora Glo sau
2. Osram 865 + Osram 830 ??
830 e bunicel, combinat insa cu unul pentru plante.
865 ar fi si mai bun, la fel si un aquarelle (bun si pentru plante si pentru culoarea pestilor). 
|
 |
|
|
eugen.popp wrote:Salutare !
Intai @zac - de unde ati mai aparut, si cum va bubuie capul la asemenea prostii (22 de pesti in 50 de litri brut)
Miar parea rau sati moara pestii... Dui inapoi iati plante lemne si apoi iati pesti.
Uite un sfat cu ce ai putea sa bagi 2 Ancistrus, 4 Corydoras, 10 Neoni, 4 Zebre si poti si 2 Ramirezi... aste e doar o idee
De ortografie nici nu mai vorbesc! Mai bine intai casti ochii, si pe urma te apuci sa scrii!
Eu m-am abtinut de la orice comentariu ca mi-am dat seama ca nu ai cu cine discuta. Nu e primul sfat total aiurea pe care il da. Iar de "vinatori" de posturi sau de "atoatestiutori" mi s-a cam acrit.
Iar tigruma, daca are discernamint, o sa inteleaga curind cine o sfatuieste de bine si cine nu. 
|
 |
|
|
Pina se deschide magazinul, mai citeste si http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page]Volumul acvariului si numarul pestilor  Si rasfoieste forumul. Nu strica. Sunt atitea informatii utile. 
|
 |
|
|
Ai o gramada de probleme acolo. In primul rind, acvariul nu este ciclat si in al doilea rind pestii nu sunt compatibili. Citeste http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/15819?redirect=%2Farticole%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_5zvJ%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1%26p_r_p_564233524_tag%3Dacvariu%26p_r_p_564233524_folksonomy%3Dtrue.
Neonii si zebrele sunt pesti de cird si se tin min 6 exemplare. Si scoate nisipul ala colorat, ca acela numai acvariu nu e. In natura nu vei vedea asa ceva niciodata. Cauta si tu niste informatii depre pestii pe care ii ai - pe site-ul nostru, pe yahoo, google, etc si te vei lamuri.  Nu ezita sa folosesti si functia SEARCH.
|
 |
|
|
Porcu wrote:E Cabomba, da' in nici un caz furcata.
Corect, imi cer mii de scuze.  E Cabomba aquatica. Sper ca nu o mai dau in bara si de data asta. :-)
|
 |
|
|
dj_ando_83 wrote: mai sensibili la calitatea apei.
Mai precis apa acvariului nu ar trebui sa depaseasca o duritate de 4 dH cu un pH neutru sau usor acid.
dj_ando_83 wrote:referitor la hrana. si eu folosesc fulgi si granule si nu le mananca mereu. au acelasi comportament ca si ai tai. ii am de o luna si ceva dar vad ca nu au murit de foame pana acum.
Neonii se hranesc din masa apei si in faza adulta nu sunt pretentiosi. Prefera hrana vie, care nu trebuie sa lipseasca, dar maninca cu aceiasi pofta hrana sub forma de fulgi sau granule.
|
 |
|
|
axl07 wrote:sper sa nu fie cu suparare, dar daca am vazut un thread cu "intrebari stupide despre plante" si am zis sa imi adaug si eu intrebarea aici in loc sa deschid unul nou:
Stie cineva cum se numesc plantele din poza atasata. Scuzati calitatea imagini , e facuta cu telefonul, care nu e tocmai de ultima generatie. Daca imi cresc prea mari plantele astea e bine sa le tai varfurile, sau sa le tai din radacini si sa le plantez din nou?
Plantuta e Cabomba furcata, Si se pot taia virfurile si replanta. Mai multe informatii vezi aici - www.tropica.com. :-)
|
 |
|
|
axl07 wrote:pentru un acvariu de 54-60 litrii, ar fi ok pestii pe care ii acum?  ....eventual cu inca cativa neoni negri in plus?
Nu, mai bine iti mai iei citiva neoni, care oricum sunt pesti de cird si se simt bine cind sunt mai multi. :-) Si renunti la restul.
|
 |
|
|
|
Pastreaza perchea de betta. Spatiul pe care il ai la dispozitie e suficient pt ei. Sau numai masculul. Ar fi si mai bine. :-)
|
 |
|
|
ggsuvi wrote:l-am separat pe cel bolnav...
O sa se imbolnaveasca si ceilalti? 
Ia pt tratament Fungus-JBL Fungol si Finrot-JBL Ektol  Sa speram ca nu se vor imbolnavi chiar toti. 
|
 |
|
|
cms wrote:am intre 1 si 5 e bine asa?
Acvariu tau e in faza de ciclare? Ca asta nu ai spus...
Din cite stiu eu - se prea poate sa gresesc si rog pe cineva sa ma corecteze :-) - lucrurile stau cam asa - plantele sunt consumatoare de nitrati si in functie de numarul plantelor din acvariu s-ar putea ca la finalul ciclarii sa nu fie nevoie de schimburi masive de apa (50%-80%) - depinde de nivelul de NO3. 20-30 mg/l NO3 este un nivel optim pentru un acvariu plantat normal. E important ca plantele sa fie introduse in acest moment deoarece astfel au un avantaj in fata algelor verzi. Nivelul de NO3 va fi tinut sub control, nu va creste foarte mult deoarece este consumat de catre plante, algele ramanand fara hrana. In cazul in care sunt prea multe plante in acvariu e posibil ca nivelul NO3 sa scada atat de mult incat apare riscul aparitie algelor brune. 
|
 |
|
|
cms wrote:nu mai gasesc instructiunile de folosire la testul de NO3 de la jbl. ma poate ajuta cineva sa ma descurc sa vad nitratii din apa. Adica sa ii masor. Nu mai stiu cantitatile care se foloseau
Vezi ca ai PM.
Dar le voi scrie si aici ca poate mai are nevoie cineva de ele
"Setul contine:
Flacon cu substanta pentru aproximativ 50 de masurari:•masoara niveluri intre 1.0 si 240 mg/l
•test pentru apa dulce si sarata
•nivel maxim recomandat in apa dulce: 50mg/l
Descriere
Testul de apa JBL NO3 este creat pentru masurarea si controlul de rutina al nivelului de nitrati in apa dulce sau sarata. Metoda compensarii special dezvoltata de catre JBL da posibilitatea obtinerii de rezultate precise si de incredere, chiar si in apa de acvariu moderat decolorata.
Mod de utilizare
1.Clatiti in mod repetat recipientele de test cu apa ce urmeaza sa fie testata.
2.Folositi seringa atasata pentru a umple cu 10ml de apa fiecare recipient.
3.Adaugati reactivul intr-unul din recipiente, dupa cum urmeaza: doua cupe mari din reactivul 1, sase picaturi din reactivul 2, astupati si scuturati cu putere timp de exact 1minut, asteptati sa apara culoarea
4.Amplasati ambele recipiente in blocul comparator, recipientul cu reactiv in partea fara scobitura
5.Mutati blocul comparator pe scala pana identificati culoarea asemanatoare
6.Cititi valoarea NO3 in dreptul scopiturii din blocul comparator "
|
 |
|
|
Si inca ceva - vezi ca pietrele sa nu fie ascutite - carasul se poate rani rau de tot in ele. Asta pt ca el "scurma" substratul in permanenta. Si nici pietrisul nu e bun. Poate inghiti o pietricica in lacomia sa nemasurata. Iar Cabomba o sa o faca varza. Daca gaseai Ceratopteris, era altceva. Nu ca nu ar atenta si la aceasta  , dar macar ea are o putere de regenerare mai mare. 
|
 |
|
|
Uite inca un articol extrem de folositor Volumul acvariului si numarul pestilor 
|
 |
|
|
alber wrote:Tot Finrot licitez si eu. Cauta pe forum ca se trateaza cu eritromocina, parca. Nu decicleaza acvariul, asta in cazul in care ar fi ciclat.
Eu i-am zis sa-l separe... 
|
 |
|
|